Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

multifunkcni mikrovlnka

Já Crisp mám, jeho předností je mimo jiné to, že se na něm věci upečou dozlatova, což samotné mikrovlny neudělají. Proto si myslím, že pokrm už není potřeba dávat pod gril. Teplota je nastavena už u výrobce a není možné ji regulovat. Je to šikovná funkce, taky ji ráda používám.

hosta: to samozřejmě musí mít, ale i obráceně - na tu funkci crisp nejde použít jakýkoli talíř ale právě jen takový, který je pro crisp určený, protože musí vydržet teplotu. On je hodně horký a ani se bez použití speciálních kleštiček nebo chňapky nedá vyndat.
Já tu funkci používám ráda, jak píše Hella níž, je to rychlé a úsporné.

ale asi nejde jen o talíř, ta mikrovlnka funkci crisp musí mít

spagetka: shodou okolností jsem předevčírem zadávala recept http://www.toprecepty.cz/recept/43038-jablicka-v-p... a tam je crisp talíř vyfocený. Já ho zásadně používám na pečení listového těsta, v žádné jiné troubě tak dobře obyčejné kupované těsto nenalístkuje (mám kachlová kamna a horkovzdušnou troubu). Je to ohromná časová výhoda - talíř se 2 minuty nahřeje a můžete péct, kdežto než normální troubu roztopíte na 200 °C, tak to trvá, nehledě na spotřebu elektřiny.

Funkce crisp znamená, že můžeme pokrmy zapékat, péci, peče shora i zespodu. Na tuto funkci je dodávaný speciální talíř, či jak to nazvat. Důležité je, že je odolný vůči vysokým teplotám, které tato funkce má. Udělají se tam např. skvělé hranolky, ale udá se udělat i např.filé, pizza, prostě cokoli na zapékání. Pro případnou tmavší barvu je dobré k tomu mít i funkci Gril, kterou po dokončení programu crisp na chvíli zapneme, ale není to nutné. Crisp má oproti troubě tu výhodu, že cca za 2 minuty dosáhne asi 210°C teploty a tu teplotu si udržuje stabilně po dobu zvoleného času. Jen je nutné u jednotlivých pokrmů si ten čas vychytat. Ale je to užitečná věcička:yes::yes::yes:.

Kopíruji dotaz M.Medkové, který mi (nevím proč) přidala pod recept na Smažený sekaný řízek s celerem.
Můžete poradit, prosím:-?:-?

autor: M.Medkova
vloženo: 21.05.2015 17:35:08 smazatNahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vážení.Líbí se mi recepty na vaření a pečení v mikrovlné troubě,u spousty
receptů je uvedeno bud Grisp nebo Grisp talíř,ráda by jsem věděla co to přesně je.Děkuji za pochopení.Medková.

LenaT - Tento tip je super, mám ho doma také už nějaký ten čas. Je velmi dobrá na přípravu nejrůznějších jídel i na údržbu. Sehnala jsem ji nejlevněji přes poptávkový systém www.aaapoptavka.cz/poptavky/5-elektricke-spotrebice.html, Tak třeba to pomůže:-)

Dobrý den. Chci se zaptat, jak se s v ní zavařují okurky ? Děkuji

Já mám na chatě Whirlpool JT 369 SL, ale moc zkušeností s ní zatím nemám, neb ji více používám jen když tam mám vnoučata - jinak jen klasika - ohřívání, zavařování, pokud je co, vaření hrnečkových knedlíků.
http://www.toprecepty.cz/recept/11080-knedliky-hou...
A nemůžu si vynachválit vaření, nebo vlastně zavařování brambor jak k okamžité spotřebě, tak i k uchování.
http://www.toprecepty.cz/recept/15538-brambory-var...
Crisp jsem zatím používala jen na karboše a pečení horkovzduchem se mi moc nelíbí - pečivo je takové světlé, bez kůrčičky.

spagetka: je fajn, že jsi to tady sesumírovala všechno dohromady, je to přehlednější. Jen takovou drobnost. Mám Whirlpoolku a na talíři Crips jsou zespodu takové gumové špuntíky, takže i horký talíř je možno odložit kdekoliv.
Ale hlavně chci připomenout, že v mikrovnce se bezva zavařuje!
http://www.toprecepty.cz/recept/6972-zavarovani-v-...

Chtěla bych zde shromáždit pár poznatků o multifunkční mikrovlnce. Mnozí ji máte i doma a myslím, že neumíme pořádně využívat všechny funkce, které nám tento přístroj nabízí, vidím to i podle sousedky, která má multifunkční „Whirlpolku“ a v podstatě ji využívala jen na ohřívání a rozmražování. Každopádně budu moc ráda, když sem dáte své poznatky a zkušenosti s tímto typem trouby.
Jinak moc děkuji čokoládce, Maris i dalším :-K:-K:yes::yes:za poznatky k této troubě, neb - budu slušná:-8 – dodaný návod byl na 2 věci….

Takže nejdřív k popisu: Mám značku Bauknecht. Má funkci Crisp, Grill, Gratinování (tedy zapékání), Rozmrazování. Můj typ nemá mřížku pod Gril.

Funkce Crisp slouží k pečení jídel na speciálním talíři Crisp. Talíř opéká jídlo zespodu, shora opéká gril a zevnitř mikrovlny, jídlo je tak perfektně zapečeno s kůrkou a uvnitř krásně uvařené.
Na programu Crisp dělám pokrmy z těsta jako pizzy, koláče, ale lze i smažit slaninu nebo vejce.

Gratinování lze použít na jakýkoli zapékaný pokrm z těstovin, brambor, zeleniny obzvlášť – ta zůstane krásně křupavá a barevná. Je lepší zapékat spíše nižší potraviny na ve větší misce, než silná vrstva.
U crispu a gratinování využívám na dokončení gril pro zhnědnutí pokrmu, cca asi 2 minuty.

Protože si na vaření mohu zvolit různé stupně mikrovlnění i čas, je samozřejmě nutné zvolit vhodnou dobu i stupně na určité jídlo.
Např.na ohřívání nápojů (mléko, čaj) nebo řídkých polévek používám 700 W a čas 2 minuty, čas přidávám i podle toho, zda je jídlo vytažené z lednice. Na vaření omáček, zahuštěných polévek, sýrových a vaječných jídel – 500 W. Na dušení masa a rozpuštění másla 350 W, čas se musí odhadnout.
Je lepší začínat s nízkým časem, kolem 8 minut a pak přidávat, než to celé zkazit. Samozřejmě si to zapisuju.

Je nutné mít samozřejmě kvalitní nádoby, které jsou odolné vůči vysokým teplotám, hlavně Crisp programu a Grilu – tam by vůbec neměly být plastové nebo dřevěné nádoby či náčiní.

Lze samozřejmě i jídlo ohřívat, tam volíme hlavně čas podle váhy jídla, pokud dáváme chlazené nebo mražené musíme váhu (a tedy i čas)zvýšit.

Crisp talíř je velmi horký, takže pokládat na plochu, která snese vysokou teplotu a používat chňapku a kleště na talíř.
Rozmražování se používá rovněž podle váhy a podle druhu. Jinak se používá 160 W.

Ahoj,podívej se do diskuze na Dámě Whirlpool JT 369 SL.Tuto troubu mám asi 2 roky a nedám na ní dopustit.Podle mě umí všechno.Tam Ti děvčata poradí.Já tam také začínala a i teď se tam ráda vracím a nebo alespoň pročítám a stále se učím.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek