Bleskový letní koláč
Recept ještě nebyl hodnocenVše sypké smícháme, přidáme máslo, olej a vejce. Vznikne řídké těsto do kterého nasypeme ovoce a promícháme. Menší pekáč vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vše sypké smícháme, přidáme máslo, olej a vejce. Vznikne řídké těsto do kterého nasypeme ovoce a promícháme. Menší pekáč vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou,…
Slijeme šťávu z kompotu, rozmícháme v ní pudinkový prášek a uvaříme hustý pudink. Máslo s cukrem vyšleháme a po částech zašleháme vychladlý pudink a rozmačkané jahody. A…
Želatinu namočíme do trochy studeného mléka a necháme nabobtnat. Zalijeme ji částí horkého mléka a rozmícháme. Potom ji s měkkým tvarohem, cukrem, tukem a vejcem…
Mléko, vejce, mouku a špetku soli smícháme a prošleháme, aby nevznikly hrudky. Necháme chvíli odstát. Menší plech vymažeme tuhým máslem, nalijeme těsto a poklademe…
Vajíčka, cukr, olej a citronovou šťávu ušleháme do husté pěny, pak přidáme mouku a opatrně promícháme. Pečící papír si mírně potřeme olejem a směs na něj vylejeme a…
Vajíčka, cukry, olej a pomazánkové máslo vyšleháme do hladkého krému, všleháme mouku smíchanou s kypřícím perníkovým práškem a těsto nalijeme do hlubšího plechu…
Vejce našleháme s cukrem, postupně přidáváme majonézu a nakonec mouku promíchanou s práškem do pečiva. Vlijeme do pekáče vyloženého pečícím papírem, zasypeme ovocem.…
Do vlažného mléka dáme kostku droždí se lžičkou mouky a cukru a necháme vzejít.Mouku nasypeme do mísy, přidáme vejce, rozpuštěný tuk, cukr, špetku soli, nastrouhanou…
Doslova typicky letním moučníkem je snad všemi oblíbená bublanina. Je nenáročná na přípravu a tak ji zvládnou připravit i ti, kteří s pečením teprve začínají. Bublaninu…
V míse smícháme sypké ingredience. Přidáme mléko, vejce, tvaroh, rozpuštěný a vychlazený tuk, vanilkový extrakt a ručním šlehačem vyšleháme. Těsto nalijeme do vymazané…
Ušleháme tuhý sníh z bílků a postupně přidáme cukr. Nakonec vařečkou lehce vmísíme mouku promíchanou s kokosem. Máme-li formičky, tak je vymastíme, vysypeme kokosem a…
Žloutky s cukrem utřeme do pěny, přilijeme vlažnou vodu a olej. Mouku smícháme s práškem do pečiva a přidáme ke žloutkům. Dobře promícháme a přidáme ušlehaný sníh z…
Rebarboru oloupeme a nakrájíme na cca 3mm tenké plátky, trochu osladíme a necháme v misce cca 10min.pustit šťávu. Poté rebarboru scedíme, šťávu smícháme s tvarohem,…
Všechny suroviny zpracujeme v těsto a rozdělíme na dvě poloviny. Suroviny by měly mít stejnou pokojovou teplotu.Vymažeme plech sádlem a posypeme polohrubou moukou. Jednu…
Nejdříve ve vodní lázni ušleháme vejce, cukr a kakao do hustého lesklého krému a dáme vychladit. Máslo dáme změknout. Plech po bocích potřeme tukem a přilepíme pečící…
Pořádná porce na velký plech. Dávka těsta, která se hodí pro celou rodinu, nebo oslavu. Kombinace jahod a rebarbory je velmi oblíbená a s drobenkovou posypkou, je chuť…
Ze surovin vypracujeme tužší těsto(možno zředit mlékem) a dáme na 1/2 hodiny do lednice. Oddělíme si 1/3 těsta, zbylé 2/3 natlačíme na plech asi 24x36 cm. Na těsto…
Nenechte se zmást názvem, jedná se prý o francouzskou specialitu! Jemné kousky bez kynutí, obalené ve slaďoučkém cukru. K dokonalému tvaru, který bude lahodit nejen oku…
Žloutky utřeme s částí cukru a prosetým kakaem. Mouku prosijeme s práškem. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vešleháme zbylý cukr. Pergamenový papír velikosti menšího plechu…
Tuk utřeme s polovinou cukru, přidáme žloutky a našleháme. Oloupané banány rozmačkáme vidličkou a zakapeme citr. šťávou. Mouku prosijeme s práškem do pečiva. Z bílků…
Bílky ušleháme spolu s cukrem a špetkou soli do tuhého sněhu, který drží po vyndání metel "špičky". Postupně všleháme olej a žloutky, nakonec vmícháme mouku smíchanou s…
Upečeme korpus.....vajíčka s vodou a cukrem vyšleháme do husté pěny. Poté přidáme olej a mouku, smíchanou s práškem do pečiva. Těsto vylijeme na pečící papír a upečeme…
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Ladislav Špaček o správné etiketě, nejen u stolu: Nesrkáme, nemluvíme s plnými ústy a u stolu nikdy nepoužíváme párátko, říká
Beárnská omáčka dokonale dochutí steak i zeleninu. K tomu, aby byla krásně hladká, pomůže trik slavné kuchařky Julie Child
Jablečný závin z kynutého těsta bez kynutí: Je mnohem rychlejší, vláčnější a při pečení nepopraská