Zeleninové indické kari
Recept ještě nebyl hodnocenZeleninu můžeme zvolit jinou nebo přidat např. lilek nebo dýni, ale květák je základ. Koření dáme podle chuti, uvedené množství je orientační. Zeleninu očistíme, cibulku…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zeleninu můžeme zvolit jinou nebo přidat např. lilek nebo dýni, ale květák je základ. Koření dáme podle chuti, uvedené množství je orientační. Zeleninu očistíme, cibulku…
Vychutnejte si směs barev, vůní a chutí na vašem talíři, ať už jako přílohu, nebo jako hlavní jídlo. Směs můžete různě dochutit kořením, bylinkami nebo třeba česnekem.…
Upečte k obědu výborné rolády z mletého masa s česnekem a šalotkou, plněné plátky šunky, sýru a nasekaným libečkem, zabalené do křupavé slaniny. Roládu nakrájejte na…
Zlatavé křupavé malé bramboráčky jsou oblíbeným jídlem mnoha z nás. Tentokrát je zkusíme ochutit jinak než obvykle a přidáme do těsta voňavý libeček a trochu bílého…
Krémová a hebká sýrová omáčka, která v sobě skrývá dokonale provařený bešamel zahuštěný strouhaným sýrem. Dokonale ladí s přidanou cuketou ochucenou česnekem a bazalkou.…
Na podzim v období lovecké sezony je k mání ta nejčerstvější zvěřina. Dopřejte si i vy výjimečný chuťový zážitek! Kromě toho, že je zvěřina zdravá, je navíc velmi chutná…
Velmi dobrá polévka pro všední den. Je jednoduchá, a přesto obsahuje spoustu zdravé zeleniny, dobrého koření i přirozeně bezlepkovou pohanku. Nezbývá, než popřát dobrou…
Kuřecí prsíčka osolíme, opepříme a na rozpálené pánvi s trochou oleje opečeme z obou stran dozlatava; nejprve opečeme stranu s kůží. Poté je dáme dopéct do rozehřáté…
Pomazánka má po hrášku nasládlou chuť a tak se k ní skvěle hodí například nadrolený balkánský sýr. Hrášková pomazánka chutná nejlépe na rozpečeném krajíci chleba, ale…
Králíka vykostíme a necháme ve větších kusech.7 lžic oleje, hořčici, med, sůl a pepř dobře vymícháme a vetřeme do masa. Necháme do druhého dne odležet v lednici.Druhý…
Maso osušíme, očistíme od blan, osolíme, opepříme a opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji.Poté vložíme na cca 5 minut do rozpálené trouby na 200°C dopéct.Mezitím si…
Žampiony nakrájíme na větší kousky, šalotky najemno. Rozpustíme máslo a šalotku necháme zesklovatět. Přihodíme žampiony, sůl a kmín.Chvíli restujeme, až žampiony trochu…
Neoloupané brambory omyjeme a osušíme. Do každého uděláme nožem zářezy, ale nedokrojíme, aby držely vcelku.Smícháme olej s kořením a štětečkem každý brambor potřeme.…
Máte chuť na těstoviny? Vyzkoušejte kolínka se slaninou. Osmažíte cibuli a slaninu, přidáte česnek, sušená rajčata a kukuřici a prohřejete. Nakonec na pánev přidáte i…
Pokud máte po koledě doma spoustu vajec vařených natvrdo, můžete z nich připravit jednoduchý smažený oběd. Stačí je smíchat se strouhaným sýrem a salámem, lehce dochutit…
Fazole slijeme a dáme do mísy.Cibulku očistíme, jemně nakrájíme a přidáme k fazolím. Osolíme, opepříme, zakápneme olejem a přidáme hořčici. Dáme na chvilku odležet do…
Maso smícháme se všemi surovinami do kompaktní směsi. Dochutíme a necháme půl hodiny odpočinout. Mezitím očistíme omyté fazolky. Oddělíme tvrdé konce a nakrájíme (já je…
S příchodem jara se těšíme na výbornou a čerstvou sezónní zeleninu, mezi kterou patří i chřest. V této polévce využijeme všechny jeho části. Její skvělou, jemnou a…
Pikantní, kořeněná směs se žampiony, cibulí a česnekem je skvělou variantou tataráčku pro vegetariány. Žampionový tataráček se nebojíme výrazně ochutit a podáváme ho…
Mleté maso je vděčná surovina, kterou lze zpracovat na tisíc způsobů. Na grilu se bude skvěle vyjímat v kabátku ze slaniny. Vhodně zvolené koření vytvoří z obyčejného…
Lososa a šalotku nasekáme na jemno. Přidáváme po kapkách šťávu a podle chuti sojovou omáčku.Dochutíme solí, koprem a čerstvě mletým pepřem. Zakápneme olejem a necháme…
Rizoto z krup, zvané také kroupoto, s uzeným masem, žampiony, slaninou, provařené s bílým vínem, zjemněné smetanou, bude zajisté skvělým plnohodnotným obědem, který si…
Máte-li doma listové těsto, můžete vykouzlit drobné pohoštění za chviličku. Nápad s náplní z mletého masa je kreativní varianta. Mletým masem obalený kousek sýra bude v…
Tuňáka necháme okapat a ponorným mixerem promixujeme s ricottou, hořčicí, solí a paprikou.Šalotku nakrájíme na drobno a společně se sýrem, pažitkou a citronovou šťávou…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Přidáno 8. 5. 2024 13:03
Bramborové knedlíky natáhnou báječnou chuť od švestek i máku. Rozpuštěné máslo pak dovede pokrm do gastronomického nebe
Letem masovým světem: Jak v obchodě bezpečně poznat čerstvé kuřecí maso? Všímat si musíme vůně, barvy i obalu
Někdo to rád sladké: Naučte se boží dobroty ke kávě i perfektní zákusky!