Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krevety

cathleen cathleen
Krevety

Krevety jsou korýši, lovení pro zpracování v kuchyni. Jejich maso je chuťově vynikající, obsahuje mnoho cenných látek pro naše tělo (vitamíny i minerály) a minimum sacharidů. Krevet je celá řada, od malých až po obří krevety (z teplých moří). Prodávají se převážně bez hlavy, loupané a uvařené, čerstvé nebo mražené.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Vanilovník plocholistý

Vanilovník plocholistý, též vanilka plocholistá nebo vanilka pravá, je lianovitá orchidej, z čeledi… Číst dál

Vanilovník plocholistý

Vánočka

Vánočka je sladký druh pečiva z kynutého, ale někdy i jiného těsta, který nechybí na žádném… Číst dál

Vánočka

Vavřín vznešený

Rod vavřínu zahrnuje tři druhy, jsou to stromy rostoucí ve Středomoří. Vavřín vznešený je známý pod… Číst dál

Vavřín vznešený

Vejce slepičí

Vejce je jeden z nejkvalitnějších zdrojů bílkovin a živin. Už to, že v něm může vzniknout a… Číst dál

Vejce slepičí

Vejmrda

Vejmrda je směs křenu a jablek, viz Jablečný křen. Číst dál

Vejmrda

Veka

Veka patří k bílému pečivu, peče se z pšeničné mouky, je oválného tvaru a nadýchaná. Nakrájená na… Číst dál

Veka

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Kynuté těsto

Kynuté těsto je druh těsta, které se připravuje z různého poměru mouky, cukru,droždí, tuku a vajec.… Číst dál

Listové těsto

Listové těsto je složitější na výrobu, pokud ho připravujeme sami doma, ale lze ho běžně koupit. Na… Číst dál

Listové těsto

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Naposledy jste si prohlédli