Maminčina borůvková marmeláda
Recept ještě nebyl hodnocenBorůvky vaříme v hrnci asi 10 minut, poté přidáme cukr smícháný s pektogelem a vaříme do zhoustnutí asi 30 minut. Ke konci varu přidáme lžičku kyseliny citrónové a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Borůvky vaříme v hrnci asi 10 minut, poté přidáme cukr smícháný s pektogelem a vaříme do zhoustnutí asi 30 minut. Ke konci varu přidáme lžičku kyseliny citrónové a…
Ostružiny si pomixujeme, buď v klasickém mixéru, nebo ponorným. Dáme je do hrnce, zasypeme DIA želírovacím cukrem a za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme 3 minuty,…
Vnitřek melounu pomeleme na mlýnku na ovoce, pecičky nemusíme vybírat. Nejlepší je vnitřek melounu vybírat lžící asi 1 cm od zeleného okraje. Získanou šťávu dáme…
Kvítky šeříku a plátky z citronů dáme do velkého hrnce a zalijeme vodou s rozpuštěným cukrem a kyselinou citronovou. Dobře promícháme, zakryjeme a necháme 3-5 dnů…
Pokud máte velkou úrodu švestek, vyzkoušejte z nich připravit tento vynikající sirup. Na přípravě není nic složitého a stačí vám jen pár surovin. Sirup si vychutnáte…
Vypekované meruňky omyjeme a rozmixujeme. Pokud chceme mít v zavařenině větší kousky, tak cca 1/4 meruněk nemixujeme, ale nakrájíme nožem na kousky požadované velikosti …
Do hrnce dáme všechny ingredience kromě cukru a vaříme po dobu cca 15 minut. Poté umístíme na 24 hodin na chladné a temné místo.Po 24 hodinách scedíme (já do cedníku…
Banány oloupeme a v menším množství vody (ne zcela ponořené) rozvaříme doměkka. Rozmixujeme ponorným mixérem a tuto hustší hmotu odvážíme - na 1 kg rozvaru přidáme 180…
Sladké a šťavnaté broskve se skvěle hodí na přípravu džemu, díky kterému si jejich chuť užijeme i mimo sezónu. Broskve oloupeme, nakrájíme, povaříme s kyselinou…
Nakrájenou dýni zalejeme 3l vody. Přidáme cukr, kyselinu citronovou, citrony okrájené od kůry a nakrájené a necháme 24 hodin louhovat. Za syrova rozmixujeme, přidáme…
Ovoce dle druhu upravíme ( vypeckujeme, oloupeme či nakrájíme na malé kousky, případně rozmačkáme či rozmixujeme - dle chuti ). Odvážíme si 1 kg ovoce a dáme do…
Plody aronie jsou jedním z nejbohatších přírodních zdrojů vitamínů a zdraví prospěšných látek, které posilují naší imunitu, Jeho svíravě trpké plody můžeme cukrem a…
Vodu si svaříme spolu s cukrem a kyselinou citronovou. Do druhého hrce si dáme rozvařit mrkev a pomeranč i s kůrou. Rozmixujeme a nalejeme k připravené sladké "vodě". …
Obraný angrešt podlijeme trochou vody a rozvaříme.Rozmixujeme a vystřeme sítem.Na 1 kg tohoto protlaku přidáváme 220 g cukru a 4 g kyseliny citrónové - rozmícháme v…
Vypeckované švestky zalijeme vodou a rozvaříme. Rozmixujeme a vzniklý protlak odvážíme - podle jeho hmotnosti pak přidáme úměrně cukru a kyseliny citronové.Ten, kdo má…
Šípky rozpůlíme, zbavíme stopek a bubáků a vyklepeme vnitřek šípku (některé jsem vařila v celku, protože byly malé). Pro zjednodušení lze použít celé šípky bez čištění…
Mirabelky omyjeme, odstopkujeme, dáme do hrnce s trochou vody a rozvaříme. Propasírujeme.Protlak vaříme 20-30 minut prudkým varem. Pak přidáváme po částech cukr, aby se…
Broskve oloupeme a odpeckujeme a vlnitým šťouchadlem na brambory (na vymíchání kaše) rozšťoucháme na kaši s malými kousky. Přidáme cukr, Gelfix a kyselinu citronovou a…
Chilli odstopkujem a pokrájíme.Do kastrolku dáme vodu a chilli, vaříme do změknutí.Necháme mírně vychladnout a rozmixujeme.Pektogel si připravíme dle návodu na balení…
Dýni očistíme a nakrájíme na menší kousky. Do vroucí vody s kyselinou citrónovou nasypeme dýni a od bodu varu jí 2 minuty povaříme. Poté jí vylijeme na síto a necháme…
Opláchuté bezinky otrháme z třapin a prolisujeme na strojku na ovoce.Šťávu odměříme, přidáme vodu, kyselinu citronovou a koření a asi 10 minut vaříme mírným varem. …
Květák zbavíme listů, omyjeme a rozebereme na menší růžičky, které vložíme do vroucí vody, okyselené kyselinou citronovou a uvaříme do poloměkka.Scedíme jej, spolu s…
Ledový čaj: Do hrnce jsem nalila vodu a dala ji vařit. Do vroucí vody jsem vložila květy ibišku. Krátce jsem je povařila a hrnec odstavila. Přidala jsem meduňku, citron…
Pracnější příprava, ale o to luxusnější je výsledek - domácí rybízová zavařenina ovoněná kořením a rumem. Bude chutnat v kombinaci masových jídel, jako ozdoba paštik,…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 15 hodinami