Smažené nudle s mletým vepřovým masem a pórkem
Recept ještě nebyl hodnocenČesnek a chilli papričky nakrájíme nadrobno, pórek a šalotky na kolečka. Nudle připravíme podle návodu (stačí zalít vařící vodou a nechat odstát). Sojovou omáčku…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Česnek a chilli papričky nakrájíme nadrobno, pórek a šalotky na kolečka. Nudle připravíme podle návodu (stačí zalít vařící vodou a nechat odstát). Sojovou omáčku…
Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Do máslem vymazané mísy remosky položíme vrstvu brambor, osolíme je a opepříme. Na brambory dáme vrstvu nakrájeného masa…
Tuto výbornou jihočeskou pomazánku si nejlépe vychutnáte s čerstvým pečivem a sklenkou piva. Prolínají se v ní chutě plísňového sýra, tvarohu a česneku. Trošku…
Maso osolíme, opepříme, pokapeme olejem a worchestrem. Necháme odležet aspoň hodinku.Na pánvi ho ze všech stran opečeme a zabalíme do alobalu. V troubě pak maso dopečeme…
Cestoviny uvarime podla navodu na obale. Mnozstvo cestovin nie je pevne stanovene (je rozdiel ked varime siroke rezance, alebo kolienka).Mrkvu a salotku ocistime.…
Sametově jemná smetanová omáčka s hříbky, čerstvě přinesenými z procházky v lese, je lehce dochucená bílým vínem. Hotovou omáčku smícháme s uvařenými těstovinami a před…
Kdo má rád syté zeleninové polévky z čerstvé zeleniny, jistě si pochutná na této jemné chřestové. Začátkem jara, seženeme v obchodech nebo u farmářů tuto oblíbenou…
Krůtí maso očistíme, omyjeme a osušíme. Nakrájíme na malé kousky a dáme do uzavíratelné misky. Přidáme všechny přísady na marinádu a maso důkladně s marinádou promícháme…
Chcete výbornou sytou hrachovou polévku? Můžete ji připravit i místo večeře. S jistotou, že nikdo neodejde od stolu hladový. Uzené dodá chuť a hrách zasytí. Když přidáte…
Brambory omyjeme a vaříme ve slupce cca 20 minut. Scedíme a dáme stranou. Zchladlé oloupeme. Brokolici rozebereme na růžičky a 5 minut povaříme.Na pánvi rozehřejeme …
Do vyšší a úzké nádoby dáme mléko, olej, ajvar. hořčici, cukr, chilli a papriku. Ponorný mixér dáme na dno a pomalým tahem mixujeme a taháme nahoru.Mixujeme do…
Pasta al pomodoro je klasické italské jídlo z těstovin, rajčat, olivového oleje a bazalky. Vyzkoušejte ho připravit podle tohoto receptu a jistě si toto svěží a…
Maso si pokrájíme na kousky, osolíme a opepříme. V pekáčku si orestujeme slaninu, přidáme kousek másla, pokrájené šalotky a ještě necháme zesklovatět. Vložíme maso,…
Vepřové ramínko s kostí, naložíme do láku vytvořeného z oleje a koření na vepřové maso. Dáme do lednice na 1 den uležet. Druhý den si nachystáme žampiony, které…
Maso drží vcelku blána, kterou na několika místech přeřežeme, aby se maso nekroutilo. Osolíme a opepříme. Po obvodu přilepíme pár lístků šalvěje a mezi malé svalíky…
Očištěné cibulky osmahneme na polovině horkého másla, podlijeme vodou, přidáme zelený hrášek, promícháme a dusíme asi 10 minut. Pak zaprášíme moukou a zlehka promícháme.…
Vepřovou plec si naporcujeme po vlákně na stejně velké kusy svalu, tak aby je bylo možno po upečení vcelku naporcovat přes vlákna na plátky. Maso ochutíme česnekem…
Existuje mnoho způsobů, jak připravit snad nejoblíbenější druh masa, kuřecí. Kombinace kuřete se smetanovou omáčkou se sýrem, vonící po kurkumě zní určitě lákavě a…
Silný kuřecí vývar z křídel provoněný slaninou a divokým kořením chutná výtečně. Díky štědré porci nudliček tato polévka opravdu zasytí. Nudličky uvaříme zvlášť, aby…
Mrkev očistíme, pokrájíme na nudličky a šalotku na drobno.Dáme vařit těstoviny podle pokynů na obale.Než se uvaří těstoviny, na trošce oleje osmahneme šalotku i s mrkví,…
Nejdříve smícháme maso s drobně nakrájenou šalotkou a zbytkem surovin. Dobře propracujeme a odložíme. Cibuli nakrájíme najemno a zpěníme na oleji.Přidáme suché houby a…
Hovězí pečené maso nakrájíme na malé kousky a rozsekáme najemno, případně umeleme na masovém strojku.V hlubší pánvi rozehřejeme máslo a zpěníme na něm drobně nakrájenou…
Kůži na kachních prsou nařežeme do mřížky, vetřeme do ní lístky tymiánu, pepř a hrubou sůl. Spodní stranu pouze osolíme a opepříme.Maso nejprve opékáme kůží dolů a pak i…
Rýži uvaříme podle návodu. Ve wol pánvi rozehřejeme máslo a zpěníme na něm jemně nakrájenou šalotku. Když cibulka zesklovatí, přidáme nasekaný česnek a pokrájené…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Přidáno 8. 5. 2024 13:03
Nikdy není pozdě, říká Petra z MasterChef Česko 2022. Nám prozradila, na čem pracuje i jaký je její recept na bleskovou žemlovku
Slepé myši: Na jednoduchou regionální specialitu z Vysočiny stačí jen brambory a česnek, hravě ji zvládne i kuchařský začátečník
Kaldoun podle kuchařky z 80. let: Polévka ze zbytků pečené husy voní muškátovým oříškem a nejlepší je s knedlíčky