Žitný kvásek z podmáslí
Recept ještě nebyl hodnocen1) Mateřský kvásek: Smíchejte ve sklenici, zakryjte papírovým ubrouskem nebo utěrkou a ponechte v pokojové teplotě po 3 dny. Směs začne vytvářet bublinky a bude lehce…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
1) Mateřský kvásek: Smíchejte ve sklenici, zakryjte papírovým ubrouskem nebo utěrkou a ponechte v pokojové teplotě po 3 dny. Směs začne vytvářet bublinky a bude lehce…
1) Mateřský kvásek: Smíchejte ve sklenici, zakryjte papírovým ubrouskem nebo utěrkou a ponechte v pokojové teplotě po 3 dny. Směs začne vytvářet bublinky a bude lehce…
1) Mateřský kvásek: Smíchejte ve sklenici, zakryjte papírovým ubrouskem nebo utěrkou a ponechte v pokojové teplotě po 3 dny. Směs začne vytvářet bublinky a bude lehce…
1) Mateřský kvásek: Smíchejte ve sklenici, zakryjte papírovým ubrouskem nebo utěrkou a ponechte v pokojové teplotě po 3 dny. Směs začne vytvářet bublinky a bude lehce…
Všechny suroviny (včetně semínek) dáme do pekárny, tekuté, pak sypké. Sůl do vody, kváeke a droždí nahoru na mouku. Použijeme program Celozrnný s delším kynutím i…
Program Těsto. Vyválet plát, potřela jsem kečupem, posypala strouhaným eidamem, nivou , půlkou hermelínu nakrájeného na kousky a asi ½ červené papriky nadrobno. Delší…
Uděláme kvásek, po zpěnění přidáme mouku a vypracujeme těsto, necháme cca 1/2 hod. vykynout.Z těsta tvoříme stejné bochánky a necháme cca 15 min. nakynout.Pak bochánky…
Nejdříve zamícháme do teplého mléka cukr a nadrobíme droždí. Necháme 10-15 minut vzejít. Smícháme mouku, sůl, jogurt, burizony, kurkumu a na konec vmícháme kvásek.…
Nejprve z vody, čerstvého nebo sušeného droždí a cukru necháme vzejít kvásek. Mezitím v teplé vodě umixujeme ponorným mixérem psyllium na hustou kaši. Do této kaše…
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké. Navrch, na mouku dáme do jednoho rohu droždí + cukr, na protilehlou stranu kvásek a zapneme Základní program. Po druhém…
Díky použití kvásku získává tento velikonoční moučník zvláštní jedinečnou chuť. Mazanec je nejen lahodnou pochoutkou k čaji či kávě, ale také symbolizuje pohodu a…
Smícháme sypké přísady, do směsi uděláme důlek, rozdrobíme droždí a posypeme cukrem. Zalijeme vlažným mlékem a necháme 5 min.zmladit droždí.Přidáme jogurt, olej a…
Druhý den přidáme zbytek surovin a vymícháme těsto, které, omoučené, necháme kynout (2-3h). Pak lehce propracujeme, uděláme delší veku, omoučíme ji a nakrájíme na 8…
Nejprve si uděláme kvásek – kvasnice smícháme s cukrem, rozpustíme, přilejeme trošku mléka – pozor ne moc, aby se kvasnice „neutopily“a promícháme. Zaprášíme lehce…
Nastavení pekárny: Program Základní / stupeň propečení kůrky Střední / velikost Velký Já dávám nastavení Těsto:
Nejprve připravíme kvásek. Do mističky dáme 1dl vlažné vody, přidáme 1 lžičku cukru, 1/2 kostky droždí a 2 lžíce hladké mouky. Vše spolu promícháme, přikryjeme utěrkou a…
Příprava kvásku (omládku) dle základního postupu. Briošky vyrábíme ze středně tuhého těsta jako na vánočky. Těsto má být dobře vyzrálé, aby se briošky dobře formovaly a…
Tyto placky možná kdysi voněly v nejedné hájence. Hub býval v lese i v hájence vždy dostatek, i kus uzeného se v komíně nebo ve spíži našel. Kváskové placky jsou snadné,…
Večer před pečením: Ingredience na kvásek dáme do DP, zapneme program „těsto“. Když je kvásek zamíchaný, DP vypneme, přes formu s kváskem dáme fólii, DP zavřeme a…
Večer před pečením: Ingredience na kvásek dáme do DP, zapneme program „těsto“. Když je kvásek zamíchaný, DP vypneme, přes formu s kváskem dáme fólii, DP zavřeme a…
1) Do pekárny dáme 150ml vody, cukr, droždí, 60g žitné a 110g hladké mouky a necháme projet program Těsto až do konce. 2) Pak přidáme zbytek surovin a pekárnu zapneme…
Všechny suroviny dáme do nádoby pekárny, nejprve tekuté, pak suché a zapneme program Klasik (Základní). Po upečení chleba z formy vyklepneme a necháme vychladnout na…
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké (navrchu na mouce je v jednom rohu droždí, v protilehlém kvásek) a zapneme základní progam. I když těsto při míchání…
Kvásek, vykvašený po 12 h, přidáme k ostatním surovinám a vymícháme těsto, které necháme nakynout (asi 2 hodiny). Pak opatrně a lehce propracujeme, na pomoučené desce…
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Dobrota z jednoho pekáčku: Květákový nákyp s těstovinami a kuřecím masem je ideálním jídlem pro celou rodinu
Ladislav Špaček o správné etiketě, nejen u stolu: Nesrkáme, nemluvíme s plnými ústy a u stolu nikdy nepoužíváme párátko, říká
Stůl Krále Slunce zdobily kila masa. Jak se jedlo ve Versailles a co platilo za největší pochoutku?