Pasta Sambal Badjak
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ Veronika.Hrozna, před 33 minutami
„RADY PRO ZDRAVÍ “ MissMaruska, 30. 4. 2024 09:46
„Přání a gratulace“ Nadja, 27. 4. 2024 13:22
Poslední příspěvky
„hazel: Ty tvoje Nanaimo řezy chutnala sousedka, soused a…“ Veronika.Hrozna, před 42 minutami
„Dobrý večer dievčatá, včera som bola pozrieť vnukov a…“ Julia Oskerova, před 1 hodinou
„hazel: Stáni, sestra chtěla dělat jen košíčky. Ale došly jí…“ tara23, před 3 hodinami
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 3 hodinami
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 4 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 4 hodinami
Šunkafleky z multifunkčního hrnce
Přidáno před 5 hodinami
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 12 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Kolik stojí jídlo ve vlaku do Chorvatska: Za řízek v chlebu dáte 45 Kč, za jablečný koláč pouze deset a snídaně i kafe jsou zdarma
Opulentní hostiny starověkého Říma: Dušený papouščí jazyk nebo nadívaný plch se konzumovali vleže
Jak a kdy správně odmrazit mrazák? Určitě v zimě. Nejdůležitější je totiž rychlost a správné uchování zmražených potravin
11. 9. 2010 18:18
11. 9. 2010 12:45
Nerada bych, aby toto vyznělo jako komerční článek, ale opravdu Vás chci s tou pastou seznámit, protože je moc dobrá a hodí se skoro do všeho
My jsme si ji nejprve nechali vozit od kamaráda z Holandska, protože u nás není nic podobného k sehnání. Natolik nám zachutnala, že jsme si s manželem řekli, že bychom ji mohli zkusit dovážet, protože by určitě našla uplatnění i v české kuchyni. Tak jsme založili firmu a pustili se do toho Jsme malinká firmička (jen manžel a já, přičemž já se tomu moc nevěnuji, protože se starám o naši roční dcerku) a jsme teprve v začátcích..
A teď k pastě samotné. Existuje spousta druhů pasty Sambal. U nás se prodává hlavně Sambal Oelek, která se skládá pouze z chilli papriček a soli (popřípadě octu u některých výrobců). Zatímco Sambal Badjak se skládá z chilli papriček, smažené cibulky a česneku. Receptura je původem z Indonésie, ale pasta se vyrábí v Holandsku. Více informací naleznete na www.dochutsito.cz/
Kdo má rád pikantnější jídla, určitě ji použije skoro do všeho. Výborná je na topinky, na maso nebo samotná třeba místo kečupu.
Příklady použití včetně receptů najdete na webových stránkách www.dochutsito.cz/recepty/.
Recepty jsme sami vymysleli, uvařili a nafotili. Budem rádi, když to vyzkoušíte.
Koupit se dá zatím téměř jen přes Internet (když se jich vezme víc najednou, máte dopravu zdarma). Máme také prodejní stánek, se kterým objíždíme především Gastro akce (v nejbližších týdnech budeme v Kolíně, Pardubicích, Plzni, Olomouci, Českých Budějovicích).
Pokud byste chtěli nejdříve ochutnat, posíláme vzorek zdarma (malé jednoporcové balení). Tady je odkaz www.sambalshop.cz/store/department-6-vzorky-zdarma.html.
Ráda zodpovím veškeré dotazy
Přeji hezký den a pokud se rozhodnete naši pastu ochutnat, věřím, že jí propadnete jako já.
Jana