Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Odpeckování višní podomácku

mirca75:teda to je bombáááááááá, určitě vyzkouším, to by mě nikdy nenapadlo, mirco75 tleskám, šikovná hlavička:-K:-K:-K

mirca75:Miruš, na to si přišla sama:-? Tééééda, to si nešch patentovat, to je úžasný nápad-chválím tě velmi:yes:

funguje! funguje! funguje! mirca75 FUNGUJE TO a JE TO SKVELE:yes::yes::yes::yes::yes:

Miru bezva nápad :yes::yes:hlavně pro měkké ovoce jako jsou višně - já to sice dělám vypeckovávačem, ale jak píšeš šťáva všude a i se to rozpadne... super, ukládám a použiju :-K:-K:yes::yes:

Jelikož nevlastním odpeckovač, tak jsem si většinou na koláče odpeckovávala višně naříznutím nožem a pak vyjmutím pecky. Ale tenhle způsob je značně pomalý a hlavně je všechno špinavé od šťávy.
Tak mě napadlo vzít na pomoc brčko, špejli a gumičku.
Do brčka dáme špejli (aby se nelámalo), aby brčko po špejli necestovalo tak na ní uděláme jakoby uzel z gumičky a můžeme odpeckovávat bez nepořádku. Šťáva, která obvykle cáká všude okolo, se tady dostane do brčka a nikde není velký nepořádek.
Tento "odpeckovávač" dáme na višeň proti otvoru po stopce a jen lehce zatlačíme. Brčko je krásně ostré a tak pecka vyjede ven hladce a jde to krásně rychle.
Použila jsem u tohoto receptu http://www.toprecepty.cz/recept/21764-visnove-rezy....
V příloze je nafocený postup.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek

Naposledy jste si prohlédli