Ušetříte a zhubnete aneb Šestero dobrých důvodů, proč si nosit oběd z domova
24. 10. 2020 Tipy a triky
Obědy v práci. Někdo je odbývá kupovanou svačinkou, někdo je úplně vynechává (a koleduje si o vředy) a jiný každý den zbytečně utrácí za odfláknuté jídlo z poledního menu nejbližší restaurace, nedej bože z jídelny. Pokud vám obědy nedotuje zaměstnavatel, pořád je nejlepší nosit si vlastní z domova. Ušetříte, zhubnete a ještě vám to bude nejvíc chutnat. No vážně!
Oběd z domova? Ano!
Pokud si ještě nevaříte do práce obědy doma, tak si honem pořiďte krabičku, ideálně skleněnou, ale samozřejmě se snese i bytelná plastová, a zalistujte kuchařkou. Připravovat si obědy do zaměstnání večer, nebo klidně i pár dní předem, to není žádná ostuda, je to chytré řešení, které, pokud si jej osvojíte, vám přinese jen benefity. Důvod? Máme jich hned sedm!
1. Ušetříte
Samozřejmě záleží na tom, co si budete vařit a v jakém množství. Pokud vám ale nevadí připravit si pekáč francouzských brambor nebo zapečených kolínek s mletým masem, sýrem a boloňskou omáčkou a to posléze jíst dva nebo tři dny, určitě to vyjde levněji, než ty tři dny jíst polední menu + nápoj v restauraci poblíž vaší kanceláře.
2. Zhubnete
Jedna z prvních věcí, co výživový poradci řeknou svým zákazníkům, je, že by se měli naučit chystat si jídlo do krabiček. Nejen, že si tak přesně odměří gramáž jednotlivých surovin, kterou je při každé dietě třeba sledovat, ale zároveň přesně ví, co jejich jídlo obsahuje, a to včetně množství použitých tuků, soli, cukru atd. Pokud se snažíte shodit nějaké to kilo navíc, oběd z domova je základ.
3. Je to zdravější
Nemusíte chtít ani zhubnout, stačí jen, zda vás zajímá, co konzumujete. U jídla z restaurace si nikdy nemůžete být zcela jisti, na čem jej kuchař dělal a co do něj dal. Ale když jste kuchařem vy, to je hned jiná!
4. Je to chutnější
Není svíčková, jako svíčková. Ne každý má v salátové zálivce rád kopr nebo česnek. Kuchaři v restauracích vaří podle sebe a podle toho, čím se zavděčí většinovému strávníkovi, ale vy máte jistě svoje preference. Pokud si budete obědy chystat doma, máte jistotu, že vždy dostanete přesně to, na co máte chuť a co vás uspokojí. Žádné vracení nebo ještě hůř, potupná konzumace něčeho, co váš jazyk zklamalo.
5. Ušetříte čas
Jasně, jíst ve spěchu se nemá, ale jsou dny, kdy víte, že toho máte v práci opravdu hodně a nechcete kvůli tomu zbytečně zůstávat přes čas. V takové situaci je připravený oběd, z domova, který jen ohřejete a sníte v kancelářské kuchyně, rozhodně lepší volba, než hodinový pochod s kolegy do restaurace, kdy se pořád na někoho čeká a celé se to vleče.
6. Dozvíte se drby
Dobře, ty se dozvíte i na vycházkovém obědě, na ten ale většinou chodíte se svými nejbližšími spolupracovníky. Během oběda ve sdílené kuchyňce se potkáte i s kolegy z jiných oddělení a můžete nepozorovaně odposlechnout, co se ve firmě vlastně děje. A hned je ten oběd peprnější!
Snad jsme vás už přesvědčili, že chystat si obědy doma je dobré. Pokud vás tedy zajímá ještě nějaká inspirace, co si připravit, aby se to dalo snadno přenášet, lehce ohřát a jíst třeba i víc než jeden den, inspirujte se přiloženými recepty.
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Ze špekáčků, které zbyly z čarodějnic, vytvoříte skvělá jídla: Stačí použít pivo, zeleninu, alobal nebo ocet
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 2 hodinami
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 3 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 3 hodinami
Šunkafleky z multifunkčního hrnce
Přidáno před 4 hodinami
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 11 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Čínské retro řízečky: Z málo masa vyčarujeme hodně řízků a ještě do nich můžeme využít zbytky
Milujeme retro! Kuchyně našich babiček a maminek zdobily remoska, cibulák i hliníkové příbory, stále je používáme
Naložené lahůdky se musí připravit předem. Naložit můžete uzeninu, sýry, zeleninu i maso