Kompot z oloupaných broskví pro další použití
Recept ještě nebyl hodnocenVšechny broskve dáme do vařící se vody, chvilku je tam necháme, dáme rychle pod vodu studenou, aby nám šly loupat, co nejde sloupnout, tak ořízneme. Broskve si nakrájíme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Všechny broskve dáme do vařící se vody, chvilku je tam necháme, dáme rychle pod vodu studenou, aby nám šly loupat, co nejde sloupnout, tak ořízneme. Broskve si nakrájíme…
Nasbírané rostliny plicník i meduňku dáme do hrnce společně s nakrájeným citronem a zalejeme horkou vodou, promícháme, přisypeme kyselinu citronovou (20g balení),…
Plody rakytníku rozdrtíme a propasírujeme. Vylisovanou šťávu zahřejeme, přidáme cukr a mícháme do rozpuštění. Přidáme kyselinu citronovou, ohřejeme na 80°C. V troubě…
Ostružiny propláchneme přes cedník studenou vodou a odšťavňovačem prolisujeme na šťávu. Přes odšťavňovač klidně projedu i 6x (o to více získám šťávy). Nechám odstát v…
Veškeré ovoce pokrájíme, pomeranče zbavíme pecek a kůry a dáme vše vařit s trochou vody. Za půl hodiny vše rozmixujeme a vaříme s cukrem další zhruba půl hodinu až se…
Švestky nakrájíme na kostičky, dáme do pekárny, přidáme ostatní přísady a zapneme program MARMELÁDA. Horké nalejeme do skleniček, zavíčkujeme, otočíme dnem vzhůru a…
Strouhaná jablka, připravovaná k zavaření do sklenic (na štrudl) se nad miskou vymačkají, nacpou do sklenic ... atd. Zbylý mošt přecedíme, odvážíme nebo změříme…
Jablka zbavíme jádra, citron kůry a nakrájíme. Vložíme do hrnce s meduňkou a skořicí. Zalijeme do 4 litrů vodou a vaříme do měkka.Scedíme přes plátno a vymačkáme. Pak…
Jablka dáme do hrnce a v troubě na 180°C rozdusíme doměkka, rozmixujeme. Ostružiny dáme do hrnce, přidáme vodu a rovněž rozdusíme v troubě, propasírujeme přes cedník.…
Omytým rajčatům odstraníme "bubáka" a nakrájíme je na čtvrtky, rozmixujeme spolu s odpeckovanými švestkami (nemusí se dát ale měla jsem už pár hodně měkkých).Poté vše…
Pokud máte rádi marmelády z více druhů ovoce, vyzkoušejte tuto skvělou kombinaci jahod, meruněk, ananasu a melounu. Marmeládu máte hotovou během chvíle, chutná skvěle a…
Ze švestek nemusíte připravovat jen povidla. Máte-li bohatou úrodu, uvařte i tuto jednoduchou, ale za to chuťově skvěle vyladěnou marmeládu. Se špetkou skořice, citronem…
Léto je obdobím bohatým na sladkou úrodu plnou vitaminů. Využijte toho a zavařte si ji, ať máte na zimu zásoby. Zavařeniny nemusí být pouze jednodruhové, všimněte si, že…
Meruňky nakrájíme na malé kousky, vložíme je do nádoby pekárny, přidáme cukr, kyselinu citronovou a zapneme program Marmeláda. Horké plníme do čistých a suchých…
Při pohledu na neskutečnou úrodu rajčat z mého dvorečku mne napadlo, že si uvařím kečup. V mysli jsem měl, jak ho vařívala matka, tak žádný problém. A navíc, je krásné…
Dýni nakrájíme na kostky 2x2 cm a posypeme cukrem a kyselinou citrónovou. Promícháme a necháme 48 hodin stát. Pak dýní uvaříme dosklovita a přidáme tresť. Po vychladnutí…
Mrkev pokrájíme na kolečka, jablkům vykrojíme jádřinec a bubáka a nakrájíme je na větší kousky a všechno to rozvaříme v 1,5 l vody (nejlépe v tlakovém hrnci). Pak…
Do nádoby DP dáme borůvky (nebo může být i jiné ovoce), část můžeme i rozmixovat. Přidáme med, kyselinu citronovou a gelfix smíchaný s cukrem. Zapneme program na…
Vypeckované švestky zalijeme vodou a rozvaříme. Rozmixujeme a vzniklý protlak odvážíme - podle jeho hmotnosti pak přidáme úměrně cukru a kyseliny citronové.Ten, kdo má…
Vše, kromě banánů a kyseliny citronové, pokrájené dáme vařit na 6 minut. Poté přidáme pokrájené banány a vaříme další 1 minutu, přisypeme kyselinu a další 1 minutu…
CESTO: Vajcia vyšľaháme s cukrami. Pridáme mlieko, olej, citr. šťavu, citr. kôru, múku, prášok do pečiva a sódu bik. Polovicu cesta nalejeme na vymastený plech, 2.…
Dýni zalijeme 2,5 l vody s octem a 1 trestí. Necháme uležet do 2. dne.Vodu slijeme, k dýni přidáme ostatní suroviny + 1,5 l čisté vody a chvilku povaříme.Vybereme…
Omytá rajčata pokrájíme na menší kousky a spolu se skořicí a hřebíčky dáme vařit cca na 1 hodinu. Rozvařená rajčata přepasírujeme přes sítko do širšího kastrolu,…
Je mnoho způsobů, jak si doma udělat kandovanou pomerančovou nebo citronovou kůru na mlsání nebo do moučníků. Co budeme potřebovat vždy: kůra, cukr krupice, voda, a to v…
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Jak využít citrusy v kuchyni? Svíčkové nebo koprovce dodají šmrnc, ryby jsou díky nim stravitelnější a pár kapek snese i vývar
Královské chutě: Princezna Diana milovala obyčejné špenátem plněné brambory. Tohle je její oblíbený recept
Grilování levou zadní: Hovězí srdíčka anticuchos byla kdysi jídlem pro otroky. Dnes díky této marinádě nahradí svíčkovou!