Bezovo-zázvorový sirup s medem (Dělená strava Kytky)
Recept ještě nebyl hodnocenDo 1.5 l převařené vody, okyselené kyselinou citronovou, naložíme na 24 hodin 30-40 květů černého bezu, pak scedíme přes látku. Půl litru vody s medem, vanilkou a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do 1.5 l převařené vody, okyselené kyselinou citronovou, naložíme na 24 hodin 30-40 květů černého bezu, pak scedíme přes látku. Půl litru vody s medem, vanilkou a…
Jemná nasládlá vůně bezových květů skvěle ladí s jiskřivým a svěžím citronem. Muffiny pečené s tímto těstem můžete jen pocukrovat, nebo dále zdobit náplní z máslového…
Vodu s cukrem svaříme (lepší dát méně cukru, vždy jde dochutit, popřípadě ochutnejte sladkost vody) do bodu varu, poté stáhneme z plotny, promícháme.Mezitím nakrájíme…
Květy prohlédneme a zbavíme případných nečistot. Nasbírané v čistém prostředí je není třeba oplachovat. Do nádoby menšího sekáčku potravin odstřihneme z celého…
Kosmatice je vznešenějším názvem květů černého bezu. Tradičně z nich připravujeme nejen sirup, ale také je můžeme podávat třeba s vařenými bramborami. Květy obalíme v…
V polovině mléka krátce povaříme bezové květy.Odvar přecedíme, osladíme a dáme na oheň.Ve zbytku studeného mléka rozmícháme pudinkový prášek a vlijeme do horkého mléka. …
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Přidáno 9. 5. 2024 21:32