Svačiny podle horoskopu: Býkům stačí jahody v čokoládě, Raky uspokojí křupavé preclíky a Kozorozi volí klasický sendvič
16. 2. 2024 Životní styl
Říká se, že snídaně je základ dne. Přitom ale někdo nesnídá vůbec, někdo jen málo, jiný zase vypouští oběd. A právě pro tyto lidi jsou důležité svačiny, někdy vydatné, jindy jen tak pro chuť. Co si dát ke svačině, poradí i hvězdy.
Jarní znamení horoskopu
Společným jmenovatelem lidí, kteří se narodili na jaře, jsou tak trochu extravagatní svačinky.
- Beran (21. března – 19. dubna)
Beran se nebojí vyjádřit své názory nahlas a jasně. Jako přirozený vůdce se nemá problém vystoupit ze své komfortní zóny a vyzkoušet něco nového. Ohniví a dobrodružní Berani často touží po odvážných příchutích. Pro ně jako ideální svačina může být talíř květáku à la Buffalo Wings, zdravé varianty jejich oblíbeného nezdravého jídla
- Býk (20. dubna – 20. května)
Rádi si dopřávají drobné radosti tak často, jak je to jen možné. Přitom se ale Býci drží klasických kombinací chutí, jako jsou třeba jahody a čokoláda. Jahody namočené v čokoládě dokonale odpovídají jejich vkusu.
- Blíženci (21. května – 20. června)
Chutě Blíženců se mění ze dne na den, a proto se nebojí vyzkoušet něco nového. Blíženci jsou vzdušné znamení, které miluje rozmanitost. Proto jim naprosto vyhovují nejrůznější špízy z mnoha surovin. Mohou být studené z mozzarelly, rajčat a oliv nebo rychlé grilované, například cuketové špízy se žampióny.
Mohlo by vás zajímat
Letní znamení horoskopu
Lidé, kteří přišli na svět v letních měsících, zcela logicky milují čerstvé ovoce. To v jejich svačinách nikdy nechybí.
- Rak (21. června – 22. července)
Citliví Raci jsou trochu pohodlní a milují svačinky domácí výroby, například pečivo. Ideální je pro ně preclík s křupavou kůrkou, který si vezmou s oblíbenou pomazánkou, se sýrem, s kouskem ovoce nebo jenom samotný.
- Lev (23. července – 22. srpna)
Pompéznost, luxus a okázalost jsou vlastní temperamentním Lvům. Lvi jsou rádi středem pozornosti a tak není divu, že i osvěžující ovocný salát musí obsahovat drahé exotické ovoce a oříšky zakápnuté kvalitním likérem. Důležitá je samozřejmě vizuální stránka – dokonale naaranžované servírování v luxusním nádobí.
- Panna (23. srpna – 22. září)
Lidé, narození v praktickém a pečlivém znamení, jakým nepochybně Panny jsou, se potřebují zasytit a zároveň udělat i něco pro své zdraví. Proto si dobře promyslí, jaká svačina tato kritéria bez výhrad splní. Jednou z možností je i vitaminů a dalších prospěšných látek plné smoothie bowl.
Mohlo by vás zajímat
Podzimní znamení horoskopu
Při vstupu do života podzimními mlhami a plískanicemi ovlivnění jedinci potřebují svačiny plné intenzivních chutí a vůní.
- Váhy (23. září – 22. října)
Váhy mají vytříbený vkus a preferují kvalitu a jednoduchost. Oblíbené pochoutky dají šanci zazářit mnoha chutím na talíři. Gurmánské sýrové prkénko, doplněné o luxusní salámy, olivy, ořechy a krekry jsou pro ně perfektní svačinou. Jejich mlsný jazýček potěší i doma vyrobené sýry.
- Štír (23. října – 21. listopadu)
Extrémy a dramatické situace vyhledávající Štír potřebuje pokrm, který se běžným svačinkám zcela vymyká. Štíři mají rádi svačiny se spoustu intenzivních a pikantních chutí. To je například ostrý salát z čínského zelí s bramborovou slámou.
- Střelec (22.listopadu – 21. prosince)
Energičtí a okouzlující Střelci mají problém zůstat delší dobu na jednom místě. Jsou bezstarostní a neustále zkoušejí nové věci. Střelec potřebujete svačinu, která ho může doprovázet na cestách. Skvěle se hodí bohatá směs müsli, kterou stačí zamíchat do jogurtu nebo se může jíst samotná.
Mohlo by vás zajímat
Zimní znamení horoskopu
I když se narodili v zimě, většinou zimní měsíce jen protrpí a snaží se je proložit dobrým jídlem.
- Kozoroh (22. prosince – 19. ledna)
Mají pověst pragmatiků, proto konzervativní Kozorozi moc neexperimentují a ke svačině volí nejraději klasiku. Může to být houska nebo bageta s máslem, šunkou a sýrem. Stejně tak i chutný sendvič plněný tím, co doma zbylo. Sendvič s kousky zbylého steaku nahradí oběd.
- Vodnář (20. ledna – 18. února)
Svérázný a výstřední Vodnář rád experimentuje i v jídle. Popustí uzdu fantazii a kreativitě a k svačince si pochutná například na popcornu. Samozřejmě na tom doma připraveném a o koření vylepšeném popcornu.
- Ryby (19. února – 20. března)
Nápadité Ryby potřebují i ke svačině malé umělecké dílo. To splňují třeba dobře vypadající, jemné, lahodné a barvami hýřící francouzské makronky.
Náš tip: Čerstvě upečený křehký rohlík podle našeho videoreceptu bude určitě chutnat všem.
Zdroje informací:
horoskopy-online.cz: Znamení zvěrokruhu
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Rady a tipy na ty nejchutnější šunkofleky. Co do nich dát a jak je uvařit nejlépe
Tak jako většina obyčejných českých jídel mohou být šunkofleky opravdu pochoutkou. Záleží na výběru surovin a jejich správné přípravě. Jaké… Číst více
Uvařit uzené maso tak, abychom jeho chuť nezničili, ale spíše podtrhli, to neumí každý. Vyzkoušejte to s námi
Jak můžeme maso na uzení naložit a vyudit, to jsme popsali v jednom z minulých článků. Nyní se zaměříme na to, jak s uzeným masem zacházet. Uzené… Číst více
Jak ohřát těstoviny, aby chutnaly jako čerstvé. Ohřívání zvládneme během chvilky a skvěle si pochutnáme
Těstoviny jsou nejlepší čerstvě uvařené, ale občas nám zůstanou do druhého dne. V tom případě je krátce prohřejeme a chuť bude znovu výborná, jako… Číst více
Indické máslové kuře: Jak připravit vyhlášenou specialitu? Jeden krok nesmíte vynechat!
Indická jídla jsou si hodně podobná, většinou jde… Číst více
Jak připravit a podusit houby na nejlepší houbovou smaženici? Začátečníkům poradíme jednoduchý a osvědčený postup
Sbíráme jen prověřené druhy, které důvěrně známe, a zacházíme s nimi tak, aby nás po požití nečekaly zdravotní potíže. O tom, jak sbírat, sušit a… Číst více
4 tipy pro uzení masa: Jak z udírny vytahovat šťavnaté a voňavé pochoutky
Ideální části vepřového masa vhodné na uzení jsou krkovice, koleno, plec, bůček či žebra. Velikost a vhodný poměr tuku a masa zajistí, že se maso při… Číst více
Velikonoční nádivka podle redaktorky Hanky: Dokonale vláčná a vonící uzeným masem
Snad žádná jiná tradiční velikonoční specialita… Číst více
Tři božské večeře do 50 korun: Recepty na voňavá kuřecí stehna, snadné rizoto i zapečené těstoviny
Večeře do 50 korun je pořádnou výzvou, přesto se… Číst více
Indická kuchyně: Jak na to nejlepší kuřecí kari? Potřebujete tuhle směs koření
Indická kuchyně je plná barev, výrazných chutí a… Číst více
Jak na luxusní šunkofleky: Šťavnatost zajistí dost vajec i správný druh masa, o křupavou kůrku se postará sýr
Šunkofleky jsou jednoduchým jídlem, které si… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Co připravit dětem do školy, aby si na svačině pochutnaly, nevyhodily ji a nebyly to jen prázdné kalorie
Buchty po ránu: Apple pie podle Josefa Maršálka. Na americký koláč se šťavnatými jablky je potřeba správná mouka
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 1 hodinou
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno před 11 hodinami
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno před 11 hodinami
Banana split
Přidáno před 11 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno 27. 4. 2024 19:17
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno 27. 4. 2024 18:33
Přečtěte si Zobrazit více
Čínský nový rok a sedm šťastných jídel: Čínské knedlíčky i jarní závitky přinášejí bohatství, nudle zase dlouhověkost
Wurstsalat: Pikantní německá salámová pochoutka může být i z točeňáku nebo českých špekáčků, nejlepší je k pivu
Pizza podle horoskopu: Berani ujíždějí na pálivé, Blíženci provokují pizzou Havaj a Raci milují vegetariánskou