jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

Pečená červená řepa

Pečená červená řepa
pečená červená řepa a tuřín s koriandrem
nahoru
Pečená červená řepa Pečená červená řepa Pečená červená řepa
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Zeleninová jídla

Suroviny:

1 kg červená repa - cvikla
2 PL olej
2 PL ocot (balzamico)
5 veľkých strukov cesnaku (mala som obrovské strúčky)
1 PL medu
soľ
čierne korenie - pepř

Postup přípravy receptu

Cviklu očistíme, nakrájame na polkolečká tenké asi 2 mm. Na pekáči zmiešame s posekaným cesnakom a ostatnými surovinami, tesne prikryjeme alobalom a dáme do trúby piecť 200 stupňov asi 1,5 hodiny.
Možno je energeticky náročná príprava, ale výsledok stojí za to.
Vegetariánska návšteva bola vždy veĺmi spokojná.

Poznámka

Konzumujem teplé ako prílohu k mäsu alebo aj studené ako šalát.
Ja si pridávam smotanu, manžel si pridáva mäso.
Na viacerých weboch je podobná verzia prípravy pečenej červenej repy, skúšala som s oreganom, alebo majoránkou, nakoniec som ostala pri tejto mojej verzii.

Niekedy pečiem cviklu iba umytú a zabalenú v alobale. Potom ošúpem, nakrájam na rezance, zmiešam s kyslou smotanou, soľou a cesnakom. Neskutočná lahoda!
Alebo si upečiem čerstvé bagety od Cathleen, natriem maslom a pokladiem plátkami pečenej repy, osolím...
Pretože sa pečie relatívne dlho, oplatí sa upiecť viac kusov - väčšie po jednom, menšie prekrojené. V chladničke vydržia pár dní.

Autor Autor:
Datum vložení Datum vložení:
10 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Pečená červená řepa"

autor: stemilla (neregistrovaný/á)
vloženo: 05.05.2013 16:45:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Mám v troubě, řepu miluju, ale dělám jen salát s křenem. Uvidíme už
se těším.www.stemilla@seznam.cz

autor: magdalenka
vloženo: 10.03.2013 21:31:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

JaneeS: Dúfam, že nebudeš sklamaná...je to trochu energeticky náročné, ja viem. Snáď to niekomu u vás zachutí a nebudeš musieť vyhadzovať.

autor: JaneeS
vloženo: 10.03.2013 21:22:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

magdalenka: Děkuji za rychlou odpověď smajlik jdu tedy na to, snad se to povede a bude chutnat smajlik

autor: magdalenka
vloženo: 10.03.2013 21:14:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

JaneeS: podľa tohoto receptu ak budeš pripravovať červenú repu - to znamená dlhé pečenie - 90 minút a dáš tam med a všetko, varenú alebo naloženú repu to pripomínať nebude určite. Trochu to skaramelizuje, ale aj "zhandrovatie" dlhým pečením, je to sladkavé aj kyselkavé, aj trošku cesnakové aj korenené...ale chuť pôvodnej repy je preč. Neviem to popísať, neviem k ničomu prirovnať, skús vyskúšať. Prípadne to spapá niekto z tvojho okolia, komu to zachutí...smajlik

autor: JaneeS
vloženo: 10.03.2013 19:24:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ráda bych se zeptala jak chutná pečená řepa?K čemu přirovnat chuť? Nemám totiž vůbec ráda naloženou řepu (sterilovanou)a tak se bojím aby to nechutnalo podobně...

autor: magdalenka
vloženo: 20.02.2013 16:05:46   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jiřinka, naozaj ma to teší...

autor: Jikotka
vloženo: 20.02.2013 14:34:13   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

magdalenka:Moc jsme si pochutnali,budu jí dělat častěji smajliksmajliksmajlik,bodík je zaloužený smajliksmajliksmajlik

autor: magdalenka
vloženo: 20.02.2013 10:15:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jikotka: nebudeš ľutovať, len ju fakt peč dobre dlho (aj 90 min.), ona nielenže zmäkne, ako keď je uvarená, ale ešte viac "zhadrovatí", scvrkne sa, nejako karamelizuje a už repu ani nepripomína...
A nech ti chutí...smajlik

autor: Jikotka
vloženo: 20.02.2013 10:10:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak teď jsem jí strčila do trouby a budu se těšit na výsledeksmajliksmajlik,nikdy jsem řepu nepekla,vždycky jsme jí měli jenom konzervovanou...nebo jí dávám do boršče,kam pochopiteně patřísmajlikuž jsem si recept vytiskla smajliksmajliksmajlik,drž mi palce...

autor: magdalenka
vloženo: 20.02.2012 17:03:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

amalia: v posledných rokoch "objavujem" takéto veci...smajlik

autor: amalia
vloženo: 20.02.2012 10:47:16   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Magdalenka, naše chuťové poháriky sa asi veľmi nelíšia, však?smajlik

autor: magdalenka
vloženo: 17.11.2011 14:25:41   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ivana79:smajlik

autor: Ivana79
vloženo: 17.11.2011 10:09:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Magdi,skúsila som podľa tvojho receptu a pridala som aj tekvicu a baklažán,je to taká moja obľúbená kombináciasmajlikUž som piekla pár krát,ale ešte nikdy s medom a octom,je to výbornésmajliksmajliksmajlikMali sme to ako prílohu k mäsu,ale ja si na večeru pridám syr alebo smotanu a dojem to taksmajlik+8

autor: magdalenka
vloženo: 03.10.2011 10:54:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

1974andrea:Andy, určite nebudeš ľutovať...A keď už budeš piecť - míňať energie, hneď aj viac, alebo aj tú vcelku v alobale, v chladničke to vydrží pár dní. Jednoducho, prudko jedlá vec...smajlik

autor: 1974andrea
vloženo: 03.10.2011 10:32:14   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak tohle musím vyzkoušetsmajliksmajlik, mám ve sklepě plno řepy, co jsem sklidila a ještě nezavařilasmajlik

autor: spagetka
vloženo: 20.09.2010 10:36:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jiřička (neregistrovaný/á) - sice nejsem Magdalenka, ale myslím, že bude souhlasit - pokud je to čerstvá řepa, tak zcela určitě ji oloupej,s tou její slupkou by ti to asi nejelo.
Jinak si přečti v receptu její poznámku - 2.odstavec, tam to popisuje i s další možnostísmajlik

Konzervovaná je už samozřejmě oloupaná.smajlik

autor: Jiřička (neregistrovaný/á)
vloženo: 20.09.2010 10:11:39   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Magdalenko,
prosím, řepu loupeš nebo ji jen opereš a očistíš od kořínků a krájíš na plátky. Děkuji J.

autor: silvie11
vloženo: 19.09.2010 21:44:27   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dekuji za vynikajici recept. Manzel, ktery normalne repu neji nemuze odolat a vzdy kdyz pecenou repu pripravim tak si pochutna.smajliksmajliksmajlik

autor: Lucasinka
vloženo: 04.05.2010 19:00:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

urcite vyzkousim, cervenou repu jsem vcera koupila, ale nesehnala jsem k ni kren, takze zitra bude pecena podle magdalenky smajliksmajlik

autor: Lusinda79
vloženo: 25.01.2010 18:46:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Moc hezké a inspirativní Magdalenkosmajlik

autor: pipre
vloženo: 25.01.2010 18:41:37   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Magdalenko, červenou řepu mám moc ráda a tak tvůj recept určiě uvítám...věřím, že je moc dobrýsmajliksmajliksmajliksmajlik2.

autor: zizala
vloženo: 25.01.2010 18:21:46   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Řepu miluju, něco podobného jsem kdesi kdysi četla, ale nějak se mi to vykouřilo z hlavysmajlik Zkusím to podle Tebe, díksmajlik

autor: Věrka. (neregistrovaný/á)
vloženo: 25.01.2010 17:38:46   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Teda to jsem ještě nejedla a určitě vyzkouším, zajímavý receptík.

autor: magdalenka
vloženo: 25.01.2010 17:06:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik

autor: samouk (neregistrovaný/á)
vloženo: 25.01.2010 16:59:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dobrý den Magdalenko, vegetarián nejsem,ale jako přílohu k masu vyzkouším. smajlik

autor: magdalenka
vloženo: 25.01.2010 16:33:43   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Pečená cvikla je neskutočne chutná - cukor v nej mierne skaramelizuje, niečo úplne iné, ako varená. Pečenie dlho trvá, ale myslím, že sa oplatí recept odskúšať...Ďakujem za záujem.

autor: Midla
vloženo: 25.01.2010 16:01:57   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jsi mě inspirovala. Příště až budu péct maso (např. kuře) zkusím si k němu zároveň upéci i řepu/cviklu. Miluju ji, ale ještě jsem ji nepekla.


Přidat komentář

Komentáře/příspěvky se na stránkách zobrazí až po jejich ověření. To probíhá tak, že Vám na vyplněnou e-mailovou adresu zašleme e-mail, ve kterém je třeba kliknout na odkaz. Poté se Váš komentář/příspěvek zobrazí na webových stránkách. Dokud nedojde ke změně IP adresy, tak z daného zařízení (počítač, tablet, mobilní telefon) můžete psát další komentáře/příspěvky bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

recept na pecenou repu červená řepa recepty recepty recept na cervenou repu pečená červená řepa s medem a ořechy recept cervena repa červená repa recept červená řepa pečená recepty recepty cervena repa pecena recept pečená řepa peceni cervene repy top recepty červená řepa recept pečená červená řepa pečená červená řepa s medem recepty na pečenou červenou řepu červená řepa recepty recept na pečenou červenou řepu recepty na červenou řepu pecena cervena repa recepty recepty z řepy červená řepa pečená recept červena řepa pečena jak se peče červená řepa pečená červená řepa recepty pečená červená řepa pečená červená řepa - recepty pečená řepa červená řepa pečená recept pečená řepa s medem recepty na červenou řepu pečenou červená řepa pečená s medem recepty červená řepa řepa pečená pečená řepa recept pecena cvikla pečená červená řepa recept recepty z červené řepy pečená červená řepa červená řepa pečená červená červená řepa recepty pečená červená řepa pečení recept z červené řepy




Náhodný recept


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty