Pórkovo-hráškový salát
Recept ještě nebyl hodnocenPór nakrájame na tenké kolieska, pridáme hrášok a nastrúhaný syr a jemne premiešame.V mlieku na slabom plameni rozpustíme arašidové maslo a zmiešame ho s jogurtom.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pór nakrájame na tenké kolieska, pridáme hrášok a nastrúhaný syr a jemne premiešame.V mlieku na slabom plameni rozpustíme arašidové maslo a zmiešame ho s jogurtom.…
Drůbky nebo křidélka dáme vařit, ochutíme podravkou, jakmile je maso měkké, vyjmeme (z vývaru můžete udělat polívku), necháme vychladit, obereme, dáme vařit těstoviny,…
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu.Pridáme kôru a ryžu a asi 3 minúty za stáleho miešania restujeme.Zalejeme vývarom, osolíme, pridáme majoránku a varíme 15…
Párky nakrájíme na plátky a opečeme na rozpáleném oleji. Očištěnou zeleninu nakrájíme na sousta, přidáme k párkům a orestujeme. Omáčku smícháme s hořčicí, vínem a…
Stehna vykostíme a nakrájíme na menší kousky. Uzené a kapii na proužky, cibuli na drobno, očištěné žampiony na plátky a řapíkatý celer zbavíme vláken a nakrájíme na…
Do mixéru dejte bazalku a rozmixujte. Přidejte vejce, mouku, prášek do pečiva, mléko a kysanou smetanu, sůl, pepř a ¾ čerstvého nebo částečně rozmrazeného hrášku.…
Rýži (500 g - tato hmotnost mi vychází na 2 hrnky) vysypeme do zapékací mísy, posypeme vegetou a promícháme. Poté zalijeme vodou (3 hrnky vody - stejně velké jako hrnky…
Cviklu (červenou řepu) nastrúhame nahrubo, pridáme olej, premiešame a necháme 10 minút postáť.Potom k cvikle pridáme nastrúhané tofu, nadrobno nakrájanú cibuľu, na…
Obě mrkve očistíme, jednu nakrájíme podélně na tenké plátky a druhou na malé kostičky. Stonky řapíkatého celeru zbavíme vláken a nakrájíme na kostičky, cibuli na…
Mrkvu nastrúhame a premiešame s hráškom.Jogurt premiešame s olejom, cukrom, šťavou, soľou a vňaťou.Jogurtovú zálievku premiešame so zeleninou.
Pohánku dáme do misy, zalejeme vriacou vodou asi 1 cm nad pohánku, prikryjeme a zabalíme do paplóna. Necháme 30 minút zabalené. Potom odkryjeme, premiešame a necháme…
Polovinu oleje rozehřejeme na pánvi, o průměru 18 cm,. na střední teplotě osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a žampiony, tak 3 až 4 minuty. Pak přidáme prolisovaný…
Maso nakrájíme na nudličky, petrželku nasekáme, šalotku a obě kapie na kostičky, 2 stroužky česneku prolisujeme a žampióny jen překrojíme na půlky.Na oleji usmažíme…
Brokolicu rozoberieme na ružičky a 3 minúty povaríme v osolenej vode.Nakrájané fazuľky povaríme v osolenej vode 10 minút. Obe zeleniny po uvarení scedíme a prelejeme…
Na oleji krátko opražíme nadrobno narezanú cibuľu spolu s prelisovaným cesnakom, nasekaným zázvorom, chilli papričkou a kari.Vložíme na malé kocky nakrájané zemiaky a…
Pohanku přelijeme vařícím slepičím vývarem, který podle potřeby ještě trochu můžeme přisolit, do toho prolisujeme 1 stroužek česneku, přivedeme znovu do varu a pak…
Pokud máme zeleninu mraženou, necháme povolit na pokojovou teplotu a vše smícháme s olejem a nahrubo nastrouhanou mrkvičkou.Dochutíme solí a česnekem .Promícháme a…
Formu, třeba na jelení hřbet, vyložíme pečícím papírem. Troubu předehřejeme na 180°C. Kuřecí prsa podélně nařízneme, abychom získali větší plochu, lehce kuřecí prsa…
Do poloměkka uvaříme flíčky, stejně tak brokolici. Uvaříme kuřecí stehna v osol. vodě, které potom nakrájíme na kousky.(kůži jsem sundala). Mezitím nasekáme cibuli,…
Vejce rozšleháme v misce se solí a pepřem. Brambory a mrkev oškrábeme, omyjeme a nahrubo nastrouháme, cibuli nakrájíme. Vše smícháme v míse s vajíčkem.Plech vyložíme…
Plátky mäsa jemne naklepeme, potrieme horčicou, okoreníme a osolíme. Špekačky narežeme na koncoch do kríža, ako na opekanie. Na každý plátok mäsa položíme plátok syra…
Červenou cibuli jsem marinoval v octu po dobu 30 minut. Okurku jsem překrojil podélně a nakrájel na půlkolečka. Salát překrojil na půl a potom na tenké proužky. Pečené…
Quinou dejte vařit se špetkou soli. Vařte celkem asi 20 minut. 2 minuty před koncem vaření přidejte hrášek. Quinou sceďte a přelijte studenou vodou. Nechte vykapat. …
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 19. 5. 2024 13:06
Přidáno 19. 5. 2024 11:19
Přidáno 19. 5. 2024 10:00
Britové na sv. Štěpána dojídají zbytky z krůty a připravují teplý, po jablkách a citronu vonící vláčný pudink
Valentýnské menu: Připravte romantické dobroty, kterými potěšíte drahou polovičku
Pomalu pečený bůček z trouby: Francouzské rillettes voní vínem a chutnají božsky. Kouzlem dokonalé chuti je pomalá příprava