Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ hazel, před 5 hodinami
„Mražení jídla “ Sabule77, před 10 hodinami
„Jak na zvýšený cholesterol“ magdalenka, 29. 5. 2024 21:25
Poslední příspěvky
„Dobry den, za chvili bude u Vas svitat U nas byla podobna…“ hazel, před 5 hodinami
„tara23: díky, Věruš. Klidně bych ti jeden podala. Bylo…“ MarcelaPa, před 10 hodinami
„Zdravím, na podzim k nám přibyde nový člen rodiny a já…“ Sabule77, před 10 hodinami
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 12 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 16 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
Co se jedlo na svatbě královny Viktorie? Jehněčí kotlety s lanýžovou omáčkou nebo ryba s omáčkou z humra i pečené sluky
Do originálního receptu na kuřecí perkelt patří jen 5 surovin. Vylepšení vývarem nebo protlakem nám Maďaři jistě odpustí
Historie kaváren v Orientu i v Evropě: První šálky tmavého moku chutnaly jako saze a podávaly se zásadně s cukrem a kořením
5. 5. 2024 15:35
Vyzkoušel jsem jablíčka, brambory a nic. (brambora je dobrá když se jídlo přesolí.)
Smetanu a jogurt fakt dávat nehodlám.
Ja to přehnal brutálně s papričkama, dal jsem 1/4 kávový lžičky Morugy, takže to bylo nepoživatelný. 😄
Kapsaicin (to je ta pálivá složka chilli) se váže na tuky.
Tak jsem do guláše fláknul celou kostku sádla (25,-) a provařil cca hodinu, potom nechat vychladnout a do lednice.
tuk zhoustne na hladině a jednoduše se vyzbírá.
Potom byl guláš jemně pikantní.
Pokud nepomůže , tak doporučuji proces opakovat a udělat náhradní oběd. (procedůra na dýl, ale funguje!)
6. 4. 2021 23:12
31. 7. 2018 18:47
16. 7. 2016 02:27
23. 8. 2014 12:36
25. 6. 2014 13:00
omylem jsem nasypal místo papriky do guláše Chilli..
Mám ostré rád, ale tohle se nedalo.. prolezl jsem net křížem krážem a zkusil tyto věci:
Jedno jablko ostrouhat a nakrájet na čtvrtky, jednu bramboru nastrouhat a nakonec jsem tam dal i trochu sirupu (prý je nejlepší jahodový). Nakonec jsem tam vyklopil asi pul deci smetany, co jsem našel v ledničce..
Nejvíc zafungovalo Jablko s bramborem.. Sirup trošičku..
Možná příště zkusím dvě Jablka..
každopádně pálivost se mi podařila srazit tak o 60-70%, takže se to dá teď i dokonce jíst
3. 5. 2012 23:01
3. 5. 2012 12:50
1. 5. 2012 19:58
1. 5. 2012 18:14
5. 1. 2012 14:34
26. 11. 2011 23:58
9. 10. 2011 12:50
9. 10. 2011 10:14
9. 10. 2011 10:12
1 2 Další