Marinování není žádná věda - jak a v jakých receptech správně marinovat?
Když se řekne marinování, většina z nás si představí zejména přípravu masa, při které měkne a a získává lahodnou chuť koření. V marinádě (obvykle směsi oleje, soli a bylin, často také vína) bývá naložené obvykle několik hodin před tím, než kuchař přistoupí k jeho teplené úpravě. Když dodržíte hygienické požadavky takové přípravy (marinuje se v chladnu a použitá marináda není dále používána bez tepelné úravy), potěšíte každého svého strávníka a svoje kulinářské umění povýšíte na další úroveň.
Marinovat je ale možné také zeleninu nebo některé druhy hub. Tyto suroviny v marinádě křehnou, ale zůstávají pevné na skus a bohaté na chutě i vůně. A není třeba je dále tepelně upravovat. Svou delikátní chutí zpestří vaše hlavní jídla, nebo poslouží jako výrazná chuťovka k televizi. Každopádně se nebojte experimentovat!
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 1 hodinou
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 14 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 23 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 23 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno 26. 4. 2024 10:25
Sýrový chléb
Přidáno 26. 4. 2024 09:32
Přečtěte si Zobrazit více
Cukrovinka nebo dezert? Ptačí mléko je obojí. A víte, co má společného s plovoucími ostrovy?
Pečeme s Ivou: Božsky nadýchané, jako pírko lehounké plundrové loupáčky neodolatelně voní po másle
Retro okénko: Koktejl Modrá laguna frčel nejvíc v devadesátkách, ale populární je dodnes, navíc v horku skvěle osvěží