Ostružinová marmeláda s Amarettem
Suroviny
Porce: 7 skleniček
Nutriční hodnoty
Energie | 18 562 kJ / 4 437 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1 056,67 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zkoušela jsem s Želírfixem. Alkohol by měl dodat marmeládě jemně mandlovou chuť, ale lze vynechat nebo použít jiný likér.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
1. 9. 2016 21:06
U nás vládne Moulinex a v návodu stálo, že je nevhodný na bobuloviny...
No, každá liška chválí svůj ocas
No, každá liška chválí svůj ocas
31. 8. 2016 15:50
Ostružinová má krásnou barvu!!
31. 8. 2016 11:59
casino: odšťavňovač jsem přidala do foto. Minulý rok jsme to dělali viz. Váš popis přes utěrku a proto jsme se rozhodli pořídit odšťavňovač, protože jsem odmítala toto znovu podstupovat každý rok. Je to opravdu úžasný pomocník a nejen na dělání marmelád. Někdy děláme i pro detox ráno šťávu ze zeleniny a ovoce. Takže si myslím, že investice se vyplatí. Pořizovací cena cca. do 1tis. Kč. Jinak postup je velice jednoduchý ... opláchnuté ovoce vkládám přímo do vrchního hrdla, kde pokud je potřeba potlačím plastovým tlačítkem a vše projede přes rotující jemné sítko přímo tam kam má - šťáva do připravené nádobky a odpad do levé části odšťavňovače, který je k tomu určen. Čištění pak také není nějak moc náročné. S porovnáním boje v kuchyni s utěrkou a cedníkem je to určitě ulehčení i úklidu.
30. 8. 2016 21:29
casino: Já nemám odšťavňovač, ale nechám ostružiny /nebo maliny/ zmrazit, buňky se tím potrhají, další den rozmrazím, svařím a pasírovacím nástavcem na šlehači přes síto propasíruji. Vypadá to pracně, ale vůbec není, Tímto způsobem zbudou úplně čistá zrníčka v sítu. Dělám to tak už léta, kdysi jsem o tom četla. A dál už je postup stejný.
30. 8. 2016 19:49
Zajímá mě váš odšťavňovač (odkaz, foto, popis-princip)
Já OSTRUŽINY (zahradní giganty) dlábím v utěrce (zpravidla po povaření ve vlastní šťávě)
Já OSTRUŽINY (zahradní giganty) dlábím v utěrce (zpravidla po povaření ve vlastní šťávě)
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno před 8 hodinami
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno před 12 hodinami
Bílá kedlubnová polévka s česnekem
Přidáno před 16 hodinami
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno 12. 5. 2024 11:58
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Právě bylo uvařeno:
Jednoduchý domácí chleba
jitule248 uvařila před 2 hodinami
Marlenka jednoduchá, výborná
611Elenka uvařila před 3 hodinami
Krkovička s kuřetem a žampiony v lorně
Lisa444 uvařila před 4 hodinami
Salát s kuřecím masem
Jitka J. uvařila před 5 hodinami
Bezová limonáda
MagdalenaMarie uvařil před 6 hodinami
Pečené vepřové koleno
Hadryk uvařil před 8 hodinami
Balkánská pomazánka s pórkem
jjirka uvařil před 8 hodinami
Kuřecí vývar s krupicovými nočky a zeleninou
adamos uvařila před 9 hodinami
Kynuté knedlíky, které se vždy povedou
denitek uvařila před 9 hodinami
Kuře à la husa
Gregusa uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak zpracovat a skladovat ostružiny. Vyzkoušejte to podle našich tipů
Bábovka Albert plněná tvarohem: Štavnatý a vláčný moučník dovedou k nadpozemské dokonalosti i speciálně upravené rozinky
Ostružiny se vyznačují krásnou barvou a příjemnou chutí. Zpracujeme je do lahodných moučníků a nepečených dezertů
Další recepty
Tématické fráze: ostružinová marmeláda ostružinová marmeláda bez zrníček ostružinová marmeláda recept marmeláda z ostružin domácí ostružinová marmeláda ostružinová marmeláda za studena marmeláda z ostružin recept recept na ostruzinovou marmeladu domácí marmeláda z ostružin džem z ostružin recept recept na džem z ostružin marmeláda ostružinová ostružinová marmeláda s čokoládou odšťavnovač na ostružiny ostružinvá marmeáda recept ostruzinova marmelada odstavnovac na marmeládu štava z ostružin ostružinová marmeláda recepty ostužinova marmeláda recept
Suroviny: ostružiny, voda, cukr krystal, kyselina citronová, amaretto, želírfix
Ostružinová marmeláda s Amarettem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6AKR
5 názorů