Čekanka obalená v šunce
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 3 324 kJ / 794 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 36,78 g |
Tuky | 43,20 g |
Vláknina | 1,80 g |
Cholesterol | 184 mg |
Sodík | 849 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 63,72 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Čakanka je pomerne netradičná zelenina,ale o to viac vzácna svojimi účinkami na ľudský organizmus.Typická je pre ňu horkastá chuť a vo francúzskej kuchyni je bežnou súčasťou.Tento recept je "klasikou" francúzskej kuchyne, tak ako som ho publikovala, no bešamel možno nahradiť smotanovou omáčkou,strúhaný syr plesňovým,to už je individuálne.Ja som použila mladé výhonky čakanky a tým sa do popredia dostala chuť šunky,ale obyčajne sa používajú väčšie kusy čakanky,ktorých vrchné listy sa odstránia a tým pádom je chuť šunky iba "doplnkom".
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Marinované kuřecí soté se zeleninou
Přidáno před 7 hodinami
Jablkové růžičky z listového těsta
Přidáno před 15 hodinami
Kuřecí nugetky trochu jinak
Přidáno před 15 hodinami
Borůvkový dort s kakaovým korpusem s citronovým krémem z mascarpone
Přidáno před 18 hodinami
Rozmarýnová kuřecí játra na víně
Přidáno před 18 hodinami
Jahodový koktejl s mátou
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Okurkový salát jako příloha
Marvi uvařila před 3 hodinami
Čočka s klobásou a žampiony
Hanes uvařila před 4 hodinami
Cuketovo - celerové placičky z trouby
VACLAVKA123 uvařila před 7 hodinami
Brokolicová polévka
Kerysha uvařil před 7 hodinami
Extra rychlé lívance
VrboHele uvařila před 8 hodinami
Rychlý hrnkový ovocný koláč s drobenkou
Lennulinka uvařila před 8 hodinami
Ořechová náplň (nejlepší, co znám)
Panova uvařila před 8 hodinami
Kosmatice v banánovém těstíčku
Kava 2 uvařila před 8 hodinami
Sírovec v trojobalu
matice uvařil před 9 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky
Vrtule1980 uvařila před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina
Jak používat černuchu? Semena jsou vhodná do těst, na zdobení pečiva i k dochucování jídel indické kuchyně
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Další recepty
Suroviny: čekanka, šunka, máslo, mouka, mléko, sýr, strouhanka, sůl, ořech muškátový, pepř
Čekanka obalená v šunce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NkDm8
0 názorů