Vepřová kýta na žampionech v hořčičné omáčce
Dokonalé využití tohoto druhu masa, které dušením změkne a uchová si svojí šťavnatost. Přidáním žampionů docílíme lahodné chuti a pikantnost tomu dodá hořčice. Pokud k tomu zvolíme rýži nebo různě upravené brambory, chuťový zážitek bude dokonalý.
Suroviny pro 2 porce
2 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 2 826 kJ / 675 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 63,70 g |
Tuky | 28,23 g |
Vláknina | 15,70 g |
Cholesterol | 100 mg |
Sodík | 4,73 g |
Sůl | 11,55 g |
Sacharidy | 33,80 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Já jako přílohu zvolila pečené brambůrky s česnekem a solí, které jsem pekla v troubě vyhřáté na 190 °C 35 minut na horkovzduch.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
25. 4. 2023 08:03
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 8 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 9 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno před 11 hodinami
Hruškový karamel
Přidáno před 13 hodinami
Snídaňový toust
Přidáno před 16 hodinami
Kynuté věnečky s mandlemi a skořicí
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Uzená krkovice se staročeským zelím
Pavelvan uvařila před 5 hodinami
Plátky panenky na másle
bohdana uvařila před 5 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
Fitulka uvařila před 6 hodinami
Pstruh pečený v troubě
Fitulka uvařila před 6 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Fitulka uvařila před 6 hodinami
Polévka s cizrnou, pórkem, bramborem
maresdag uvařila před 6 hodinami
Frankfurtská polévka s fazolemi
Javor uvařila před 7 hodinami
Pečené vepřové koleno
Jirik S uvařil před 8 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky
panilek uvařila před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Panenka, plec, krkovice či lalok: Jak se dělí vepřové maso?
Opékání či restování masa tak, aby si udrželo šťavnatost a zůstalo křehké i chutné, má svá pravidla
VIDEO: Eliška otestovala, kde mají v Praze nejlepší větrník. Našla skvost, podprůměrně suroviny i jedno překvapení
Další recepty
Suroviny: kýta vepřová, žampióny, pepř, sůl, omáčka sojová, koření kari, olej, hořčice plnotučná, rozmarýn sušený
Vepřová kýta na žampionech v hořčičné omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rk8WW
1 názor