Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře na paprice (i pro začátečníky)

Kuře na paprice milujeme už od dětství a s chutí si ho dáme i v dospělosti. Naše babičky vařívaly slepice, které už přestaly snášet. Dnes se připravuje většinou kuře. Jemné maso se smetanovou omáčkou, ochucenou sladkou paprikou, se podává s knedlíkem nebo těstovinami.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 45 min

45 min (45 min příprava)

27. 8. 2012 12:16

Suroviny pro 2

2

Nutriční hodnoty

Energie1 210 kJ / 289 kcal
Bílkoviny6,71 g
Tuky22,21 g
Vláknina1,98 g
Cholesterol 72 mg
Sodík 86 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy14,60 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Dobrou chuť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

Lucineska01

6. 9. 2021 11:14

Lepší s kuřecíma prsama :)

Simona Skolakova

6. 8. 2021 18:55

Ann-ita Noga Kami: nakonec důležité je,že vám chutnalo u nás by to bylo opravdu moc,ale každá dle své chuti,že;-):yes:

Ann-ita Noga Kami

6. 8. 2021 13:44

casino: Třeba z kuřecích prsou? :'D logicky je nakrájíme na kousky, že ano? :-*

Ann-ita Noga Kami

6. 8. 2021 13:43

Simona Skolakova: Když jsem tam dala lžičku papriky, tak to bylo úplně bez chuti :') Aby to nějak chutnalo, nasypala jsem celý sáček :'))))) Je to kuře na PAPRICE ne poprašku čehosi 8-(

casino

3. 8. 2021 20:16

"Maso omyjeme a nakrájíme na větší stejné kousky."
Z celého kuřete udělám 4, 6 nebo 8 porcí:yes: tedy žádné kousky ;-)

Simona Skolakova

3. 8. 2021 16:34

Ann-ita Noga Kami: a kdo Vám to povídal,že to nemá chuť???To přeci není jen o paprice a celý sáček papriky?????To nemyslíte vážně,že;-):-8

Ann-ita Noga Kami

3. 8. 2021 15:44

Caeilin: Lžičku papriky? :-(( však to nemá chuť...

Ann-ita Noga Kami

3. 8. 2021 15:43

Kde jste přišli na to, že jen lžíce papriky... min. celej pytlík, jinak to nemá chuť ;-( :-* Ale recept je jinak bezva <3 syn i přítel miluje

TommyTom

28. 7. 2021 11:54

Recept je velmi dobrý a pomohl mi✌️:yes

Tonja

6. 5. 2021 08:35

Omlouvám se, ale dnes budu trochu kritický. Doufám, že se nikdo neurazí a diskuse se nezmění ve vzájemné napadání, jak jsem si v poslední době už párkrát všiml. Kritika (tj. upozornění na chyby či nedokonalosti) je totiž velmi užitečná věc, protože pomáhá produkt vylepšovat. Produktem tady nemyslím tento konkrétní recept, ale "to okolo".
Klasický pokrm "kuře na paprice" se připravuje tak, že kuřecí maso je v drobnějších kouscích a je přímo v paprikové omáčce, je její součástí. Autorčin recept je v tomto správně. Přidané 2 fotografie, kde ke smetanovo-paprikové omáčce je přidaný kus pečeného či jinak podobně upraveného kuřete (viz celá stehna), nejsou "kuře na smetaně", ale spíše "kuře s paprikovou omáčkou". Tyto jinými kuchaři přidané fotografie nemají u tohoto konkrétního receptu co dělat.
Také video je ilustrací jiného receptu, než jaký zveřejnila autorka. Když autorka píše, že se přidá nařezané kuřecí maso", tak se má přidat na kousky nařezané kuřecí maso a ne celá spodní stehna s kostí. Kuřecí na paprice se jí jako "jedna hmota" (omáčka s kousky masa v ní), neobírají se žádné kosti.
Všimněte si, že uvedené rozdíly vadí nejen mně, ale především autorce receptu.
Pokud má server Toprecepty sloužit i začínajícím kuchařkám a kuchařům (a tento recept to má i v názvu, že je pro začátečníky), neměly by se zde vyskytovat zavádějící ilustrace (fotografie a videa). Co se týče videí, všiml jsem si rozdílů oproti psaným receptům už vícekrát. Zkušené kuchařky to přehlížejí, začínající kuchařky to mate.

martina2105

21. 3. 2021 19:58

Neuvarila jsem dle videa..páč vůbec nevypadá hezky:-(( nějakej divnej hrudkovitej hustej kyd divné barvy
dle fotky autora vypadá super
Jen teda určitě zaklehtku vařit min 10...
Doporučuji zásmažku ???? a zkusit vyměnit 1/3 papriky za uzenou<3:yes:

UnholyKetty

14. 3. 2021 13:28

Mňam! :-Q Dnes jsem dělala poprvé a povedlo se na jedničku. Já jsem ještě po uvaření dala stehýnka do trouby na chvilku, aby se kůže pěkně vypekla. Přidávám i foto :-)

Tatkaod4deti

5. 1. 2021 15:29

Frantiska: přesně, jiška musí být. <3

Veronika.Hrozna

14. 12. 2020 19:54

Bobina77: Podle videa, Vaše kuřátko na fotografii vypadá náramně dobře! Na to bych si klidně uvázala ubrousek a pustila se do něj! <3

Frantiska

14. 12. 2020 00:37

Caeilin: podle kuchařka pro dceru:

100 g jíšky (z 50 g tuku a 50 g mouky) zahustí 1 litr polévky nebo omáčky lehce.
125 g jíšky zahustí 1 litr polévky nebo omáčky tak nějak středně.
150-170 g jíšky zahustí 1 litr polévky nebo omáčky značně.

Já na kuře na paprice používám jen jisku, přijde mi to chuťově úplně jinde než jen zahustit moukou.

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kure na paprice kuře na paprice recept výborné kuře na paprice rychlé kuře na paprice kuře na paprice babica kureci na paprice maminčiny recepty kuře na paprice kuřecí maso na paprice se smetanou recept kuře na paprice kuře na paprice se smetanou recepty pro začátečníky kuřecí prsa na paprice recepty kuře na paprice recept na kuře na paprice kuře na paprice z kuřecích prsou rychlé kuře na na paprice recept top recepty kuře na paprice babicovy dobroty kure na paprice top recepty kuře pro začátečníky kurenapaprice

Suroviny: paprika čerstvá červená, cibule, mouka hladká, smetana sladká, sůl, pepř, olej

TopRecepty.cz

Kuře na paprice (i pro začátečníky)

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/22nA