Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ hazel, před 59 minutami
„Mražení jídla “ Sabule77, 1. 6. 2024 20:55
„Jak na zvýšený cholesterol“ magdalenka, 29. 5. 2024 21:25
Poslední příspěvky
„Hezky vecer, u nas je dnes rajska omacka s masovymi…“ hazel, před 1 hodinou
„tara23: až budu mít bůček,tak také zkusím.“ MarcelaPa, před 1 hodinou
„Odpoledne přijela kamarádka. Dřív tady bydlela, kamarádíme…“ tara23, před 2 hodinami
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pikantní vepřová směs s brambory a cuketou
Přidáno před 2 hodinami
Banana bread nebo-li banánový chlebík
Přidáno před 2 hodinami
Osvěžující poháry s mraženými borůvkami
Přidáno před 5 hodinami
Jogurtový dip s česnekem
Přidáno před 7 hodinami
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 11 hodinami
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
10 nejlepších dárků pro gurmety: Vaječňák na lžičku, chalupářskou kuchařku nebo online kurz vaření kulinární nadšenci ocení
Kečup, sugo nebo passata… Vyznáte se v nejznámějších rajčatových omáčkách?
Vaření v pomalém hrnci se vyplatí: Elektrická trouba je zhruba 4x dražší, indukce 9x a plyn až 10x
31. 12. 2011 11:42
31. 12. 2011 11:37
nejvíc si každé vánoce vybavím mandarinky...já vím, jsou jich plné regály, z různých koutů světa...ale mě chybí takové ty malé, ale voňavé...provoněly celý byt...obyčejné naloupnutí kůry a člověku se sběhly sliny...byly jednou z vůní vánoc..nebyly nacpané peckami k prasknutí a vysušené, bez chuti...taky obyčejné za korunu Pedro...růžové, měkoučké a voňavé, kupovala jsem si jej u babičky v pojízdné prodejně... také se mi vybavila chuť bonbonů Oskarky...zelený pytlíček, plný gumových bonbonků v cukru, takoví předchůdci medvídků...nebo báječná jablečná dřeň...v kelímku za korunu padesát...vymačkávali jsme si jí, aby jsme jí mohli labužnicky ukusovat...taky takové měkoučké čokolády s panenkou...banánové,smetanové, karamelové...a nebo Sisinky,ty už taky nejsou, co dřív...chuť taková, až se pusa svírala...natahovaly se a tak báječně chutnaly...a dneska??? made in china...tfuj,chutě tak přemotaný, že tou komerční cestou poztrácely svoje pověstné báječné vůně..
31. 12. 2011 11:11
Jana Remkova: neviem, či myslíme na to isté, ale u nás sa to volalo zamiakový cukor. Namala som to rada, ostatne ako iné sladkosti.
Jediné, čo mám z tohto sortimentu rada, sú Horalky, ale nie Opavia, ale sediťácke
Ale chcem sa spýtať, kedysi sme si počas dovoleniek a iných pobytov v Tatrách kupovali konzervy, na ktoré doteraz spomínam a u nás ich už dávno nedostať. Tretinu tvorili kocky mäsa, výborne ochutené a chudé !!! Nad tým bola vrstva hrášku a na samom vrchu vrstva krúp. Tie konzervy mali neskutočne výbornú chuť, vyrábali sa v Čechách, ale už si nepamätám, kde presne. Nespomínate si niekto, alebo snáď ich ešte niekde dostať ?!?
Keď som v Čechách, tak sa pozerám po obchodoch, ale niktde tie úžasné konzervy nevidím.
A ešte eskymo, za 50 halierov
31. 12. 2011 11:09
31. 12. 2011 10:02
31. 12. 2011 06:09
31. 12. 2011 01:29
31. 12. 2011 00:03
30. 12. 2011 21:37
30. 12. 2011 21:35
30. 12. 2011 21:27
sladkostem, které už skoro nikdo nepamatuje. Tohle vzpomínání miluju. Teď jsem si zrovna vybavila takový jakoby smetanový šlehaný jahodový krém a jmenovala se Miláček, pamatujete na něj někdo?
Předchozí 1 … 4 5 6