Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jeřabiny - suroviny a ingredience

Nutriční hodnoty

Energie285 kJ / 68 kcal
Bílkoviny1,50 g
– z toho živočišné bílkoviny0,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny1,50 g
Tuky1,00 g
– nasycené0,40 g
– nenasycené0,60 g
–– mononenasycené0,40 g
–– polynenasycené0,20 g
––– omega 30,00 g
Vláknina6,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 2 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy10,00 g
– cukry5,00 g
––– laktóza0,00 g

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Recepty s touto surovinou

Krůtí medailonky na kari

Krůtí medailonky na kari

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Plátky masa lehce naklepeme, osolíme a opečeme na oleji. Poté upečené vyjmeme z oleje, přidáme mouku, kterou lehce opražíme a ochutíme kari kořením, zředíme troškou vody…

Likér z černých jeřabin

Likér z černých jeřabin

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

1 litr opláchnutých jeřabin přelijeme 1 litrem vařící vody a necháme je 4-5 dní v chladu. Pak je trochu promačkáme a přecedíme. Do šťávy přidáme 40 dkg cukru a krátce…

Marta

6480 min

Džem z jeřabin

Džem z jeřabin

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Opláchnuté a okapané jeřabiny vložíme do pekáče, promícháme s cukrem, vložíme do předehřáté trouby (180-200°C) a pečeme asi hodinu, občas promícháme. Před koncem pečení…

Vánoční čaj - vařený

Vánoční čaj - vařený

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Na tento čaj lze použít jakékoliv ovoce, tuzemské i dovozové, čerstvé, mražené i tvrdší kompotované. Důkladně omyté ovoce nakrájíme na malé drobné kousky, jablka a…

Kroupovka

30 min

Jeřabinová zavařenina

Jeřabinová zavařenina

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Jeřabiny zbavíme stopek a pořádně propereme ve vodě.Vsypeme je do hrnce, podlijeme trochou vody. Dusíme doměkka. Následně odebereme část rozvařených jeřabin a zbytek…

Jeřabinový koláč

Jeřabinový koláč

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Z mléka, droždí, trocha mouky a cukru připravíme kvásek. Do mísy nasypeme mouku, zbylý cukr, špetku soli, přidáme vejce, strouhanou citronovou kůru a kvásek, zaděláme…

Jeřabinový kompot

Jeřabinový kompot

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Jeřabiny propláchneme, necháme okapat, nasypeme je do čistých sklenic a zalijeme vychladlým nálevem. Nálev připravíme tak, že svaříme vodu s cukrem a kořením. Sklenice…

Sirup z jeřabiny

Sirup z jeřabiny

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Jeřabiny jsou drobné ovoce plné vitaminu C. Pokud pěstujete některý z druhů jeřabin nebo se k vám dostanou jejich plody, můžete z nich vyrobit skvělý a zdravý sirup.…

Mertula

40 min

Marie

Nejnovější recepty Více