Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jídlo v letadle vybírejte obezřetně.
Zdroj: freepik / koláž Toprecepty.cz

O stravování v letadlech se vede debata již dlouhá léta. Dokonce i někteří členové palubního personálu totiž připouští, že kvalita a čerstvost některých pokrmů není dostatečná. Aby se lidé, kteří cestují třeba na dovolenou, nemuseli bát se v letadle najíst, přišla manažerka komunikace jedné ze společností s dobrou radou.

Rada odborníka

Podle marketingové odbornice Victorie Baillieové je problém v leteckém stravování „na stole“ a jeho řešení bude nutné v nejbližší době nalézt. Zatím poradila cestujícím, aby si objednávali pokrmy, u kterých si mohou být jisti jejich nezávadností a navíc jako bonus dostanou i přednostní servis, informuje britský deník Express.

Kvalitnější jídlo dostanete rychleji

„V letadle si vyberte asijsko-vegetariánskou variantu,“ sdělila PR manažerka společnosti Skyscanner. „Dostanete najíst dřív než ostatní, vyhnete se všemu příliš mastnému a jsem přesvědčená, že jídla, která jsou více specializovaná, jsou mnohem kvalitnější, protože se vyrábějí v menších dávkách,“ překvapila Baillieová.

Speciální jídlo má přednost

Protože u některých společností či cestovních kanceláří je třeba si jídlo objednávat již při nákupu letenky, mají mít cestující s volbou speciálních druhů jídla jistotu, že budou obslouženi jako první. „Pokud chcete jíst na palubě a nechcete čekat zbytečně dlouho, stačí si objednat speciální jídlo, například veganské nebo košer,“ vysvětluje bývalá letuška Caroline Kneitzová.

„Speciální jídla, která je třeba předem objednat, se vždy vydávají jako první. Navíc, pokud letíte v noci, je obzvláště užitečné dostat jídlo dříve, protože se můžete dřív odebrat ke spánku,“ dodává.

Pozor na kávu či sýr

Svůj příspěvek do debaty o špatné kvalitně jídla a nápojů na palubách letadel přidala nedávno i letuška, kterou britská média prezentují jako Whytney. Podle jejího názoru není bezpečné si při cestě dávat vodu, čaj či kávu, nedoporučuje také sýry, těstoviny, polévky a sendviče s masem.

Zdroje informací:

express.co.uk - How to make sure you ALWAYS get fed first on flights (and get better quality food)

thesun.co.uk - I’m a flight attendant – here’s the food and drinks you should NEVER eat on a plane

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Nejnovější recepty Více