Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ tara23, před 1 hodinou
„Jak odstranit starou fotku u receptu?“ Hella, před 7 hodinami
„Přání a gratulace“ maris, 17. 5. 2024 06:05
Poslední příspěvky
„Hezký den, dnes jsem zase vařila pro dcery rodinu. Byla…“ tara23, před 2 hodinami
„Dobrý deň dievčatá. Po raňajšej búrke sa pekne vyčasilo a…“ Julia Oskerova, před 3 hodinami
„StandaCB: Rádo se stalo“ Hella, před 8 hodinami
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 1 hodinou
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 2 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 4 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 8 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Přečtěte si Zobrazit více
Jak nahradit dětem lepek v běžných potravinách? Místo strouhanky lze použít kukuřičné lupínky, omáčky zahustí zelenina
Čaj z jablečných slupek skvěle zahřeje a voní skořicí a hřebíčkem. Při přípravě je důležité zvolit správnou teplotu vody
Pozor na skrytý gluten! Jak začít s bezlepkovou dietou snadno a rychle?
31. 12. 2011 11:42
31. 12. 2011 11:37
nejvíc si každé vánoce vybavím mandarinky...já vím, jsou jich plné regály, z různých koutů světa...ale mě chybí takové ty malé, ale voňavé...provoněly celý byt...obyčejné naloupnutí kůry a člověku se sběhly sliny...byly jednou z vůní vánoc..nebyly nacpané peckami k prasknutí a vysušené, bez chuti...taky obyčejné za korunu Pedro...růžové, měkoučké a voňavé, kupovala jsem si jej u babičky v pojízdné prodejně... také se mi vybavila chuť bonbonů Oskarky...zelený pytlíček, plný gumových bonbonků v cukru, takoví předchůdci medvídků...nebo báječná jablečná dřeň...v kelímku za korunu padesát...vymačkávali jsme si jí, aby jsme jí mohli labužnicky ukusovat...taky takové měkoučké čokolády s panenkou...banánové,smetanové, karamelové...a nebo Sisinky,ty už taky nejsou, co dřív...chuť taková, až se pusa svírala...natahovaly se a tak báječně chutnaly...a dneska??? made in china...tfuj,chutě tak přemotaný, že tou komerční cestou poztrácely svoje pověstné báječné vůně..
31. 12. 2011 11:11
Jana Remkova: neviem, či myslíme na to isté, ale u nás sa to volalo zamiakový cukor. Namala som to rada, ostatne ako iné sladkosti.
Jediné, čo mám z tohto sortimentu rada, sú Horalky, ale nie Opavia, ale sediťácke
Ale chcem sa spýtať, kedysi sme si počas dovoleniek a iných pobytov v Tatrách kupovali konzervy, na ktoré doteraz spomínam a u nás ich už dávno nedostať. Tretinu tvorili kocky mäsa, výborne ochutené a chudé !!! Nad tým bola vrstva hrášku a na samom vrchu vrstva krúp. Tie konzervy mali neskutočne výbornú chuť, vyrábali sa v Čechách, ale už si nepamätám, kde presne. Nespomínate si niekto, alebo snáď ich ešte niekde dostať ?!?
Keď som v Čechách, tak sa pozerám po obchodoch, ale niktde tie úžasné konzervy nevidím.
A ešte eskymo, za 50 halierov
31. 12. 2011 11:09
31. 12. 2011 10:02
31. 12. 2011 06:09
31. 12. 2011 01:29
31. 12. 2011 00:03
30. 12. 2011 21:37
30. 12. 2011 21:35
30. 12. 2011 21:27
sladkostem, které už skoro nikdo nepamatuje. Tohle vzpomínání miluju. Teď jsem si zrovna vybavila takový jakoby smetanový šlehaný jahodový krém a jmenovala se Miláček, pamatujete na něj někdo?
Předchozí 1 … 4 5 6