Růžičkové briošky
Recept ještě nebyl hodnocenDo mísy s vlažným mlékem rozmícháme droždí a jednu lžíci cukru z odváženého množství. Po deseti minutách zapracujeme mouku a zbytek cukru s vanilkovým extraktem. Přidáme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do mísy s vlažným mlékem rozmícháme droždí a jednu lžíci cukru z odváženého množství. Po deseti minutách zapracujeme mouku a zbytek cukru s vanilkovým extraktem. Přidáme…
Do pekárny nalijeme vlažnou vodu, ocet, olej, sůl a cukr. Sypké suroviny nejdříve promícháme v misce a poté je přidáme do pekárny. Nakonec na mouku nasypeme sušené…
Připravíme hladké těsto a necháme kynout na teplém místě na dvojnásobnou velikost. 100 g másla a 1 sáček cibulové polévky smícháme dohromady a natřeme na tĕsto, které…
Suroviny na těsto dáme v uvedeném pořadí do domácí pekárny a zapneme na program TĚSTO. Mezitím vymačkáme šťávu z pomerančů a pokrájíme meruňky. Dáme do kastrůlku a…
V míse promícháme mouku se sypkými surovinami, přidáme olej, dýňové pyré a vodu, tu raději postupně, protože v pyré je také voda. Těsto dobře vypracujeme, můžeme použít…
Na oleji zpěníme cibuli, papriku, žampiony, osolíme, opepříme a přidáme nakrájené maso. Necháme vychladnout.Suroviny na těsto zpracujeme a necháme vykynout, pak…
Nejdrive pripravime kvasek: hrnek vlazneho mleka + 2 lzicky cukru + balicek drozdi + trocha mouky a nechat vzejit na teplem miste. Mezi tim si do velke misky…
Suroviny na těsto dáme do pekárny v pořadí, jak jsou napsané, zapneme program "těsto". Mezi tím si na oleji orestujeme cibulku na malé kostičky, přidáme nakrájenou…
V míse smícháme mléko, dýňové pyré, máslo, vejce, cukr, sůl, droždí, mouku a olej. Důkladně prohněteme a necháme 10 minut odpočívat.Na pomoučeném vále ručně hněteme…
Ingredience na marinadu smichame, vlozime omyta a osusena kureci prsa, promichame a nechame v chladu 2 hodiny ulezet. Brambory oloupeme a nakrajime na tenke platky.…
Dýni oloupeme, přepůlíme a vydlabeme. Poté nakrájíme na kostičky a dáme vařit do hrnce se dvěma lžícemi vody zhruba 20 minut. Po uvaření dýni slejeme- pokud je v ní voda…
Suroviny na bulky dát do pekárny - program těsto. Z vykynutého těsta udělat 8 bulek (spíš placatější). Zapnout troubu. Bulky nechat na plechu s peč. papírem pod…
V míse smícháme mouku, sůl a droždí, pak přidáme semínka. Přilijeme vodu a krátce zamícháme, aby se suroviny spojily. Těsto poprášíme moukou, misku zakryjeme utěrkou a…
V míse ve vlažné vodě rozpustíme med a dobře rozmícháme sušené droždí. Po částech zapracujeme mouku se solí a vypracujeme hladké, nelepivé těsto. Na pomoučeném vále do…
Do misy dáme múky, mlieko, smotanu, roztopené maslo, cukor (podľa verzie), soľ (podľa verzie) a žĺtok. Dobre vymiesime a necháme asi 40 min kysnúť.Potom cesto zľahka…
Ve vlažném mléku rozmícháme droždí s cukrem a připravíme kvásek. Přilejeme ho k mouce, přidáme vejce, zbytek mléka, sůl a olej a zaděláme těsto, které necháme asi hodinu…
Do vlažného mléka vsypte sušené droždí a promíchejte. Nechte min. 15 minut stát. Do mísy prosejte mouku, přidejte cukr, sůl, vejce a smetanu. Po oživení kvasnic je spolu…
Olej, mléko a med nalijeme do pekárny, zasypeme sypkými přísadami a necháme pekárnu pracovat na přípravě těsta, nebo zaděláme v míse.Mezitím zpěníme cibulku, přidáme…
Droždí smícháme s teplou vodou a necháme 10 minut stát. Do větší mísy prosejeme mouku, přidáme cukr, sůl, droždí, olej a vypracujeme nelepivé těsto. Necháme 10 -15…
Droždí vsypeme do hrnečku a přidáme trochu cukru a vlahého mléka. Necháme vzejít.Mouku prosejeme do mísy, promícháme se solí, přidáme kvásek a ostatní přísady.…
Pokud máme robot a nebo domácí pekárnu, necháme vypracovat těsto. Pokud ne, vše smísíme a vypracujeme ručně.Necháme vykynout.Na tvarohovou náplň umícháme tvaroh s cukrem…
Nejdříve připravte tangzhong. V kastrolku promíchejte metličkou mouku s mlékem, na mírném ohni směs za stálého míchání zahřívejte na teplotu 65 °C, asi tak 2-3 minuty.…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 19. 5. 2024 11:19
Přidáno 19. 5. 2024 10:00
Plesnivění omáček, protlaků a pest ve sklenicích lze snadno zabránit: Trik je ve správném použití olivového oleje
Bramborové šišky připravíte jen ze 3 surovin: Plněné uzeným masem a s dokřupava osmaženou cibulkou chutnají fantasticky
Špičkový šéfkuchař Marek Raditsch miluje vnitřnosti a nám prozradil recept na vepřová líčka po kantonsku s omáčkou pěti vůní