Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak připravit plech před pečením? Pečicí podložky k opakovanému použití mají řadu výhod
Zdroj: Top recepty

Nestačí jen umíchat perfektní těsto, aby se naše cukroví a moučníky povedly podle našich představ. Důležité je správně připravit plech, na který jednotlivé kousky před pečením rovnáme. Nejjednodušší je použít pečicí papír nebo mít podložku k opakovanému použití, a na té péct.

Když se rozhodneme používat pečicí papír a pečeme častěji, nejspíš si brzy uvědomíme, že se nám pečení prodraží. Papír často použijeme pouze k jednomu pečení a příště vezmeme zase nový.

Tip: Pokud se nám přesahující pečicí papír na plechu stáčí a chce uhýbat, upevníme ho pomocí kolíčků na stranách k plechu. Před vložením do trouby ale kolíčky sundáme.

Výhody pečicích podložek k opakovanému použití

Pečicí podložky nám vydrží velmi dlouho (obvykle více let), proto se přes počáteční investici velmi rychle vyplatí. Navíc cena není vysoká.

  • Nabídka vhodných podložek je velká - stačí zajít do kuchyňských potřeb a vybrat si. Vhodnou podložku snadno objednáme i přes některý e-shop.
  • Při nákupu se ujistíme, že je zvolená podložka určená pro teplotu, kterou budeme při pečení potřebovat. Materiály podložek se liší a jsou určené pro různou maximální výši teploty (např. grilovací odolávají velmi vysokým teplotám).
  • Kromě různých fólií jsou vhodné i silikonové podložky, které můžeme zároveň používat k rozvalování těsta. Pokud je chceme používat i k pečení, při nákupu se ujistíme, že výrobce tento způsob použití doporučuje.
  • Ať už se rozhodneme pro kteroukoliv podložku k opakovanému použití, výhodou je, že si je můžeme pomocí nůžek upravit na potřebnou velikost našeho plechu. Dokonce i pro kulatou formu.
  • S pečicí podložkou ušetříme nejen čas, ale i suroviny, které bychom jinak potřebovali k vymazávání a vysypávání plechů.
  • Prodlužujeme životnost a šetříme vzhled našich plechů - budou pak déle pěkné a jejich povrch neporušený.
  • Ušetříme si práci s mytím plechů, také teplou vodu a mycí prostředek. 
  • Pečicí podložku po pečení očistíme podle pokynů výrobce, aby nám vydržela dlouho pěkná. Silikonové podložky snadno omyjeme houbičkou e necháme je před uložením uschnout.
  • Je praktičtější mít rovnou podložky dvě - když budeme péct na více plechů, budou se hodit.

Podle následujícího receptu, který je doplněný názorným videem, můžeme upéct tvarohové koláče s ovocem. Pečicí podložka se nám k tomu určitě bude hodit. 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více