Indický dal s koprem
Recept ještě nebyl hodnocenLuštěniny propláchneme a na několik hodin namočíme. Do rozehřátého oleje vhodíme římský kmín a hořčičné semínko, teplotu stáhneme a opékáme asi 1 minutu, až se koření…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Luštěniny propláchneme a na několik hodin namočíme. Do rozehřátého oleje vhodíme římský kmín a hořčičné semínko, teplotu stáhneme a opékáme asi 1 minutu, až se koření…
Kuřecí prsa nakrájíme na širší nudle a dáme do misky.Přidáme koření, hořčici a 2 lžíce oleje, promícháme. Mezitím si nakrájíme pórek na kolečka, překrájíme rajčata a…
Dala jsem olej do keramického woku. Přidala jsem cibuli a sůl. Osmažila jsem jí dozlatova. Přidala jsem rajčata, 1/2 lžičky kurkumy, 1/3 lžičky chilli a 1 lžičku mletého…
Krkovici naklepeme, posolíme a okořeníme = pepř + garam masala. Osmahneme prudce na sádle z obou stran a dáme stranou. Na výpeku podusíme houby a zeleninu, podléváme…
Papriky očistíme,zbavíme jadérek a přepůlíme. Cibuli nakrájíme na drobno a dáme na pánev s olejem osmažit.Poté přidáme maso a osmahneme,přidáme sůl a koření a rýži…
Rozehřejte olej ve velkém nepřilnavém hrnci. Přidejte hřebíčky, skořici, kardamonová zrna, celý římský kmín a smažte asi 20 vteřin, dokud se nerozvine krásná vůně…
Milovníci asijské kuchyně zbystřete. Velmi jednoduchý recept z běžně dostupných surovin vás zve talíři plnému voňavých a lehce pálivých krevet. Krátké restování a rychlá…
Šošovicu namočíme na 30 min do vody. Vody dáme len tesne nad šošovicu.Na oleji krátko opražíme prelisovaný cesnak, kurkumu a garam masala. Pridáme šošovicu aj s vodou,…
Nejdříve si připravíme pastu vindaloo : Zázvor najemno nastrouháme. Hořčičné semínko a koriandr nadrtíme v hmoždíři. Včechny suroviny smícháme dohromady. Cibuli…
Nejprve uvaříme rýži, já ji vařila v rýžovaru - 1,5 hrnku rýže, 3 hrnky vody, 1 kl soli a 1 pl oleje, ale můžeme uvařit klasicky.Zatímco se rýže vaří, orestujeme…
Připravíme dušenu rýži.Na oleji necháme přesáknout hořčičné semínko. Přidáme cibuli a česnek a opékáme, dokudnezesklovatí. Přidáme hrášek, všechnu zeleninu, očištěnou a…
Mrkev oloupeme a nakrájíme na kolečka. V hlubší pánvi nebo hrnci rozehřejeme olej, vsypeme na něj všechno koření a krátce orestujeme, aby se rozvonělo. Přidáme mrkev,…
V hlubší pánvi nebo nepřilnavém hrnci rozehřejeme olej a minutu na něm opékáme římský kmín, až než začne praskat. Přidáme prolisovaný česnek a nastrouhaný zázvor a…
Sosovicu si namocime na hodinu vo vode tak, aby bola celkom ponorena. V hrnci si zohrejeme ghee a opecieme do sklovita nadrobno nakrajanu cibulu. Pridame chilli…
Vepřové maso nakrájíme na menší kousky, okořeníme, přidáme olivový olej, osolíme, dobře promícháme a necháme hodinu a půl marinovat. Do kastrolu dáme na kousky…
Cibuli a mrkev na drobno nasekáme, žampiony nakrájíme na kousky. V pánvi rozpálíme lžíci kokosového oleje, vsypeme hřebíčky a skořici a minutku dvě „smažíme“, aby koření…
Čirok i čočku propláchneme a nejlépe přes noc namočíme každé zvlášť do studené vody. Poté vodu slijeme, čirok zalijeme vodou a dáme vařit. Po 30 minutách přidáme slitou…
Cícer (cizrnu) namočíme na 12 hod do vody.Na troche oleja opražíme racsu, bobkový liust a škoricu.Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a orestujeme.Potom vložíme na malé…
Zmiešame múku a krupicu, pridáme soľ a prášok do pečiva, olej a vypracujeme cesto rukou. Postupne pridávame vlažnú vodu, aby sa cesto pekne spojilo do bochníčka a nebolo…
Do rozehřáté hluboké pánve dáme přepuštěné máslo a olej, přidáme nasekanou cibuli, podrcený kmín a restujeme cca 5 minut do změknutí cibule.Přidáme nastrouhaný zázvor,…
Brambory nakrájíme na čtvrtky a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Zatím na oleji cca 2 minuty osmažíme suché koření vč. zázvoru. Přidáme máslo a předvařené…
Římský kmín, hořčičné semínko a chilli papričku nasypeme do rozehřátého oleje a půl minuty opékáme. Poté přidáme nastrouhaný zázvor a prolisovaný česnek a opékáme ještě…
Zemiaky ošúpeme a celé v slanej vode uvaríme ( nesmú sa rozpadať, ale ostať pevné ). V mise zmiešame jogurt, kurkumu, garam masala a soľ. Do tejto zmesi dáme zemiaky a…
Na ghee restujeme domakka nadrobno nakrajanu cibulu, nastruhany zazvor a cesnak.Pridame kurkumu, garam masala, sol a paradajku. Premiesame a na miernom ohni pod…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Šéfkuchař Jan Punčochář o nových online kurzech vaření: Výhodu je, že si je můžete pustit v klidu doma a kdykoliv se k nim vrátit
Chybí vám hospody? Připravte si klasické dobroty k pivu z pohodlí domova!
Víte, proč se chlebu říká Boží dar? Nejběžnější potravina prý umí chránit i před uhranutím