Kytičky s krémem
Recept ještě nebyl hodnocen1. Mouku smícháme s kypřícím práškem, přidáme cukr, vanilkový cukr, zakysanou smetanu a máslo a vypracujeme hladké těsto, které dáme na hodinu do ledničky. 2. Z těsta…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
1. Mouku smícháme s kypřícím práškem, přidáme cukr, vanilkový cukr, zakysanou smetanu a máslo a vypracujeme hladké těsto, které dáme na hodinu do ledničky. 2. Z těsta…
Rozdrcené sušenky smícháme s rozpuštěným máslem a vodou. Pomocí lžičky namačkáme na dno tartaletkových košíčků a vytvoříme i okraje. Naplněné košíčky dáme na chvíli do…
Mléko přivedeme k varu, sundáme z plotýnky, do něj přidáme100 g nalámané čokolády a mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí.Poté ušleháme změklé máslo (nebo Heru) s cukrem…
Všechny suroviny na těsto zpracujeme a vytvoříme hladké těsto (máslo je lepší když má pokojovou teplotu). Pokud máme těsto hotové dáme chladit alespoň na 1 hodinu. …
Mléko přivedeme k varu, sundáme z plotýnky, do něj přidáme100 g nalámané čokolády a mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí.Poté ušleháme změklé máslo (nebo Heru) s cukrem…
Nejprve rozdrtíme sušenky, do kterých přidáme máslo a 15g cukru (množství cukru záleží na druhu sušenek, jak moc jsou sladké) až se všechny ingredience spojí, vtlačíme…
Vyšleháme bílky s cukrem, pak přidáme žloutky, olej po lžičkách a nakonec vmícháme mouku.Když je těsto upečené, necháme ho vychladnout a namažeme meruňkovou marmeládou.V…
Jablka oloupeme a vykrojíme jadřince. Nakrájíme na tenké plátky (já používám plátkové struhadlo. Plech vymažeme máslem a boky vysypeme špaldovou moukou.Jablka naskládáme…
Upečeme dva kulaté korpusy, které rozřízneme. Na dort použijeme jen dva nebo tři pláty, dle požadované výšky dortu. Zbytek si necháme stranou na punčovinu. Korpusy…
Upečeme dva kulaté korpusy, které rozřízneme. Na dort použijeme jen dva nebo tři pláty, dle požadované výšky dortu. Zbytek si necháme stranou na punčovinu. Korpusy…
Všechny suroviny smícháme a dobře promícháme dohromady, rozdělíme do 12ti košíčků a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C cca 23 minut. Máslo vyšleháme s cukrem i s…
Těsto: brambory nastrouháme najemno. Žloutky vyšleháme s polovinou cukru do pěny. Bílky vyšleháme do pevna a pak zašleháme druhou polovinu cukru. Do žloutkové pěny…
Čokoládu rozehřejeme na vodní lázni a necháme mírně vychladnout. Přidáme nakrájené máslo a utřeme do pěny. Žloutky vyšleháme s moučkovým cukrem a vmícháme do pěny…
Hovädzie mäso som umyla, osušila kuchynským papierom a nakrájala na plátky. Bravčovú masť som rozohriala na panvici a mäso som opiekla z oboch strán. Mäso som vybrala do…
Korpus: Oddělíme bílky od žloutků a vyšleháme sníh se špetkou soli. Do žloutků přidáme moučkový cukr, 3 lžíce horké vody a šleháme do pěny. Pak přidáme olej, kakao,…
Žloutky, cukr, med, likér a horkou vodu vyšleháme šlehačem (asi 10 min.) do husté pěny, poté přidáme rozpuštěné máslo a šleháme další 2 minuty. Mouku, ořechy, kakao a…
Ušleháme zvlášť žloutky a bílky (každé s polovinou krystal. cukru), smícháme, přimícháme prosátou mouku s kypřícím práškem a nakonec vmícháme kokos. Vylijeme na malý…
Vejce ušleháme s cukrem, přidáme postupně horkou vodu, olej a nakonec vsypeme celozrnnou (polohrubou) mouku se sodou, smíchanou se sypkou Caro kávou (nebo kakaem).Těsto…
Vše k sobě slepujeme rozpuštěnou čokoládou.
Toto je recept na jednoduchou přípravu dobrého mole. Špek nakrájíme na drobné kostičky a v hlubší pánvi na něm osmažíme oloupanou a sekanou cibuli a česnek dozlatova.…
Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, nejlépe ručním elektrickým šlehačem, postupně slabým pramínkem přiléváme olej. Sekané přísady smícháme s moukou a práškem do pečiva. Do…
1.čokoládu nastrouháme. V míse smícháme 4 lžíce studeného mléka se škrobovou moučkou, tak aby vznikla hladká směs. 2. V hrnci se silným dnem uvedeme do varu zbytek…
1. Troubu předehřejeme na 175-180 stupňů, formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Čokoládu nalámeme do misky, položíme na hrnec s vroucí vodou a za občasného…
Pomeranče rozkrojíme na půl a vydlabeme dužinu do misky. Zbavíme je pecek. Tvaroh vyšleháme s citronovou šťávou, cukrem a meruňkovým džemem. Do misek z pomerančů dáme…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 19. 5. 2024 11:19
Přidáno 19. 5. 2024 10:00
Křehké, lehké a krásně barevné: Návod na pravé makronky podle profi cukrářky
Salát Niçoise se neobejde bez čerstvých rajčat a ančoviček, které někdy nahrazuje tuňák. Chuť doladí lehce nakyslá zálivka
Nejkřupavější krutony jsou ty ručně trhané. Máslo, česnek a voňavé bylinky udělají z obyčejného starého pečiva luxusní zážitek