Vídeňský štrúdl a klasické náplně
Suroviny
Porce: 1 nohavice
Nutriční hodnoty
Energie | 25 175 kJ / 6 017 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 70,45 g |
Tuky | 371,22 g |
Vláknina | 53,40 g |
Cholesterol | 510 mg |
Sodík | 270 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 449,35 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Těsto použijeme listové nebo tohle: https://www.toprecepty.cz/recept/29123-jednoduche-...
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
24. 10. 2020 21:06
Nie som odborník na štrúdle, ale myslím, že viedenský "Apfelstrudel " bude bez maku...(ošúpané a drobne nakrájané jablká, citrón, cukor, vanilka, škorica, hrozienka v rume, pod jablká opražená strúhanka+trochu orechov - mandlí...) . A na tanierik možno pridať vanilkovú zmrzlinu alebo šľahačku...
24. 10. 2020 20:42
zdenka.s: Nech ho odležet. Tedy aspoň kousek, který zbyde, na druhý den je lepší.
24. 10. 2020 20:34
zdenka.s: Tady to papá každý a v každých slušných lahůdkách,cukrárně, pekárně ho mají, vždycky buď jablkový s mákem , nebo višńový a třešňový s mákem, samozřejmě lepší, nebo horší kvality. Obyčejně se ta kvalita odvíjí od toho, jaké koření a kolik je ho ve štrúdlu. Když je dobře vychucený, tak se po tom lidi jdou utlouct a už znají, kde je dobrý štrúdl k dostání. Ve Vídni v každé kavárně číšník automaticky nabízí štrúdl a zkuste odmítnou, když řekne , že se dnes obzvláště kuchařce povedl.....
24. 10. 2020 20:19
Vypadá luxusně jsem hodně zvědavá , nedovedu si představit chuť jablíček a máku , ale určitě to bude dobrota
24. 10. 2020 19:34
Máš domácí jablíčka ?
24. 10. 2020 19:12
Zrovna jsem dala do lednice těsto na závin, které všichni chválí.
Náplń se mi moc líbí, zítra vyzkouším.
Náplń se mi moc líbí, zítra vyzkouším.
24. 10. 2020 19:01
Zítra peču závin , náplň moc ráda udělám.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 2 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 4 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 6 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 7 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 9 hodinami
Červená řepa s balkánským sýrem a balsamicem
Přidáno před 10 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Domácí šunková pěna
Hanicka81 uvařila před 10 minutami
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
tomekat uvařila před 56 minutami
Spaghetti alla Carbonara
tomekat uvařil před 57 minutami
Rychlý tvarohový koláč z drobenky s ovocem
Nat_Nemcova uvařila před 1 hodinou
Grilované makrely
mkab uvařil před 1 hodinou
Jahodové řezy
Soninka uvařila před 3 hodinami
Kuřecí plátky na sušených rajčatech, bylinkách a česneku
Ivapur uvařila před 3 hodinami
Polévka z mladého zelí
terezaST uvařil před 3 hodinami
Babiččin perník
horackovapetra uvařila před 3 hodinami
Další recepty
Suroviny: jablko, mák mletý, rozinky, cukr vanilinový, cukr skořice, skořice mletá, cukr krystal, rum, máslo, višně, mák, cukr vanilkový, cukr skořice, cukr krystal, kůra citronová, rum, máslo, těsto listové, víno hroznové, krupice, cukr moučkový, cukr vanilkový, sádlo vepřové
Vídeňský štrúdl a klasické náplně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xJGE
Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl
Ivusa
Hodnocení receptu je 5,0 (62×)