Jak používat černuchu? Semena jsou vhodná do těst, na zdobení pečiva i k dochucování jídel indické kuchyně
Černucha je půvabná jednoletá rostlinka z čeledi pryskyřníkovitých. Jako koření se používá především léčivá černucha setá. Její černě zbarvené semínko má výraznou chuť a pečivo krásně ozdobí. Říká se mu černý kmín.
Využití černuchy v kuchyni
- při pečení do těst a k posypání pečiva před vložením do trouby (podobně jako mák),
- do zeleninových a masových jídel,
- do polévek a omáček,
- při vaření luštěnin a rýže,
- při nakládání okurek nebo při kysání zelí.
I černuchu damašskou, jejíž semínka si snadno vypěstujeme na zahradě, můžeme použít ve sladké kuchyni, např. do pudinků a kompotů nebo při pečení sladkých sušenek.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno před 4 hodinami
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno před 4 hodinami
Květákové muffiny se salátem
Přidáno před 5 hodinami
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 14 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno 26. 4. 2024 20:16
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Přečtěte si Zobrazit více
Kapary v naší kuchyni: Mají výraznou chuť a hodí se na dochucení některých jídel, podobně jako olivy
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Čína z kuřecího masa s rýží: Rychlá česká varianta se speciální směsí koření je křehká a šťavnatá, skvěle chutná s rýží
Komentáře