Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slavnosti moře

10. - 11. června bude park na Kraví hoře ve znamení rybích specialit. Již 7. vlna Tsunami nabídne spousty rybích pokrmů od významných brněnských kuchařů, kteří účastníkům připraví jedinečný gurmánský zážitek. Jedná se tak o největší grilování čerstvých mořských ryb a darů moře v ČR.

Ve dnech 10. - 11. června si na své přijdou brněnští milovníci rybích specialit. Stejně jako loni budou moci v parku na Kraví hoře ochutnat celou řadu grilovaných mořských ryb. Tým z Ocean48 doplní rovněž stánky dalších známých brněnských restaurací. Připravujeme rekordní nabídku specialit, tolik druhů ještě nikdy na této akci nebylo. Na Slavnostech moře nebude chybět ani ústřicový bar a pestrá nabídka nápojů – od italského Prosecca či Aperolu přes moravská vína až po lokální pivo nebo kvalitní kávu. „Úplnou novinkou bude zastřešená lounge zóna, která bude situovaná v samém centru dění na trávníku. Celou akci doprovodí latinské rytmy a elektro jazz. Nudit se nebudou ani nejmenší návštěvníci, pro něž bude připraven doprovodný program” uvedl Martin Baráček, spolumajitel rodinné firmy Ocean48, která má v současné době několik poboček v Brně i Olomouci a zároveň dodává ryby do řady restaurací.

Pořadatelé na červnových sedmých rybích slavnostech očekávají účast přes 13 tisíc návštěvníků. Vzhledem k velkému zájmu o další „vlnu tsunami“ plánují už na počátek září letošního roku. „Na gastronomické mořské vlně jede Brno díky otevření první prodejny mořských ryb Ocean48, kdy v roce 2012 začala tradice pátečních grilování na Minské. Velký zájem návštěvníků si v následujících letech vyžádal uspořádání celodenních akcí pod značkou Slavnosti moře,“ vysvětlil Baráček.

Jako jedna z mála gastronomických akcí je vstup na akci zdarma pro všechny, platit za pokrmy se dá pomocí speciálních čipových karet, které je možno pořídit ve všech provozech Ocean48 a v samotném místě konání.

Karty lze dobít kdykoli v uvedeném období před akcí. Přímo na akci je možné nabití kartou i hotovostí, z kapacitních důvodů však pořadatelé doporučují tak učinit již předem. Ceny jednotlivých jídel se budou pohybovat okolo 130 korun, všechny pokrmy bude možno si nechat zabalit s sebou.

Více informací o události můžete nalézt na FB události: http://bit.ly/Slavnosti_FCB a nebo přímo na webových stránkách akce http://www.slavnostimore.cz/.

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více