jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

Kefírový zeleninový krém

Kefírový zeleninový krém
Kefírový zeleninový krém
nahoru
Kefírový zeleninový krém Kefírový zeleninový krém Kefírový zeleninový krém Kefírový zeleninový krém Kefírový zeleninový krém Kefírový zeleninový krém
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Polévky
Doba přípravy Doba přípravy: s přípravou a vařením do 25 minut
Počet porcí Počet porcí: 1 litr polévky

Suroviny:

200 g gazdovské slaniny
3 velké cibule
½ řapíkatého celeru
200 ml horké vody
400 ml mléka
400 ml kefíru
1-2 vejce
1 kostka zeleninového bujónu/není podmínka
trochu mletého pepře na dochucení

Postup přípravy receptu

Slaninu nakrájíme na menší kostičky a dáme do většího hrnce osmahnout do zlaté barvy. Mezitím si očistíme cibuli a řapíky celeru. Cibuli nakrájíme na jemné půlměsíčky a řapíky také najemno.
Z osmažené slaniny polovinu odebereme na závěrečné dozdobení, do zbývající části přidáme nakrájené cibule a řapíky a necháme za občasného zamíchání v hrnci zavadnout cca 6minut. Zalijeme vařící vodou, pokud chceme můžeme přidat kostku bujónu a pod pokličkou na mírném plameni vaříme 15minut. Poté z ohně odstavíme a ponorným mixérem rozmixujeme.
Znova postavíme na plamen, přidáme mléko a uvedeme k varu. Přidáme 1-2 vejce, rozmícháme a necháme 2minutky provařit. Poté přilijeme kefír, dochutíme špetkou pepře a necháme minutku provařit.
Na talíři dozdobíme osmaženou slaninkou a posekanými lístky celeru.

Poznámka

Na dobré polévečky jsou tady jiní machři!Ale s touto velice pikantní polévkou navinulé chuti a vůní po osmažené slanince se s Vámi musím podělit:-)

Autor Autor: (Drahuš)
Datum vložení Datum vložení:
11 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení

Komentáře k receptu "Kefírový zeleninový krém"

vloženo: 16.06.2013 19:43:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Děvčata-za milé komentáře i hodnocení děkujismajliksmajlik

vloženo: 15.06.2013 20:28:41   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak to bych opravdu pochutnala , teď to na mně vykouklo z náhodných moc faj rcp Aničko smajliksmajliksmajlik

autor: suslajda
vloženo: 03.06.2012 15:37:52   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajliksmajlik+10

autor: rozmarynaH
vloženo: 01.06.2012 09:38:53   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Aničko, doma jsme hodně polévkoví. Gazdovskou slaninu jsem objevila nedávno, jak říkáš, báječně jídlo ovoní. Asi bych si k ní opekla překrojený rohlík a zakápla olivovým olejem.Ukládám, určitě je dobrásmajliksmajlik a samozřejmě posílám 8.bodíksmajlik

vloženo: 01.06.2012 09:07:55   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Díky za milé komentíkysmajliksmajlik
Já jsem si včera zašila hrníček ke snídanismajlikDnes byla krásně uleželásmajlikAle kdo by čekal až do druhého dne na polévkusmajlikže josmajliksmajlik

autor: pipre
vloženo: 01.06.2012 08:29:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

U mne by také zabodovalasmajliksmajlik

vloženo: 31.05.2012 23:46:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajlik

autor: ivulinka
vloženo: 31.05.2012 22:03:55   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ani,ta by mi chutnalasmajlik

autor: Bibinka
vloženo: 31.05.2012 21:00:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Aničko, skvělá polévečka, která se mi zase hodí do sbírky- co neznám a musím vyzkoušet. Dávám ti 5.bodsmajlik

autor: 1974andrea
vloženo: 31.05.2012 20:59:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

U nás by taky zabodovalasmajliksmajlik

autor: nofrona
vloženo: 31.05.2012 20:32:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajlik dala bych sismajlik


Přidat komentář

Komentáře/příspěvky se na stránkách zobrazí až po jejich ověření. To probíhá tak, že Vám na vyplněnou e-mailovou adresu zašleme e-mail, ve kterém je třeba kliknout na odkaz. Poté se Váš komentář/příspěvek zobrazí na webových stránkách. Dokud nedojde ke změně IP adresy, tak z daného zařízení (počítač, tablet, mobilní telefon) můžete psát další komentáře/příspěvky bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

zeleninový kefír zeleninový krém recept




Náhodný článek


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty