Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Svačiny podle horoskopu: Býkům stačí jahody v čokoládě, Raky uspokojí křupavé preclíky a Kozorozi volí klasický sendvič
Zdroj: Freepik, rawpixel.com

Říká se, že snídaně je základ dne. Přitom ale někdo nesnídá vůbec, někdo jen málo, jiný zase vypouští oběd. A právě pro tyto lidi jsou důležité svačiny, někdy vydatné, jindy jen tak pro chuť. Co si dát ke svačině, poradí i hvězdy.

Jarní znamení horoskopu

Společným jmenovatelem lidí, kteří se narodili na jaře, jsou tak trochu extravagatní svačinky.

  • Beran (21. března – 19. dubna)

Beran se nebojí vyjádřit své názory nahlas a jasně. Jako přirozený vůdce se nemá problém vystoupit ze své komfortní zóny a vyzkoušet něco nového. Ohniví a dobrodružní Berani často touží po odvážných příchutích. Pro ně jako ideální svačina může být talíř květáku à la Buffalo Wings, zdravé varianty jejich oblíbeného nezdravého jídla

  • Býk (20. dubna – 20. května)

Rádi si dopřávají drobné radosti tak často, jak je to jen možné. Přitom se ale Býci drží klasických kombinací chutí, jako jsou třeba jahody a čokoláda. Jahody namočené v čokoládě dokonale odpovídají jejich vkusu.

  • Blíženci (21. května – 20. června)

Chutě Blíženců se mění ze dne na den, a proto se nebojí vyzkoušet něco nového. Blíženci jsou vzdušné znamení, které miluje rozmanitost. Proto jim naprosto vyhovují nejrůznější špízy z mnoha surovin. Mohou být studené z mozzarelly, rajčat a oliv nebo rychlé grilované, například cuketové špízy se žampióny. 

Letní znamení horoskopu

Lidé, kteří přišli na svět v letních měsících, zcela logicky milují čerstvé ovoce. To v jejich svačinách nikdy nechybí.

  • Rak (21. června – 22. července)

Citliví Raci jsou trochu pohodlní a milují svačinky domácí výroby, například pečivo. Ideální je pro ně preclík s křupavou kůrkou, který si vezmou s oblíbenou pomazánkou, se sýrem, s kouskem ovoce nebo jenom samotný.

  • Lev (23. července – 22. srpna)

Pompéznost, luxus a okázalost jsou vlastní temperamentním Lvům. Lvi jsou rádi středem pozornosti a tak není divu, že i osvěžující ovocný salát musí obsahovat drahé exotické ovoce a oříšky zakápnuté kvalitním likérem. Důležitá je samozřejmě vizuální stránka – dokonale naaranžované servírování v luxusním nádobí.

  • Panna (23. srpna – 22. září)

Lidé, narození v praktickém a pečlivém znamení, jakým nepochybně Panny jsou, se potřebují zasytit a zároveň udělat i něco pro své zdraví. Proto si dobře promyslí, jaká svačina tato kritéria bez výhrad splní. Jednou z možností je i vitaminů a dalších prospěšných látek plné smoothie bowl.

Podzimní znamení horoskopu

Při vstupu do života podzimními mlhami a plískanicemi ovlivnění jedinci potřebují svačiny plné intenzivních chutí a vůní.

  • Váhy (23. září – 22. října)

Váhy mají vytříbený vkus a preferují kvalitu a jednoduchost. Oblíbené pochoutky dají šanci zazářit mnoha chutím na talíři. Gurmánské sýrové prkénko, doplněné o luxusní salámy, olivy, ořechy a krekry jsou pro ně perfektní svačinou. Jejich mlsný jazýček potěší i doma vyrobené sýry.

  • Štír (23. října – 21. listopadu)

Extrémy a dramatické situace vyhledávající Štír potřebuje pokrm, který se běžným svačinkám zcela vymyká. Štíři mají rádi svačiny se spoustu intenzivních a pikantních chutí. To je například ostrý salát z čínského zelí s bramborovou slámou.

  • Střelec (22.listopadu – 21. prosince)

Energičtí a okouzlující Střelci mají problém zůstat delší dobu na jednom místě. Jsou bezstarostní a neustále zkoušejí nové věci. Střelec potřebujete svačinu, která ho může doprovázet na cestách. Skvěle se hodí bohatá směs müsli, kterou stačí zamíchat do jogurtu nebo se může jíst samotná.

Zimní znamení horoskopu

I když se narodili v zimě, většinou zimní měsíce jen protrpí a snaží se je proložit dobrým jídlem.

  • Kozoroh (22. prosince – 19. ledna)

Mají pověst pragmatiků, proto konzervativní Kozorozi moc neexperimentují a ke svačině volí nejraději klasiku. Může to být houska nebo bageta s máslem, šunkou a sýrem. Stejně tak i chutný sendvič plněný tím, co doma zbylo. Sendvič s kousky zbylého steaku nahradí oběd.

  • Vodnář (20. ledna – 18. února)

Svérázný a výstřední  Vodnář rád experimentuje i v jídle. Popustí uzdu fantazii a kreativitě a k svačince si pochutná například na popcornu. Samozřejmě na tom doma připraveném a o koření vylepšeném popcornu.

  • Ryby (19. února – 20. března)

Nápadité Ryby potřebují i ke svačině malé umělecké dílo. To splňují třeba dobře vypadající, jemné, lahodné a barvami hýřící francouzské makronky.

Náš tip: Čerstvě upečený křehký rohlík podle našeho videoreceptu bude určitě chutnat všem.

Zdroje informací:

horoskopy-online.cz: Znamení zvěrokruhu

rd.com: Your Favorite Snack, According to Your Zodiac Sign

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Související obsah

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více