Pečený srnčí hřbet
Na podzim v období lovecké sezony je k mání ta nejčerstvější zvěřina. Dopřejte si i vy výjimečný chuťový zážitek! Kromě toho, že je zvěřina zdravá, je navíc velmi chutná. Podle tohoto podrobného návodu jí zajisté snadno připravíte.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 7 223 kJ / 1 726 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 206,24 g |
Tuky | 69,98 g |
Vláknina | 1,20 g |
Cholesterol | 462 mg |
Sodík | 783 mg |
Sůl | 1,90 g |
Sacharidy | 27,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Z hovězího masa:
Pokud nemáme přísun zvěřiny, můžeme pochoutku udělat i z hovězího masa a to tak, že hovězí maso nejdříve naložíme na 1-2 dny do koření na divočinu. Koření do masa vmasírujeme po všech stranách, potřeme (nejlépe rukou) troškou oleje a necháme marinovat v krabičce v lednici. Pak postupujeme podle receptu a přidáme olejovo-citronovou marinádu atd...Cibulku a mrkev (na zahuštění) jsem zalila vývarem z hovězích kostí. Použila jsem hovězí kližku, toho koření na divočinu jsem dala asi rovnou lžíci na cca 3/4 kg masa. Výsledek byl překvapivě chutný a maso, naložené 2 + 2 dny, bylo po pomalém pečení (4 hodiny při 130 º C) jako dort.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 6. 2020 19:40
27. 6. 2020 19:11
27. 6. 2020 18:57
27. 6. 2020 18:32
27. 6. 2020 12:44
Čta suroviny a postup jsem si říkal totéž, tedy skoro totéž - nyní více než často používám chuťově bezpohlavní řepkový olej
No domnívám se, že EVOO je uveden spíše z důvodu nějakým způsobem ozvláštnit běžný rcp
Ááá nééébo se jiného oleje nedostávalo, že
27. 6. 2020 09:26
27. 6. 2020 08:41
Mimochodem - "svíčková" ze srnčího je fakt "gastroporno", kdo nezkusil tak se šidí o úžasný zážitek....
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 9 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno před 14 hodinami
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno před 14 hodinami
Slaná bábovka z toustového chleba
Přidáno před 18 hodinami
Pečené ziti
Přidáno před 18 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Můj těstovinový salát s kuřecím masem
Jan Nemec uvařila před 6 hodinami
Rebarborový koláč
mikulas-mares uvařila před 6 hodinami
Kovbojské fazole
lenkavozihnojova uvařila před 6 hodinami
Palačinky na slano
Hanka99 uvařila před 7 hodinami
Gnocchi s máslovo parmazánovou omáčkou a kuřecím masem
lenkavozihnojova uvařila před 7 hodinami
Výborné lasagne
misak2 uvařila před 9 hodinami
Chléb babičky Elišky
magdalenka uvařila před 10 hodinami
Avokádo brownie
Hejhulka007 uvařila před 11 hodinami
Domácí chléb ze žitné a hladké pšeničné mouky
PetraSt uvařila před 11 hodinami
Rychlé bramborové knedlíky
mibrix uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Mořidel na zvěřinu je několik druhů. Vyberte si, které vám nejvíce k naložení masa vyhovuje
Jak se připravuje tmavé maso a zvěřina na červeném víně. Jaké zvolit víno a jak maso podlévat?
Kynuté Maruščiny koláčky: Nadýchané a vláčné pečivo neodolatelně voní máslem. Důležité je správně pracovat s droždím
Další recepty
Suroviny: hřbet srnčí, olej olivový, šťáva citronová, jalovčinky, koření hřebíček, petrželka, sůl, pepř mletý, olej olivový, máslo, víno červené, vývar masový, cibule šalotka, mrkev, smetana zakysaná
Pečený srnčí hřbet
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1Jvq
7 názorů