Kuřecí kari
Recept ještě nebyl hodnocenKuracie maso nakrajame na rezanceky a osolime. V panvici zohrejeme olej a maso orestujeme na silnom ohni zo vsetkych stran. Vyberieme z panvice a odlozime bokom do…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 188 kJ / 284 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 6,00 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 30,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 150 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 50,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Kuracie maso nakrajame na rezanceky a osolime. V panvici zohrejeme olej a maso orestujeme na silnom ohni zo vsetkych stran. Vyberieme z panvice a odlozime bokom do…
Brambory zbavíme slupky a nakrájíme na tenké plátky přibližně 1x2 cm, cibuli nakrájíme na drobno. Připravené brambory smícháme s cibulí, rozmraženým hráškem, solí,…
Indická jídla se vyznačují silnou pálivostí svých pokrmů na kterou nejsme zpravidla přivyklí. Proto je nutné množství koření si upravit podle sebe. Jak přílohu zvolte…
Kuřecí maso nakrájíme na kousky, okořeníme a zprudka opečeme, necháme vychladit. Do mísy na salát nakrájíme zeleninku a vmícháme uvařené těstoviny. Jogurt a majonézu…
Tresku opláchneme, ubrouskem osušíme, osolíme a opepříme. Brokolici rozebereme na růžičky, česnek prolisujeme a sýr nastrouháme.Brokolici dáme do osolené vody povařit…
Čočku propláchneme a uvaříme doměkka (pozor, červená čočka je velmi rychle hotová, nemusíte ji namáčet). Rajčata nařízneme do kříže, spaříme vroucí vodou a oloupeme.…
Rýži dáme běžným způsobem vařit.Mezitím nakrájíme hlívu na proužky, cibulku na kolečka. Na pánev dáme rozehřát lžíci másla, přidáme hlívu a cibulku.Chvilku orestujeme,…
Inspirace tradiční indickou kuchyni nám dává možnost připravit výborné bezmasé jídlo, které zasytí i zahřeje. Dlouhou přípravu luštěnin můžeme výrazně zkrátit použitím…
Vepřové plátky naklepeme, posolíme, popepříme, potřeme česnekem a hořčicí, pokud chceme ještě navíc nějaké koření, tak přidáme, ale není potřeba (já dala Garam Masala),…
Všechno nakrájíme a uchystáme na misky, abychom pak jen přidávali do pánve. Konzervy otevřeme, kokosové mléko rozdělíme - do šálku slejeme řídší poloprůhledné mléko,…
Na olivovém oleji zpěníme nasekanou cibuli, přidáme česnek, koření, pastu a necháme rozvonět. Přidáme lžíci kokosového mléka a dvě lžíce vývaru, nasekaný zázvor a…
Maso nakrájíme na větší kostky. V misce smícháme všechny ingredience na marinádu a do této směsi dáme maso. Marinujeme pod potravinovou fólií neméně 2-3 hodiny, ještě…
Dhal je indické luštěninové jídlo, které si oblíbíte díky rychlé přípravě a výborné chuti. Chuť a krásnou vůni dodá jídlu směs koření garam masala a zázvor a kurkuma,…
V hrnci rozehřejte olej. Cibuli nakrájejte nadrobno a pozvolna opékejte na oleji do zlatohněda. Plamen udržujte stále mírnější.Římský kmín podrťte v hmoždíři. Česnek…
Kuřecí maso nakrájíme na kousky velikosti soust, dáme do uzavíratelné misky, přidáme kurkumu, koriandr, papriku, sůl a polovinu garam masaly, trochu oleje a polovinu…
Do většího hrnce dáme 1 hrnek (cca 250 g) černé indické čočky, 1/2 hrnku (cca 125 g) červených indických fazolí.Přidáme 0,3-0,5 lžičky středně pálivého chilli (pudru).…
Čočku uvaříme do měkka ve slané vodě s bobkovým listem a novým kořením. Rozmixujeme tyčovým mixerem a necháme vychladnout.Mezitím nakrájíme cibulku na jemno a osmažíme…
Indická a asijská jídla patří mezi nejchutnější mezi recepty bez masa. Najdete v nich aromatické koření, spoustu zeleniny a výživné luštěniny. Toto krémové cizrnové kari…
Na pánev si dáme trochu sádla na kostičky nakrájenou slaninu a cibulku. Zlehka osmažíme, přidáme umytý na čtvrtkolečka nakrájený lilek. Okořeníme, osolíme a opepříme.…
Na pánev si dáme trochu sádla na kostičky nakrájenou slaninu a cibulku. Zlehka osmažíme, přidáme umytý na čtvrtkolečka nakrájený lilek. Okořeníme, osolíme a opepříme.…
Na olivovom oleji osmahneme nasekanu cibulku, cesnek a sampiony, asi 5 minut opekame. Pridame kuracie maso a opekame do zatiahnutia, asi 12 minut. Maso osolime,…
Rozehřejte olej ve velkém nepřilnavém hrnci. Přidejte hřebíčky, skořici, kardamonová zrna, celý římský kmín a smažte asi 20 vteřin, dokud se nerozvine krásná vůně…
Připravíme marinádu smícháním jogurtu s kořením. Kuřecí řízky nakrájíme každý na tři větší kousky, mírně osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Dáme do uzavíratelné…
Připravíme marinádu smícháním jogurtu s kořením. Kuřecí řízky nakrájíme každý na tři větší kousky, mírně osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Dáme do uzavíratelné…
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Přidáno 26. 4. 2024 11:10
Přidáno 26. 4. 2024 10:25
Přidáno 26. 4. 2024 09:32
Kuchyně je srdcem domova. Vařte tady, ale také si dopřejte pěkné chvíle
Holka u plotny radí: Jak na šťavnatý cuketový nákyp s těstovinami a květákem? Vláčnost zajistí dostatek sýra i vajec
Tvarohové pomazánky jsou skvělou letní večeří: Výrazný sýr jim dodá pikantní nádech, bylinky svěží chuť a vůni, připravené jsou za pár minut