Staročeská olejová bábovka

apfele Kuchařka:

Moučníky , Bábovky 13 názorů

56

Suroviny

200 g hladké mouky
180 g moučkového cukru
1 balíček vanilkového cukru
1/2 kypřícího prášku
5 lžic oleje
0,1 l vody
4 vejce
1 lžíce kakaa
1 lžíce mléka
tuk na vymazání
mouka na vysypání bábovkové formy
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky s moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem vyšleháme do pěny, postupně zašleháme olej, přidáme vodu, mouku s práškem do pečiva a promícháme. Potom přidáme z bílků vyšlehaný tuhý sníh a zlehka promícháme.

  2. Polovinu těsta nalijeme do předem připravené bábovkové formy, do druhé poloviny těsta vmícháme kakao rozpuštěné v mléku. Nalijeme na první část těsta. Pečeme cca 45 minut při 160-180°C.

Poznámka

Zdroj: Velká kniha moučníků

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 729 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Staročeská olejová bábovka

  • Eva Eva(neregistrovaná)

    Děkuji za recept, bábovka byla výborná!! A skoro hned po podávání byla pryč :-D

    Odpovědět

  • Monika Monika(neregistrovaná)

    Bábovka je opravdu skvělá někdo psal, že podle fota nic moc, ale zdání klame :-) úžasná opravdu...a pekla jsem ji taky v staré kameninové bábovkové formě :-K:-K:-K

    Odpovědět

  • karolina karolina(neregistrovaná)

    Velice výborná bábovka nadychana mekoucka velice doporucuji:-*

    Odpovědět

  • Dancito Dancito

    Včera jsem pekla tuhle bábovku poprvé a jen co přišel manžel domů, slehla se po ní zem, takže nyní jdu dělat další a rovnou udělám jednu pro dědu :D výborná a rychlá :D děkuji moc :yes:

    Odpovědět

  • anna anna(neregistrovaná)

    Naprosto luxusní! Lepší jsem snad nejedla! Jen místo prášku do pečiva jsem dala lžičku jedlé sody a mouku jsem použila celozrnnou. Nemá prostě chybu!:yes:

    Odpovědět

  • Andrea Andrea(neregistrovaná)

    Jen malá poznámka k receptu, v ingrediencích je 1/2 prášku do pečiva, ale už se neuvádí v postupu. Začátečník by to mohl přehlédnout a nedat ho tam. Jinak recept je super. Díky :-)

    Odpovědět

  • anonymus anonymus(neregistrovaný)

    Jaroslav: Reakce sice s rocnim zpozdenim, ale c. 4 a 5 je priblizne kolem tech 180 stupnu. A pect opravdu uprostred trouby. V polovine doby peceni se muzete opatrne podivat do trouby a pripadne jeste trochu snizit teplotu. Preji uspesne peceni a hodne chvaly na vase vytvory.

    Odpovědět

  • Jaroslav Jaroslav(neregistrovaný)

    Hallo mam k Vam mensi dulezity dotaz,nevyznam se bohuzel v me starsi Troube.Mam Starsi Troubu na Plyn a jsou tam cisla od 1 do 8 a muj Dotaz je prijakem cisle od 1 do 8 je tech 180° kdyz chci pect Babovku.Musim se priznat,ze se mi pokazde pripalila neboli jsem ji dal na cislo 7 a po 40 Min se mi spalila co asi delam spatne? kdyz pecu Buchtu ci kolac ci Babovku pokazde se mi spali. Davam plech dobre do Trouby do Prostredk? ci se musi dat Babovka az nahoru? nebo mam dat 180° na cislo 4 ci 5 ? Muzete mi Prosim Vas poradit.Ano ja rad pecu,ale nemam rad kdyz se mi pokazde spali,proto se na Vas obracim jestli by jste mi pomohla.Bude mi potesenim kdyz mi odepisete.

    S Pratelskym Pozdravem Jaroslav z Hannoveru
    Preju Vam krasny vecer.

    Odpovědět

  • eskargoth eskargoth

    Vypadá skvěle.. tak jdu zkusit. Bojuju pořád se starou kameninovou formou, nevychází to. Tak snad tentokrát...

    Odpovědět

  • AJKA AJKA (neregistrovaný)

    Dělám také v keramické formě a je výtečná:-p

    Odpovědět

  • Starej Starej(neregistrovaný)

    Pekl sem to ve 2OO let staré keramické bábovce a lepší se mně snad ještě nepovedla.V těch keramických bábovkách bývá s mnoha recepty problem.Musí se to dělat na míň a dýl.Asi na 140-150stupňů asi hodinu.Pro každýho komu se nedaří pečení ve staré pálené bábovce vřele doporučuju!:yes:

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    To mně zase lákavý přijde:yes:

    Odpovědět

  • sara2584 sara2584(neregistrovaný)

    ten obrázek není moc lákavý zkuste

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo