Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Už znáte kakaové máslo? Základ čokolády poslouží i jako pěna na holení či lék na ekzém
Zdroj: Unsplash.com

Kakaové máslo oplývá mnoha skvělými vlastnostmi, díky kterým může zkvalitnit Váš život v mnoha ohledech. Ať už si na kakaovém máslu pochutnáte, nebo ho použijete zevně, můžete se těšit na zázračné výsledky!

Kakaové más​lo musíte zkusit

Kakaové máslo zní možná exoticky, ale není ničím neobvyklým. Tento rostlinný tuk vzniká lisováním rozdrcených pražených kakaových bobů. Zbylé výlisky se melou na kakaový prášek, z kakaového másla se pak vyrábí čokoládové cukrovinky, je tedy základem každé tabulky sladké dobroty, kterou si dáte. Využívá se ale také hojně ve farmacii. Má jemnou čokoládovou chuť a vůni.

Kakaové máslo je jedním z nejstabilnějších tuků, protože obsahuje vhodné antioxidanty zabraňující žluknutí a je možno jej uchovávat dva, ale také až pět let bez výrazné změny struktury. Navíc díky své jemné struktuře, příjemné vůni a změkčující povaze je vhodnou ingrediencí k výrobě kosmetiky. Jaké benefity tento zázračný tuk skrývá?

1. Kakaové máslo zpomaluje stárnutí

Používejte proto kosmetické přípravky, které kakaové máslo obsahují. Máslo můžete také jíst – jen pozor na vysoký obsah kalorií.

2. Kakaové máslo jako balzám na rty i duši

Kakaové máslo se stane dokonalým balzámem pro Vaše rty, a to doslova. Zapomeňte na popraskané a suché rty. Díky kakaovému máslu budou za každých okolností k zulíbání.

3. Kakaové máslo vyživí pokožku

Naše životy jsou plné stresu a napětí. Hektický životní styl se může negativně projevit na stavu i vzhledu naší pokožky. Pokud chcete rychle zjednat nápravu, sáhněte po kakaovém máslu, které pokožku vyživí, napne a dodá jí potřebné vitamíny. Mazání kakaovým máslem kombinujte se zdravou stravou, dostatečným pitným režimem a dostatkem spánku a Vaše pokožka se brzy omladí a rozjasní.

4. Kakaové máslo na ekzém

Kakaové máslo se stává spásou pro lidi s alergiemi a citlivou pokožkou. Kakaové máslo je skvělým lékem i proti nejrůznějším ekzémům, oděrkám i drobným spáleninám. Máslo navíc chrání pokožku před sluncem. TIP: Vyrobte si výživnou masku smícháním kakaového másla a smetany.

5. Kakaové máslo na holení

Kakaovým máslem můžete nahradit i pěnu na holení. Výsledkem bude neuvěřitelně hladké holení bez podráždění.

6. Kakaové máslo na jizvy i strie

Kakaové máslo se pyšní unikátními léčivými vlastnostmi. Trápí Vás jizvy, stopy po akné nebo třeba strie? Jelikož máslo výborně regeneruje, při pravidelném používání se Vaše vady na kráse zmenší nebo dokonce zmizí.

7. Kakové máslo na vlasy

Toužíte po zdravých, lesklých a poslušných vlasech? Dopřejte jim kúru s kakaovým máslem. Ideální jsou například oleje, které tento malý zázrak obsahují.

Recepty k tomuto článku

Komentáře

Severinka Severinka

19. 11. 2015 09:44

Používám krémy s kakaovým máslem, jak na ruce, tak i na tělo a jsem s nima spokojená:yes::yes::yes:;-);-)

Přidat komentář

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více