Krém Panna Cotta s ovocem
Recept ještě nebyl hodnocenKlasický italský dezert připravíme ze smetany, želatiny a vanilky. Jeho příprava je velmi snadná. Jemnou smetanovou chuť tohoto dezertu zkombinujeme s džemem a čerstvým…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Klasický italský dezert připravíme ze smetany, želatiny a vanilky. Jeho příprava je velmi snadná. Jemnou smetanovou chuť tohoto dezertu zkombinujeme s džemem a čerstvým…
Nejprve si připravíme těsto. Do kastrolu dáme mléko, cukr, vodu a máslo. Zahřejeme a až se začne vařit, oheň ztlumíme a přidáme mouku. Vařečkou mícháme dokud se těsto…
Elektrickou troubu rozehřejte na 180C, dortovou formu vymažte máslem a vysypte moukou. V míse utřete máslo s vejcem do zlatavé pěny. Přisypte cukr s vanilk. cukrem,…
Lahodný krém skrytý pod opálenou cukrovou krustou. To je tradiční francouzský dezert ze žloutků, smetany, vanilky a cukru. Díky receptu soutěžícího Tondy Víznera z…
Jáhly nasypte do menšího hrnce, zalijte vroucí vodou, promíchejte vařečkou a slijte. Opět zalijte, promíchejte, slijte…a ještě do třetice :) Nedělám si z vás srandu.…
Sušenky nalámeme, umixujeme nebo nadrtíme na strouhanku. Spojíme s cukrem a máslem. Vše dokonale promícháme a natlačíme do máslem vymazaného dna mísy Remosky (popř.…
Z droždí, vlažného mléka a moučkového cukru (10 g) připravíme kvásek. Necháme vzejít, asi 15 minut. Máslo a sádlo vyšleháme do pěny společně se žloutky a zbylým cukrem …
Želatinu necháme asi 10 minut nabobtnat ve studené vodě. Ovoce omyjeme a očistíme, mražené ovoce necháme v hrnci na mírném ohni lehce rozmrazit. Pak je rozmixujeme a…
Korpus: Do bielkov dáme štipku soli, polovicu cukru a vyšľaháme na tuhý sneh. Orechy, čokoládu, postrúhaný muškátový orech, mletú škoricu a druhú polovicu práškového…
Během horkých letních dnů oceníme osvěžení v podobě zmrzliny. Ochutnejte tuto domácí zmrzlinu ze smetany, mléka a žloutkového krému s příchutí vanilky. Díky pravidelnému…
Jako první jsem večer předem dala do lednice ztuhnout kokosové mléko.Druhý den jsem pomocí sítka dostala ven vodu z cizrny - mělo by jí být těch 110 g. Pomocí šlehače…
Tento pohár je naplněn neobvyklým vynikajícím marcipánovým krémem zjemněným šlehačkou. V kombinaci s jahodami tvoří neodolatelnou kombinaci chutí. Dopřejte si neobvyklý…
Těsto: Připravíme 4 ks pečícího papíru, který štětečkem namažeme tekutým máslem a necháme máslo zatuhnout a zchladnout. Těsto mícháme na každé dva pláty zvlášť. …
Jahody s trochou vody provaříme s cukrem a přidáme citronovou štávu.V kastrůlku dáme vařit mléko, cukr a přisypeme krupičku. Krátce provaříme a odstavíme. Do vychlazené…
V hrnci (použila jsem mlékovar, který mi přijde šetrnější a také bezpečnější co se připalování týče) ohřejte rostlinné mléko a přidejte tapioku společně se zrníčky z…
větrníčky: do kastrůlku dáme mléko s vodou, máslo, sůl a cukr. Jakmile začne vařit vsypeme mouku a hbitě mícháme. Těsto musí být hladké. Necháme vychladnout a pak…
Vanilkový lusk podélně rozřízneme a vydlabeme dřeň.Cukr utřeme se žloutky do pěny.Vanilkovou dřeň rozmícháme v mléce a dáme zahřát. Těsně pod bod varu.Žloutkovou hmotu…
Jedlé kaštany nejsou u nás zrovna tradiční surovinou, o to víc vás však jistě překvapí svojí chutí. Kaštany povaříme s vanilkou, kakaem a rumem. Krémem pak plníme…
Do mléka důkladně rozmícháme pudink, dvě lžíce cukru, vanilkový extrakt nebo vyškrábnutý vanilkový lusk a uvaříme hustý pudink. Odstavíme z ohně a vmícháme máslo,…
Slepované křehké linecké cukroví nemusíme připravovat jen na Vánoce. Z těsta vykrojíme libovolné tvary, po upečení je slepíme marmeládou a cukroví posypeme voňavým…
Připravíme si kastrůlek. Do něho dáme hrnek mléka, mák, ocukrujeme a přivedeme k varu. V misce rozmícháme zbytek mléka se škrobem a žloutkem.Až mléko v kastrůlku začne…
Rozpusťte máslo, přidejte k němu mléko a moučkový cukr a vyšlehejte do pěny. Poté přimíchejte zrníčka z vanilkového lusku, mouku a kypřící prášek, a vypracujte těsto…
Výborný kořeněný pomerančový likér vás v ošklivém počasí příjemně zahřeje. Vodku týden macerovanou s vanilkou, badyánem a skořicí smícháme s vodou svařenou s cukrem. Po…
Do kastrůlku nalijeme mléko. Rozřízneme podélně vanilkový lusk, vyškrábneme z něj semena a vložíme i s luskem do mléka ( pokud nemáme vanilkový lusk dáme vanilkový cukr…
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno 8. 5. 2024 18:11
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Přidáno 8. 5. 2024 13:03