Beskydská fazolačka (od Mánka)
Recept ještě nebyl hodnocenV jednom litru vody uvaříme doměkka fazole, v druhém hrnci v jednom litru vody uvaříme uzené a zelí.Měkké maso vyjmeme, pokrájíme na kousky a vše slijeme dohromady.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V jednom litru vody uvaříme doměkka fazole, v druhém hrnci v jednom litru vody uvaříme uzené a zelí.Měkké maso vyjmeme, pokrájíme na kousky a vše slijeme dohromady.…
Hovězí maso pokrájíme na plátky nebo kapsy, které přes fólii, opatrně naklepeme. Pokud krájíme tenké plátky, není třeba je naklepávat. Můžeme dělat ptáčky / závitky o…
Na pánev do rozehřátého sádla dáme na kostičky okrájený bůček nebo slaninu a necháme opékat. Přidáme kostičky knedlíku a za občasného promíchání je opečeme dokřupava a…
Sušené brusinky nasypeme do misky, přidáme sáček švestkového čaje, několik větviček čerstvého tymiánu a zalijeme asi 100 ml vroucí vody. Necháme louhovat, nejlépe přes…
Tři dny staré rohlíky nakrájíme na kostičky, dáme je do hlubšího hrnce, zalijeme půl litrem vývaru a necháme odpočinout.Mezitím očistíme česnek, zelí a brambory.Česnek…
Oloupané brambory nastrouháme spolu s česnekem, přidáme koření, vajíčko, mouku, najemno nakrájenou cibuli s uzeným bůčkem, nahrubo nastrouhanou uzenou cihlu, osolíme a…
Uzený bůček nakrájíme na drobnější kostičky a osmažíme je v hrnci - pokud je bůček libovější, kápneme pod něj trochu oleje.Přidáme nakrájené zelí a dál smažíme, už na…
nakrájet pečivo a maso na drobné kostičky. Do kastrolu nebo hluboké pánve stříknout trochu oleje, a na něm rozškvařit a opéci bůček. Přisypat rohlíky a společně…
Brynzu dáme do mísy, přidáme vejce, krupici, strouhanku a sůl.Utvoříme těsto, z nějž připravíme menší kuličky.Dáme vařit do vroucí vody, až vyplavou, pak je vyndáme a…
Bůček vyškvaříme na pánvi, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět. Poté přidáme pokrájené houby, sůl a dusíme skoro do měkka. Brambory nakrájíme na…
Den předem umícháme rozkvas. Všechny suroviny spolu dobře promícháme a zakryté necháme v teple místnosti 12-14 hodin kvasit.V nepřilnavém hrnci rozpustíme drobně krájené…
Očištěné maso a bůček nakrájíme na přibližně stejné kostky, cibule na čtvrtiny. Všchny kousky napícháme střídavě na špejle.V troše oleje rozmícháme rozetřený česnek,…
Do opláchnutého a osušeného masa ostrým dlouhým nožem utvoříme cca 5cm široký otvor (viz foto) a vytřeme ho hořčicí. Ze 150 g anglické slaniny upravíme špalíček, který…
Na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli a přidáme k ní pokrájený uzený bůček, necháme trošku opéct a pustit šťávu.Poté vložíme mleté maso, oddělíme, aby se nám…
Na tuku zpěníme cibuli, zasypeme moukou a osmahneme na světlou jíšku. Vmícháme mletou papriku a rozředíme 1 litrem vody, mícháme a vaříme 5 min. Přidáme nakrájený bůček,…
Do kastrolu nalijeme olej a orestujeme na něm osolené a opepřené maso ze všech stran dorůžova. Pak maso vyjmeme. Na pánev dáme lžičku másla a na kostičky nakrájený uzený…
Na pánvi rozehřejeme bůček nebo slaninu. V misce smícháme rozšlehaná vejce s mlékem, moukou, se solí, pepřem a zeleninou nakrájenou na kousky. Opečeme po obou stranách…
Králíka naporcuji, co nejvíc prošpikuji (já používám uzený špek) a mírně osolím ze všech stran. Pokrájenou cibulku osmažím na sádle dožluta, česnek můžeme buď…
Mleté vepřové maso a uzený bůček ochutíme solí, pepřem, přidáme utřený česnek, nakrájenou cibuli a jarní cibulku. Vmícháme sušenou majoránku. Přidáme vymačkaný toustový…
Na sádle osmaneme krájenou cibuli a kostičky uzeného bůčku. Na tento základ pak dáme osmažit osolené a opepřené kostky kližky. Zasypeme paprikou, necháme ji pustit…
Libovější uzený bůček nakrájíme na plátky a potřeme rozetřeným česnekem se solí a necháme asi 2 hodiny odležet. Potom plátky bůčku obalujeme klasicky v trojobalu a…
Plátky panenky rozklepeme paličkou, mírně osolíme a potřeme rozetřeným česnekem. V oleji rozmícháme grilovací koření a sladkou mletou papriku a plátky masa vložíme do…
Oba bůčky s česnekem si umeleme, přidáme smetanu koření na mletá masa, sůl, kukuřičný škrob. Směs v míse řádně promícháme, přikryjeme alobalem a necháme přes noc v…
Fazole propláchneme a uvaříme doměkka. Na trošce oleje osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, kostičky uzeného a plátky česneku, podlijeme lehce vodou, přidáme hořčici,…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 19. 5. 2024 10:00
Maďarské lečo: Tajemství skvělé chuti tkví ve správném postupu. Víte, jak na to?
Jaké jsou Vánoce v Polsku? Na stole nesmí chybět pirohy a večeře začíná tímto slavnostním borščem s houbovými knedlíčky
Den dětí je tu! Nechte se inspirovat a potěšte nejmenší originálními dobrotami na míru