Králík na smetaně a tymiánové špecle
Recept ještě nebyl hodnocenKrálíka si den předem naporcujeme, prošpikujeme částí slaniny obalené ve staročeském koření. Smícháme sůl, kečup, hořčici, víno a touto marinádou potřeme porce králíka…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Králíka si den předem naporcujeme, prošpikujeme částí slaniny obalené ve staročeském koření. Smícháme sůl, kečup, hořčici, víno a touto marinádou potřeme porce králíka…
Syrovou zeleninu očistíme a nakrájíme, česnek oloupeme a rozdělíme na stroužky(pozn.) Na oleji orestujeme porek a česnek, přidáme maso. Po orestování okořeníme,…
Na rozpuštěném másle osmažíme na plátky pokrájenou mrkev a celer, které následně zasypeme moukou s troškou drceného kmínu, nasekaným česnekem a zhruba hrstkou sušených…
Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kostičky. Cibuli očistíme a nakrájíme najemno.Do hrnce dáme pár kapek oleje a začneme restovat cibulku, až zesklovatí,…
Očistíme a nakrájíme zeleninu (na libovolné kousky - bude se mixovat). Pekáč nebo kastrol vymažeme máslem a dáme polovinu nakrájené cibule (druhou polovinu použijeme na…
Na másle osmažíme na plátky pokrájený řapíkatý celer s kuličkami nového koření, který následně posypeme moukou a ještě krátce osmažíme.Poté vmícháme protlak se lžící…
Kuřecí plátky kuchyňsky upravíme, osušíme, ze stran nakrojíme osolíme a opepříme. Pórek nakrájíme na malé kousky a na másle jej orestujeme. Přidáme k pórku orestovat…
Očištěnou mrkev a celer nakrájíme na kousky. Rozpustíme máslo a zpěníme drobně nakrájenou cibulku. Přidáme koření, mrkev i celer. Restujeme pár minut a zasypeme moukou,…
Sytá zeleninová polévka na způsob minestrone přizpůsobená tuzemským možnostem nákupu surovin. Polévka mile překvapí i odpůrce zeleniny svou plnou chutí s bonusem bohaté…
Maso nakrájíme na nudličky, zeleninu taktéž. Celer na kolečka. Cibuli na plátky. Vývar z masoxu. Oloupaný česnek. Uvařené nudle.Jako první si naložíme maso. Maso…
Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky, pórek nebo cibuli na půlkolečka, řapíkatý celer zbavíme vláken. Do dvou kastrolů nalijeme trochu oleje. Do zeleninového…
Papriky, cuketu a rajčata nakrájíme na kostky, cibuli, česnek, celer na drobno. Uvaříme čočku a kroupy (každé zvlášť). Čočku vaříme cca 20 minut dle návodu.Kroupy…
Vodku nalijeme do skleničky, z které budeme pít, přidáme koření, trošíčku soli, citronovou šťávu, kostky ledu a dolijeme sklenici tomatovým džusem, ozdobíme navrch…
Drobně pokrájenou cibuli s paprikou smícháme s tence krájeným řapíkatým celerem, na kostičky pokrájeným pevným zralým rajčetem a pokrájeným rybím masem nebo surimi…
Všechny uvedené ingredience ( tvaroh, lučina, máslo a jogurt ) zamicháme do hladka, zeleninku pokrájíme na malé kousky, smícháme s nastrouhaným řapíkatým celerem a…
Slaninu nakrájíme na menší kostičky a dáme do většího hrnce osmahnout do zlaté barvy. Mezitím si očistíme cibuli a řapíky celeru. Cibuli nakrájíme na jemné půlměsíčky a…
Husokachnu omyjeme, osušíme. V hmožíři si nadrtíme jalovec, nové koření a celý pepř. Husokačku osolíme, okmínujeme z obou stran i dutinu břišní. Nakonec jí z obou stran…
Rozehřejte olej v hrnci na střední teplotu, přidejte cibuli, celer a mrkev. Vařte za stálého míchání asi 5 minut, nebo až je cibule měkká a sklovitá. Přidejte česnek a…
Kuřecí steak si nakrájíme na kostičky, dáme do misky, přidáme nadrobno nakrájenou čerstvou majoránku a 2 utřené stroužky česneku. Osolíme podle chuti mořskou solí a…
Vše na marinádu smícháme, prošleháme vidličkou, ideálně ohřejeme v mikrovlnné troubě či v rendlíku, ať se vše spojí. Maso osušíme, hodně!!! Osolíme, a hodně okořeníme…
Zeleninu očistíme, pokrájíme na proužky a orestujeme na másle. Zalijeme vodou, přidáme sůl, pepř a vaříme do měkka. Mezitím si připravíme knedlíčky: Na rozpálené…
1) Suroviny z prvního sloupce dáme péct do trouby, vyhřáté na 200°C, na 30 minut. Po každých 10 minutách směs promícháme. 2) Přivedeme k varu vývar s rajčaty,…
Na oleji speníme cibuľu, pridáme fazuľky, pretlačíme cesnak, pasírované paradajky, vodu, pokrájané stonky zeleru, čierne korenie, osolíme a prisladíme. Varíme na skus.
Vsechny suroviny na testoviny smichame, vypracujeme hladke testo, ktere zabalime do mikrotenove folie a nechame v chladu cca 45 minut odpocinout. Porek nakrajime na…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Opilý Izidor: Slavnostní dezert skvěle chutná i místo cukroví. Nejlepší je přelitý čokoládou a vychlazený, opije vás už jen svou vůní
Holka u plotny radí: Upečte si domácí toustový chléb a ušetřete. Tenhle je nadýchaný a chutná božsky
Kuskus i kebab: Letní recepty, na kterých si pochutná každý