Kuře na paprice (i pro začátečníky)

Bobina77 Kuchařka:

Doba přípravy: 45 minut PT0H45M 2 porce Drůbeží maso 14 názorů

Přidat další fotografii
514
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Suroviny

1/2 kg kuřecí maso nebo krůtí maso
2 lžíce červená paprika
1 velká cibule
hladká mouka
200 ml sladká smetana nebo smetana na šlehání
sůl
pepř
olej
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Rozpálíme olej, cibuli nasekáme na jemno.

  2. Maso omyjeme a nakrájíme na větší stejné kousky.

  3. Zpěníme cibulku a na ní vložíme nakrájené maso.

  4. Krátce zarestujeme a poté zaprášíme červenou paprikou a ihned podlijeme vodou nebo vývarem (jinak se paprika mohla připálit a zhořkla by).

  5. Osolíme, opepříme, aby maso mělo chuť.

  6. Dusíme pod pokličkou doměkka, až se maso pomalu začne rozpadat. Pak ho z omáčky vyjmeme a dokončíme omáčku tak, že do omáčky (výpeku) nalijeme asi polovinu smetany, dolijeme vodou do potřebného množství omáčky a přivedeme k varu.

  7. Ve zbytku smetany si rozšleháme hladkou mouku a vlijeme do vroucí omáčky, metličkou rozšleháme, aby se neutvořili hrudky, případně rozmixujeme ponorným mixérem do hladka. Hustotu omáčky si doupravíte podle sebe.

  8. Krátce povaříme, aby se ztratila chuť mouky a do omáčky vrátíme maso. Dosolíme, dopepříme, případně můžeme dát 1/2 kostičky masoxu, ale nemusí být.
    Jako příloha se hodí houskové knedlíky, ale také těstoviny, např. kolínka, popř. i dušená rýže.
    Dobrou chuť.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 11 kuchařů a kuchařek


Ohodnoťte recept: Kuře na paprice (i pro začátečníky)

  • Martina Martina(neregistrovaná)

    Velmi dobrá omáčka, právě dovařuji s knedlíkem a už se moc těším :-) Děkuji za jednoduchý a velmi chutný recept!

    Odpovědět

  • MValova MValova

    Stala se nejoblíbenějším jídlem v naší rodině :-p. Díky

    Odpovědět

  • wrtule wrtule(neregistrovaný)

    super receptík :-) akorát jsem dovařila (mimochodem moje první kuře na paprice) a už jiný recept ani nechci ;-)

    Odpovědět

  • MValova MValova

    Dávám bodík,jednoduché, rychlé a přitom výborné :-p

    Odpovědět

  • Blanka Blanka(neregistrovaná)

    Tenhle recept dělávám z různých druhů mas/ vepřová plec,krůtí ,hovězí, králík a podobně. A Věřte všechno nám moc chutná, omáčka se smetanou je výborná:-))

    Odpovědět

  • Rebeka Rebeka(neregistrovaná)

    Ahoj, díky za recept, je to úplně první jídlo, které vařím. Můžu zahušťovat i za bez varu. Teď jsem to dodělala a zdá se mi, že je to málo husté. JInak posílám bodík.;-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    I u nás tuhle dobrotu můžeme;-)+6:-p:yes:

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Bobina77: aha, tak to je fakt;-)

    Odpovědět

  • Bobina77 Bobina77(autor receptu)

    Jana Remkova:Já měla na mysli, že stejně každý zadá do vyhledávání Kuře na paprice, málokdo hledá po sekcích.

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Bobina77: no, není to úplně jedno, v hovězím to nebudeme hledat;-)

    Odpovědět

  • Bobina77 Bobina77(autor receptu)

    Ono je to celkem jedno kde to je myslím že lidé si to najdou. Ale jinak dík za tip a za bodík.;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Jo, mňam :-p:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Bobino77, vítej v naší Topkové rodině jako nový člen a přeji ti, aby se ti u nás líbilo.:-K;-)
    K chronicky známému receptu jen dodám, že by jsi to mohla zařadit do kolonky - drůbeží maso, nebo -pro začátečníky, to by bylo lepší. Jinak ti dávám 1. vstupní bod:yes:

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo