Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kvas Žitný - suroviny a ingredience

Nutriční hodnoty

Energie1 221 kJ / 292 kcal
Bílkoviny12,00 g
– z toho živočišné bílkoviny0,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny12,00 g
Tuky1,67 g
– nasycené0,50 g
– nenasycené1,08 g
–– mononenasycené0,25 g
–– polynenasycené0,83 g
––– omega 30,01 g
Vláknina2,42 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 51 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy56,00 g
– cukry1,83 g
––– laktóza0,00 g

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Recepty s touto surovinou

Sýrový chléb

Sýrový chléb

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Sýrový chlebík je vysoký, lehký a jemně voní sýrem. Máte-li chléb rádi jako přílohu, vyzkoušejte ho! Všechnu práci udělá sama domácí pekárna, vy do ní pouze navážíte…

cathleen

200 min

Škvarkovník

Škvarkovník

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Chléb je lehounký a voňavý. Pokud se potřebujete svým chlebem "vytáhnout", tento úžasně voňavý bochníček s kousky škvarků ve střídě vděčně uvítají téměř všichni. Zcela…

cathleen

200 min

Chléb ze sušeného kvásku

Chléb ze sušeného kvásku

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Vymažeme formu tukem Omega, do formy přilepíme pečící papír a vymažeme olejem. Do mísy nasypeme hladkou mouku, přidáme celozrnnou mouku, droždí, žitný kvásek, sůl,…

Kváskové kořenové bagety

Kváskové kořenové bagety

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Suroviny na rozkvas dobře promícháme a zakryté proti osýchání a prachu necháme pracovat v teple místnosti asi 12 hodin.K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin a dobře…

Potrnčené podplameňáky

Potrnčené podplameňáky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Suroviny na rozkvas umícháme a necháme asi 10 hodin kvasit. Pak přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme v teple místnosti 1-2 hodiny kynout.Vykynuté…

Chleba z remosky

Chleba z remosky

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Jak jednou ochutnáte domácí chleba, hned si ho zamilujete. Tento chléb v remosce nejen kyne, ale následně se i peče. Nedrobí se, má křupavou kůrku a vydrží měkký celý…

Rin-Andi

80 min

Farmářský chléb

Farmářský chléb

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Mouky smícháme s kořením. Ve vlažné vodě rozmícháme droždí, ocet a kvásek a nalijeme na moučnou směs. Vypracujeme tužší těsto, během kynutí ho 1-2x "přetužíme". Pak…

Kvasové krekry se sezamem

Kvasové krekry se sezamem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Všechny suroviny smícháme dohromady a necháme asi 20-30 minut odpočinout.Na pečícím papíře nebo fólii těsto rozválíme velice dotenka. Aby se nelepilo na váleček, je…

Bramborový chlebík

Bramborový chlebík

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Večer si do mísy dáme žitný kvásek, přidáme mouku a vodu. Vařečkou promícháme, přikryjeme a přes noc dáme do tepla, aby mohl kvásek pracovat. Také si uvaříme brambory ve…

Krkonošské kyselo

Krkonošské kyselo

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Kyselo je bráno jako polévka, ale spíš to odedávna byl plnohodnotný pokrm chudých tkalců v pohůří Krkonoš a Orlických hor. Příprava byla velice jednoduchá - se sušenými…

cathleen

70 min

Žitný chleba

Žitný chleba

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

K rozkvasu z předešlého dne přidáme zbylé suroviny a krátce, ale dobře promícháme. Necháme v teple místnosti 2-2,5 hodiny kynout, pak těsto stěrkou vyškrábneme na…

Cibulový celokváskový chleba

Cibulový celokváskový chleba

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

na lžíci oleje osmahneme do voňava a světlehněda drobně krájenou cibuli. Nastavený kvásek smícháme se zbylými surovinami, včetně prochladlé cibulky s olejem, a uhněteme…

Kváskový chléb bez hnětení

Kváskový chléb bez hnětení

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Do vyšší mísy přesijeme obě mouky, přidáme sůl, kmín, kardamom a promícháme.Kvásek promícháme s vodou, aby se dostatečně okysličil a přilijeme k moučné směsi. Vymícháme…

Selský bochník

Selský bochník

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

10-12 hodin předem smícháme kvásek s vodou a celozrnnou žitnou moukou a zakryté necháme kvasit v teple.Do hotového rozkvasu přidáme zbytek surovin a vymícháme těsto,…

Kváskový podmáslový chléb

Kváskový podmáslový chléb

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Večer, 10-12h před zaděláním těsta, smícháme kvásek, vodu a žitnou mouku a zakryté necháme do rána pracovat a kynout. Ráno přidáme zbytek surovin (hladkou mouku ne…

Kváskové koláče

Kváskové koláče

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Suroviny na rozkvas smícháme a necháme při pokojové teplotě v uzavřené nádobě přes noc kvasit 12 hodin.Druhý den ráno dejte do mísy mouku, rozpuštěné máslo, vlažné mléko…

1 2 3 7

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více