Taštičky s brynzou, podávané s dušeným hlávkovým zelím
Recept ještě nebyl hodnocenNa válu smícháme mouku, vejce, sůl a vodu v hladké, vláčné těsto a dáme asi na půl hodinky odpočinout do lednice.Mezitím osmažíme nakrájenou cibuli na trošce oleje,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na válu smícháme mouku, vejce, sůl a vodu v hladké, vláčné těsto a dáme asi na půl hodinky odpočinout do lednice.Mezitím osmažíme nakrájenou cibuli na trošce oleje,…
Do mísy dáme brynzu, ricottu, rozetřený česnek a majonézu. Vše ušleháme a přidáme nastrouhané vejce. Opatrně promícháme a mažeme na topinky, nebo opečené tousty.
Lilek oloupeme, nakrájíme na kostičky a povaříme 10 minut v osolené vodě. V míse smícháme na kostičky nakrájený rohlík, slitý vychladlý lilek, vejce, kostku bryndzy, cca…
Všechny suroviny dáme do misky. Přidáme nasekané bylinky, ochutíme solí a bílým pepřem, vše promícháme a mažeme na chleba nebo na knackebroty.
Predpečieme zemiaky v rúre, pokrájané, kto ako chce, plátky, kocky. Na oleji v panvici opražíme kuracie prsia, pokrájané na kocky.V smotane a mlieku rozmiešame bryndzu a…
Vločky dáme do vody a za stáleho miešania varíme cca 3-4 minúty.Do horúcej kaše vmiešame rozdrobenú bryndzu, kým sa rozpusti.Kašu dáme na tanier a posypeme sekanou…
Uvedené suroviny dáme do větší misky a za pomocí příborové vidličky poctivě rozmačkáme, tak aby došlo ke spojení všech surovin.Pokud je pomazánka příliš hustá, tak ji…
Vařený brambor nastrouháme najemno. Přidáme mouku, vejce a vyhněteme těsto.Do většího kastrolu dáme vodu se solí. Až začne vařit, těsto do ní propasírujeme přes síto…
Slaninu nakrájame na kocky a vyškvaríme. Na nej orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme mletú papriku, zemiaky, zalejeme vodou a varíme do polomäkka.Zemiaky na…
Zemiačky dobre umyjeme a v šupke povaríme cca 3 minúty, podľa veľkosti zemiačikov.Slaninu nakrájame na kocky a vyškvaríme. Škvarky vyberieme na tanierik.Do vyšvareného…
Slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli na půlkolečka a brambory na velikost sousta. Na pánvi vyškvaříme nakrájenou slaninu, děrovanou lžící vytáhneme a odložíme.Do tuku…
Brynzu dáme do mísy, přidáme vejce, krupici, strouhanku a sůl.Utvoříme těsto, z nějž připravíme menší kuličky.Dáme vařit do vroucí vody, až vyplavou, pak je vyndáme a…
Bryndzu našleháme se změklým máslem a vmícháme jemně nakrájený pórek. Pomazánku mažeme na tmavý chléb.
Oškrábané brambory nakrájíme na větší kousky a uvaříme doměkka. Na másle zpěníme nakrájený pórek s česnekem.Přilijeme smetanu a nadrobíme brynzu. Pomalu zahříváme a…
Česnek prolisujeme, cibuli najemno nakrájíme.Smícháme všechny ingredience a vyšleháme do jemné struktury, dochutím - sůl opatrně, brynza je slaná!
Zemiaky ošúpeme, nakrájame na plátky a dáme do vymasteného pekáča.V žinčici rozmiešame vajcia, vňať, čierne korenie a bryndzu a zalejeme zemiaky.Zapekáme v rúre na 180°C…
Všechny sýry smícháme v misce, můžeme použít i šlehač. Přidáme nastrouhané 3 řapíky celeru a 1 stroužek rozdrceného česneku.Mažeme na jakékoliv pečivo a zdobíme…
Suroviny na halušky promícháme a necháme asi 10 minut odležet. Poté prohněteme a protlačíme skrz haluškové sítko do vroucí mírně osolené vody. Vaříme krátce 3-4 minuty.…
Saláty natrháme na malé kousky (v balení bývají velké).Smícháme všechny přísady na marinádu, případně dochutíme a nalejeme na salát, opatrně promícháme a necháme…
Z bryndze, tuku, múky, soli si pripravíme cesto, necháme odstáť v chladničke. Vyvaľkáme na hrúbku asi 0,5 cm.Vykrajujeme kolieska,ja často polmesiačiky - je menej odpadu…
Z bryndze, tuku, múky, soli si pripravíme cesto, necháme odstáť v chladničke. Vyvaľkáme na hrúbku asi 0,5 cm.Vykrajujeme kolieska,ja často polmesiačiky - je menej odpadu…
Den předem z uvedených surovin vypracujeme těsto. Práci jsem zadala robotu, ale pak jsem ho ještě na podložce propracovala, až bylo lesklé a nelepilo. Uložila jsem ho do…
Paradajky a cuketu nakrájame na kocky.Na oleji restujeme na plátky narezaný cesnak, kým nezačne voňať.Potom vložíme nakrájanú zeleninu, tymián a krátko, ale na prudkom…
Mouku, vejce, sůl a kopr smícháme a postupně přidáváme mléko až do požadované konzistence. Těsto by mělo být měkké, ani tuhé ani řídké. Necháme pár minutek odpočinout…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 19. 5. 2024 11:19
Přidáno 19. 5. 2024 10:00
Lyonský salám a legendární Junior: Téměř stejná uzenina, jen jiné jméno. Vychutnat si ji můžete třeba ve vynikajícím salátu
České Vánoce si díky výtvarnici Renátě Fučíkové zamilovali lidé po celém světě
Dokonalý domácí bujon připravíme i ze zbytků a můžeme jej zamrazit na příště. V chuti předčí ten kupovaný!