Kuřecí maso dobré hospodyně
Recept ještě nebyl hodnocenJídla z jednoho pekáčku jsou oblíbená hlavně v létě, kdy starost o oběd rádi přenecháme z velké části naší troubě. Kuřecí stehna pečená dozlatova s drůbežími játry,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jídla z jednoho pekáčku jsou oblíbená hlavně v létě, kdy starost o oběd rádi přenecháme z velké části naší troubě. Kuřecí stehna pečená dozlatova s drůbežími játry,…
Kuřecí stehna (čtvrtky) osolíme, posypeme grilovacím kořením a dáme je upéct (téměř do měkka), podlité troškou vody a podle potřeby přidáme tuk.Zatímco se maso peče,…
1. Do mísy dáme dvě nahrubo nakrájené cibule,pokrájená játra,hořčici,obě papriky,chilli,prolisovaný česnek.Vše promícháme a necháme odležet. 2. Na oleji si zpěníme…
Nakrajime jatra a maso na kousky asi vite jak velke kdyz delate spiz.Cibuli nakrajet na 4dily a papriky na kousky vetsi aby sli napichovat a slaninu neboli spek taky na…
Oloupané syrové brambory nahrubo nastrouháme a promícháme s česnekem, utřeným se solí. Rozprostřeme je do sádlem vymazaných zapékacích misek. Na brambory dáme kousky…
Na husacej masti orestujeme cibuľu, pečeň a necháme úplne vychladnúť. Zmes rozmixujeme ponorným mixérom, pridáme pokrájané vajcia a znovu premixujeme do hladka. Podľa…
Maso a očištěná játra nakrájíme na nudličky, cibuli a česnek nadrobno. Rozpustíme sádlo a zpěníme cibuli i česnek.Smícháme mouku a kajenský pepř. Kuřecí směs v tom…
Játra očistíme a nakrájíme na kousky. Cibuli a česnek nasekáme nadrobno. Rozehřejeme sádlo, přidáme nakrájenou slaninu, chvíli opékáme. Přihodíme cibuli a česnek.…
Klasická příprava jater na cibulce je snad všem známá. V tomto receptu se však skrývá drobnost, která chuťově játra posune zase o kousek dál. Před restováním jsou do…
Kuře rozdělíme na čtvrtky osolíme opepříme a posypeme paprikou Cibuli mrkev rajčátka nakrájíme nadrobno.Máslo rozpustíme Čtvrtky opečeme pak přidáme zeleninu přidáme…
Játra nařežeme na menší kousky, šunku+anglickou slaninu+cibuli+tvarůžky nařežeme nadrobno a dáme k játrům, nastrouháme nivu, posypeme solamylem, pažitkou, posolíme a…
Cibuli si nakrájíme na plátky, orestujeme na oleji, přidáme omytá, očištěná a překrájená játra a ještě na silnější plátky nakrájené žampióny, necháme orestovat. Do…
Na kostky nakrájíme maso a játra a promícháme s na nudličky nakrájenou zeleninou. Osolíme, opepříme, přidáme koření (kari, mletá paprika, grilovací koření), důkladně…
Oloupeme cibuli a nakrájíme jí na kolečka asi půl cm široká. Můžeme si pomoci tím, že do ní vždy zapíchneme párátko, aby se nám při řezání a obalování nerozpadla na…
Drůbeží játra omyjeme, nakrájíme na kousky a opečeme na rozpáleném tuku. Po chvíli přidáme nakrájenou cibuli. Ještě chvíli opékáme, pak přidáme papriky, kečup ( kdo rád…
Porci masa osolíme, orestujeme na suché, teflonové pánvi, zalijeme vodou. Maso vydusíme do tuku, obložíme je cibulí nakrájenou na půlměsíčky, nakrájenými žampiony,…
Maso a játra pokrájíme na kousky a naložíme na několik hodin do marinády. Papriky a pórek nakrájíme na kousky a potom všechno střídavě navlékáme na jehly. Grilujem po…
Slepici, zbytky drůbežího masa (kosti, kůže apod.) a vepřovou kůži uvaříme. Maso obereme s kostí (necháme na kousky) vepřovou kůži pomeleme. Kabanos a uvařena vejce…
Holoubata prosolíme, kůži na prsíčkách podebereme a nadíváme nádivkou. Dáme zapéct do trouby, klasicky podléváme jako kuře. Nádivka: Játra osmahneme na kousku másla. Po…
Nejprve si uděláme v misce těstíčko z vajec, česneku, smetany a bylinek, osolíme a dáme tolik mouky, abychom měli těstíčko tak akorát, rozšleháme ho a necháme odpočinout…
Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky osolíme, opepříme a zakapneme sojovou omáčkou. V hlubší pánvi rozehřejeme olej, dáme opéct kuřecí maso a přidáme nakrájené jatýrka.…
Maso, játra a papriku si nakrájíme na přibližně stejné kousky a cibuli se špekem na plátky. Vymažeme si pekáč olejem a promíchané suroviny do něj vložíme. Důkladně…
Kuřecí maso mírně naklepeme, osolíme a potřeme prolisovaným česnekem a odložíme. Na oleji zpěníme najemno nakrájenou cibuli, přidáme na malé kousky nakrájená játra,…
Kelové listy krátko obvaríme vo vriacej vode a ihned ich schladíme v studenej vode s kockami ľadu. Vyberieme a necháme dobre odkvapkať. Vyrežeme u nich silnejšie rebrá a…
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Bílé nebo červené zelí? České či moravské? Vyznejte se v naší nejoblíbenější příloze!
Tradiční česká kuchyně: Udělejte si domácí nudle s mákem jako za první republiky!
Šťavnatý fofr koláč plný jablek: Na přípravě úžasně vláčného a skořicí vonícího koláče je nejdelší škrábání jablek, hotový je za chvíli