Raut na Plese jako Brno: Pohlreich, ústřice, šneci, růžová čokoláda, sushi i makronky. Nuda v jídle určitě nehrozila
29. 1. 2024 Rozhovory a reportáže
Ples jako Brno je každoročně přehlídkou nejen našich nejslavnějších celebrit a jejich nádherných rób, ale také špičkové gastronomie. Rauty na této akci jsou vyhlášené a jídlo patří k hlavním lákadlům plesu. Letos nejrůznější delikatesy na místě navíc připravoval i sám „velký šéf“ Zdeněk Pohlreich. Byli jsme u toho!
Ústřice, šneci i sushi
V brněnské Galerii Fait to v sobotu všemi hvězdami jen zářilo. Potkat jste zde mohli moderátorky Terezu Pergnerovou nebo Gábinu Partyšovou, modelku Taťánu Kuchařovou i operní divu Andreu Kalivodovou.
Mezi gentlemany nechyběl mistr etikety Ladislav Špaček a se svou ženou dorazil i šéfkuchař Zdeněk Pohlreich, aby přímo na místě pro hosty připravil luxusní delikatesy.
Kdo netančil, mohl se zabavit hodováním. Pro hosty byly připraveny lahůdky, nad kterými zrak přecházel. Co se na místě dalo ochutnat? Mimo jiné čerstvé ústřice v šesti různých druzích, zapečené mušle svatého Jakuba, nepřeberné množství špičkových uzenin a sýrů, prvotřídní sushi, kvalitní vína a rafinovaně připravené pokrmy.
Pro milovníky klasicky nemohl chybět ani hovězí tatarák v moderní úpravě. Na staropražskou tradici v Brně navazovali zapečení šneci z farmy Nahošovice, ti neměli chybu! Kromě toho nás zaujal třeba i králičí řízek s estragonovou majonézou. Zajímavá kombinace.
Mohlo by vás zajímat
Ples na sladké vlně
Komu by se zdálo, že má hořký život, mohl sáhnout po něčem sladkém. Výběr byl, slovy klasika, neboli "klasičky", famózní! K namáčení ovoce lákaly tři čokoládové fontány s mléčnou, bílou a růžovou čokoládou, ve výběru zákusků nechyběly makronky či nadýchané a krémem plněné francouzské větrníčky choax a další druhy dezertů. Některé zákusky vypadaly spíš jako malá umělecká díla.
Ostatně, podívejte se sami do naší galerie:
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
VIDEO: Eliška otestovala, kde mají v Praze nejlepší větrník. Našla skvost, podprůměrně suroviny i jedno překvapení
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Palačinky podle receptu Zdeňka Pohlreicha: Jemné a krásně vláčné, dochucené marmeládou a pocukrované chutnají skvěle
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 10 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 11 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno před 13 hodinami
Hruškový karamel
Přidáno před 14 hodinami
Snídaňový toust
Přidáno před 17 hodinami
Kynuté věnečky s mandlemi a skořicí
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Existuje jednoduché, nepečené a zároveň chutné cukroví? Určitě ano! Vyzkoušejte s námi raw cukroví bez přidaného cukru
Svatební menu prince Williama a princezny Kate: Před 13 lety všechny uchvátil osmipatrový dort s 900 cukrovými květy
Bezdomovec díky pomoci lidí otevře vlastní kavárnu. Přitom hrozilo, že bude kvůli zákonům úplně bez peněz