Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vzpomínáte někdo?

:-p:-p:-p Fialky byly moc dobré a krásně voňavé bonbony mého dětství. Všichni jsme je milovali. Jestli na ně někde narazím, tak jich koupím pytel.

U nás bonbony fialky zase prodávají, vnoučata je milují;-)

krásné vzpomínání...až jsem zaslzela....hodně se tu vzpomíná na bonbony Fialky...Představte si,že je také vyráběli v Hořovicích,kam mne osud zavál ....na jednom z mnoha ročníků Cibulových jarmarků nám dokonce pamětníci ukázali výrobu těchto voňavých pamlsků ukázali tzv.v přímém přenosu...neuvěřitelná vůně a chut:-K

V minulém letáku Alberta (do 3.1.2012) jsem objevila med v plastovém medvídkovi, který jsem kupovala klukům asi před 40 lety. Medvídka pak měli jako hračku.

BILKOVAI:Ivetko, my jsme snad nikdy bonbóny na stromeček nekupovali, každý člen rodiny dostával 1 kolekci od ROH, tak se nám sešli 2 a to na stromeček bohatě stačilo a byly tam i ty salonky, které nikdo nejedl, tak zůstaly v mističce třeba až do léta:-D

tejaja:Maminka kupovala lanýžové:-p,ty byly čokoládové, vevnitř světle hnědé a měkké;-),ty fondánové jsme taky nemely rádi:-(.Já jsem měla ráda zelný list v plechovce,byl buď z Rumunska nebo z Bulharska a taky stál okolo pěti korun:-K

BILKOVAI ;-):-D tým hrozným fondánovým salónkam môj otecko hovoril mydielka :-D:-D:-D Nikto fondán nechcel, tak sme kupovali nugát a balili sme salónky doma sami. V papiernictve bolo dostať papieriky na salónky so staniolom. A na zatiahnutie papierika okolo nugátu nám otecko vyrobil pomôcku : klinček zabitý v kúsku dreva a na ňon špagátik, tým sme pekne zatiahli papierik so staniolom okolo nugátu. :-D:-D
Trenčiansky párok s fazuľou je výborný doteraz, len cena je neporovnateľná:-//;-):-D

BILKOVAI:Taky se u nás dávaly salonky na stromek a můj bráška byl tak mazanej,že na ně chodil a pak ty obaly naaranžoval,že jsme nepoznali,že jsou prázdné.Na tři krále se stromeček odstrojoval a meli jsme se rozdělit stejným dílem o cukroví a místo cukroví tam zůstaly jen prázdné papírky:-)):-)):-)).Pro mě to bylo velké zklamání:-(;-(:-O,ale maminka mi to vynahradila zase jinou sladkostí:-):-K

BILKOVAI:i u vzpomínek se často nasmějeme...:-8:-D:-D:-D:-D

hanahcotton:-D:-D:-D To je teda dobrý s tím ananasem a jablkem:yes: Ještě jsem si vzpomněla na salonky ve stříbrném staniolu na stromek. Strašně moc mi nechutnaly a přesto je rodiče kupovali každý rok, i když se potom vyhodily:-))

Nedá mi to, abych i já nezavzpomínala...na čaj v plechovce, antiperle či síťovky:-*. Ale asi největší vzpomínka nad kterou se musím vždy pousmát je, když jsem jako malá - asi tak 8 roků mi bylo byla na návštěvě u babičky o vánocích a nějaký vzdálený strejda přivezl čerstvý ananas a granátová jablka - z Prahy - my byldeli na dědině v Jeseníkách. Ananas jsme znali jen z plechovky a tento čerstvej se vystavil stejně jako granátový jablka do obýváku do prosklené skříně - nic z toho jsme nenačali a chodili jsme se na to koukat, nejen celá rodina, ale i sousedi...a ovoce pěkně sesychalo, ananas se musel docela brzy vyhodit a granátové jablko - o kterém jsem si opravdu myslela, že v něm jsou granáty :-D také po čase seschlo, ale v sekretáři strašilo ještě asi 2 roky :-D:-D:-D:-D

Konzerva chatka byla vynikající. Čisté krabí maso, žádné tzv.krabí tyčinky. A stála 5 Kč. 1kg drštěk taky 5 korun.:-(

Moc dobrá byla konzerva "Kološvárské zelí" - mimo zelí tam byl kousek libového masa, kousek moravské klobásy a koule z mletého masa. Byla to moc velká dobrota.
A také lečo s moravskou klobásou, nebo jen samotné moravské klobásy v konzervě byly vynikající.
Vepřové maso ve vl.šťávě bylo pěkně libové, že ani u řezníka tak libové maso nebylo k mání.
A z hovězího ve vl.šťávě se dělávala moc dobrá pomazánka.

Konzerva chatka:yes:taky úžasná věc.

ja som milovala tresci jatra za 9,50 a eskymo za 50 hal. A caj z lipoveho kvetu s malinovym sirupom u starej mamy...lipa to byvala obrovska a na jej mieste je teraz zhrdzavena buda na autobusovej zastavke. a v kredenci okolo toho sirupu liezli stale nejake mravce...a strasne sa mi pacila vona naskrobenych obliecok na periny.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek

Poslední diskuze

„Co dnes uvařit?“ Simona Skolakova, před 6 hodinami

„Přání a gratulace“ Simona Skolakova, 8. 5. 2024 22:20

„Jak zmírnit ostrost guláše?“ durmanCZ, 5. 5. 2024 15:35

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více