Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vejce natvrdo jsou vhodná do mnoha pokrmů.
Zdroj: freepik

Vajíčka natvrdo používáme do pomazánek, plníme je, hodí se třeba do bramborového salátu. Jejich výhodou je snadná a rychlá příprava, mezi nevýhody patří jejich loupání. Mnohdy nám totiž skořápka nejde od vejce oddělit. S tím by však mohl být konec.

Základem jsou chladná vejce

Jak tvrdí uživatelka Instagramu Dalia, pokud dobře uvařené vejce naklepnete, stává se jeho oloupání úplnou hračkou. Uživatelka sociální sítě ovšem také upozorňuje na to, že je velmi důležité, jakou teplotu vejce mají v momentě, kdy je jdete zbavovat skořápky.

V jednoduchosti je krása

Dalia několik kroků shrnula do pár vět, které přidala ke svému videu. „Uvařte si vajíčka. Dejte je do ledové lázně na 3-5 minut (důležité!),“ radí Američanka z Houstonu. Poté už stačí jen udeřit do spodní a horní části vajec a převalovat s nimi. Jak je vidět na videu, vše zvládá Dalia pouze jednou rukou a výsledek je skutečně perfektní.

Babské rady

Rad na pohodlné zbavování slupky je mnoho. Někdo třeba dává uvařená vejce do plastové misky, naplněné vodou, kterou následně třese. Možností je také narušení skořápky před vařením. Stačí jen lehce vejcem ťuknout o tvrdší povrch, rozhodně ne však moc velkou silou.

Vejce natvrdo se hodí například k čočce. Vyzkoušejte náš videorecept, v němž uvidíte, jak tohle jídlo dovést k dokonalosti:

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více