Sádlo skoro bez práce
Vyškvařit vepřové sádlo a škvarky k dokonalosti, není vlastně žádná věda. Stačí kvalitní výchozí suroviny, potom také nespěchat a dopřát sádlu řádnou péči a pozornost. Vůni domácího sádla a škvarkům se nic nevyrovná!
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 37 614 kJ / 8 990 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,00 g |
Tuky | 990,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 900 mg |
Sodík | 21 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Mám tenhle postup několikrát ověřeny, žádný nerezy. Sežeňte si poctivý těžký litinový hrnec a vyzkoušejte, nikde nic neprská, nepřichytává se a sádlo pak krásně ztuhne a voní jak od babičky. Hlavně je skoro bez práce.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
25. 11. 2022 11:55
radekhk: My jsme litinové hrnce v paneláku neměli, dělali jsme v obyčejných smaltovaných. Doma u rodičů se tohle taky nikdy nestalo, nevím, proč se ty škvarky tak chovaly. Ale dušáček mám taky jen smalt, jenže když to můžu přikrýt, tak je to v pohodě. U sousedů jsme dělaly i sádlo v brutanu. Ale pak to mytí...
25. 11. 2022 11:22
JanaHl: Pocházím z vesnice kde se škvařilo i 60 litrů na zátah a něco o tom vím ,nikdy-opakuji NIKDY jsem neměl škvarky-potažmo sádlo tam kde by nemělo být a to ho dělám v paneláku v bytě cca 30 let ,jen s tím litinovým kastrolem je letošní nápad
25. 11. 2022 10:36
Sádlo dělám v troubě v dušáku. Naučila mě to sousedka, ta teda dělala ve velkém, kupovali si vždycky půlku prasete. Sádlo nasypu do pekáče, malinko podleju a druhým pekáčem, který na to pasuje, přikreju. Troubu dám na nižší výkon a minimálně hodinu to nechám bez povšimnutí. Po hodině zkontroluju, většinou se to začíná rýsovat. Pak už dělám nezakryté a trochu hlídám. Ale hlavně, nic není zaprskaného, nikde žádná mastnota. Kdysi, ještě v paneláku, jsme využili nabídku na koupi půlky prasete. Maso jsme bourali u kamaráda v hospodě, ale sádlo jsme dodělávali doma. S manželem jsme stáli u sporáku a každý míchal v jednom kastrolu. Přpipadala jsem si jak Štaflík a Špagetka. Pak začaly škvarky střílet po kuchymi, hrůza, všechno mastné. Další den jsem drhla celou kuchyň, vařič a linku. Sestra mi dala Arwu (ekologickou) na motory, to bylo jediné, čím šla umýt podlaha. Přitom doma se mi to nikdy nestalo. Takže teď jedině dušák a trouba.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pivní bůček na způsob rillettes
Přidáno před 6 hodinami
Cupcake s mandarinkami zdobené krémem
Přidáno před 12 hodinami
Bleskové rohlíky
Přidáno před 13 hodinami
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou
Přidáno 4. 5. 2024 17:16
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno 4. 5. 2024 10:40
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno 4. 5. 2024 08:12
Právě bylo uvařeno:
Zapečená tarhoňa
Markeeta uvařil před 1 minutou
Vepřové maso na česneku
Jitule82 uvařila před 12 minutami
Snadnější varianta výborného medovníku na velký plech
Adlla uvařila před 57 minutami
Sušenky s arašídovým máslem a čokoládou
@lucivydrova uvařila před 2 hodinami
Sójové kostky a la Katův šleh
Kristian uvařila před 2 hodinami
Ananasové řezy s mascarpone
Sendo uvařila před 2 hodinami
Špagety "Alfredo"
Panova uvařila před 3 hodinami
Zelný salát s červenou čočkou
Zizalinka uvařila před 5 hodinami
Quiche se špenátem a brokolicí
Denny2711 uvařila před 5 hodinami
Zdravý banánový chlebík
Kristian uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Jídla lásky podle horoskopu: Panny utáhnete na lososa, Rakům stačí pečené kuře, Kozorohy nadchnou obyčejné buchty
Buchty po ránu: Dokonale vláčná citronová buchta podle receptu Josefa Maršálka. Příprava je rychlá, chuť božská
Další recepty
Sádlo skoro bez práce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M8Dz1
3 názory