Kapusta - nejlepší recepty z nepříliš oblíbené zeleniny
Pro svou typickou chuť nemá zrovna nejlepší pověst, ale růžičková kapusta je z hlediska zdraví perfektní surovinou. Daří se jí i v zimě, proto je nejdostupnější v lednu a únoru. Kapusta obsahuje mnoho draslíku, manganu, vitamínu B1 a hlavně vlákniny, takže je častou součástí dietních jídelníčků. Dokáže ale také posílit imunitu, protože její listy jsou bohaté na vitamín C. Ve 100 gramech je ho 85 mg, což je dvakrát tolik, než obsahuje třeba takový pomeranč.
Růžičková kapusta se nejčastěji dusí. Takto upravená se hodí například k masovým omáčkám a bramborové kaši, ale ne každý má její dušenou vůni rád. Pokud kapustě teprve přicházíte na chuť, doporučujeme zapéct ji v troubě se sladkými batáty a na talíři jídlo doplnit čerstvým kozím sýrem. Tato kombinace třech zcela odlišných šmaků hraje skvěle dohromady.
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno před 6 hodinami
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno před 6 hodinami
Květákové muffiny se salátem
Přidáno před 7 hodinami
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 16 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno 26. 4. 2024 20:16
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Přečtěte si Zobrazit více
Samosběr jahod 2022: Vyrazili jsme na farmu a zjistili, jak to probíhá. Co musíte mít s sebou a kolik ušetříte?
Špindlerovský guláš je jídlo pro fajnšmekry. Asi proto chutná i Zdeňku Pohlreichovi
Kuřecí závitky s omáčkou z nivy: Výborná kombinace se studenou sýrovou omáčkou plnou bylinek i jemné chutě česneku