Bábovka Ing. Petr
Jako sladkou tečku po svátečním obědě můžeme tentokrát připravit mramorovou bábovku Ing. Petra. Možná ji známe jako "strakatou" - podstatné je, že část těsta je obarvená kakaem a ozdobně navrstvená na světlé těsto.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
Nutriční hodnoty
Energie | 15 361 kJ / 3 672 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 61,16 g |
Tuky | 179,92 g |
Vláknina | 19,40 g |
Cholesterol | 530 mg |
Sodík | 409 mg |
Sůl | 1,58 g |
Sacharidy | 442,20 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 9. 2008 16:53
Teď teprve koukám, jak se mi rozhodila ta slovíčka, tak snad nevadí. Nevím proč. Doufala jsem, že by odkaz mohl být i rozklikávací, ale zatím bohužel, i když slíbeno...
21. 9. 2008 15:52
Tady je skvělý návod , jak na "zebru". www.praktickekulinarium.com/index.php?option=com_content&task=view&id=103&Itemid=34
20. 9. 2008 16:40
Vyzkoušejte v kulaté(dortové)formě.Těsto se střídavě(tmavé, světlé) nanáší sále do stejného místa(doprostředka).Rozlézá se to,vznikají takové soustředné kružnice.Pak to na řezu vypadá jako zebra.
13. 9. 2008 13:21
bábovka je moc dobrá recept si vzala má kamarádka a prý to chce také zkusit
2. 5. 2008 21:00
hanka a aj tu mozaiku si mala taku ako je na fote?
2. 5. 2008 20:30
Zkouška receptu proběhla v pohodě.Jednoduché a dobré.Jen by snad snesla trochu více cukru,ale z pohledu zdravé stravy stačí.
20. 4. 2008 12:13
já to vždycky promíchám špejlí
10. 4. 2008 20:19
To se dává těsto po lžících, nejdříve kolem dokola vrstvičku po lžíci světlého těsta, do toho tmavé těsto, takže to světlé pod ním malinko ustoupí,...Nedávno jsem viděla tímhle způsobem dělaný mramorový dort a byl moc hezký na řezu.
7. 4. 2008 17:11
taky bych ráda věděla jak se ti povedla tahle super mozaika, prozradíš?? zdravím..
3. 4. 2008 13:57
Moc pěkná mozaika, taková se mi nikdy nepodařila, jak jsi to dokázal?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rajská omáčka z rajských
Přidáno před 10 hodinami
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 19 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 23 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Právě bylo uvařeno:
Těsto na tvarohové ovocné knedlíky podle Romana Pauluse
Liberk uvařila před 11 minutami
Domácí houstičky bez kynutí
Lucie Hertlova uvařila před 12 minutami
Buřty na černém pivě
Monthy79 uvařil před 2 hodinami
Naložené ředkvičky
Zizalinka uvařila před 11 hodinami
Cibulovo - podmáslový chleba
Liborec uvařila před 11 hodinami
Kuře na zelí (kysaném)
veeraa uvařila před 11 hodinami
Jednoduché punčové řezy
michaelabur uvařila před 12 hodinami
Zmrzlina ze zavařených meruněk
slunicka uvařila před 12 hodinami
Libečková polévka
Jasol uvařila před 13 hodinami
Jednoduchý jahodový dort
LenkaHaas uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Bábovka Albert plněná tvarohem: Štavnatý a vláčný moučník dovedou k nadpozemské dokonalosti i speciálně upravené rozinky
Jak poznat správně upečený moučník pomocí špejle? Videonávod vám ukáže, jak na to
Další recepty
Tématické fráze: recept babovka bábovka ing.petr bábovka bábovka zebra bábovka recept bábovka ing.petra vynikajici babovka recepty bábovka babovka ing bábovky recepty top recepty bábovka zdravá bábovka jak upéct bábovku fantastická bábovka úžasná bábovka zebra bábovka dort zebra levná bábovka bábovky recept olejová bábovka nejlepší
Suroviny: mléko, cukr krupice, kakao, mouka polohrubá, prášek do pečiva, olej, vejce, tuk, mouka hrubá
Bábovka Ing. Petr
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zoZ
130 názorů