Ovocné želé
Recept ještě nebyl hodnocenŽelatinu necháme asi 10 minut nabobtnat ve studené vodě. Ovoce omyjeme a očistíme, mražené ovoce necháme v hrnci na mírném ohni lehce rozmrazit. Pak je rozmixujeme a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Želatinu necháme asi 10 minut nabobtnat ve studené vodě. Ovoce omyjeme a očistíme, mražené ovoce necháme v hrnci na mírném ohni lehce rozmrazit. Pak je rozmixujeme a…
Šlehačku s cukrem zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Potom přidáme vanilkový extrakt. (Nebo lusk, který vyškrábeme a spolu s luskem dáme do ohřáté smetany a necháme 30…
Cukr, olej a vejce v míse dobře rozšleháme, přidáme rozmačkaný banán a na jemno nastrouhanou mrkev. Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva, skořici a mleté oříšky…
Smetanu si připravíme do kastrolu. Trochu, asi deci necháme stranou. Přivedeme k varu a vložíme vyškrábnutou vanilku a cukr. V míse si připravíme zbytek smetany,…
Do kastrůlku nalijeme mléko. Rozřízneme podélně vanilkový lusk, vyškrábneme z něj semena a vložíme i s luskem do mléka ( pokud nemáme vanilkový lusk dáme vanilkový cukr…
Do mléka důkladně rozmícháme pudink, dvě lžíce cukru, vanilkový extrakt nebo vyškrábnutý vanilkový lusk a uvaříme hustý pudink. Odstavíme z ohně a vmícháme máslo,…
Škrob rozmícháme v mléce, abychom neměly žádné hrudky. Přidáme cukr a semínka z lusku (místo fruktosy a lusku můžeme použít vanilkovou fruktosu). Dáme na mírný plamen a…
Vanilkový cukr je ve sladké kuchyni potřeba téměř pořád. Bez něj si úžasnou bábovku, řezy, koláče, natož nejoblíbenější zmrzlinu ani nedkážeme představit. Vyrobit si…
Ze surovin na těsto vypracujeme těsto, které necháme chvíli odpočinout v lednici. Mezitím si z tvarohu a ostatních ingrediencí připravíme nádivku. Těsto vyválíme do…
Lahodný vanilkový krém s křupavou karamelovou krustou podáváme ozdobený lesním ovocem a snítkou máty. Krém připravíme ze smetany, žloutků a cukru v troubě ve vodní lázni…
Croquembouche je z francouzského "croque en bouche", což doslova znamená "křupnutí v puse". Ptáte se proč? Je to vysoký kužel tvořený profiteroly a ozdobený karamelem,…
Troubu předehřejte na 180°C a menší formu na dort (cca 23 cm) vymažte a vysypte moukou nebo vyložte pečícím papírem. Ve větší míse smíchejte mouku, cukr, pečící sodu a…
Nožem si vyškrábneme semínka z vanilkového lusku, smícháme je s mlékem, rozšlehaným vejcem a rozehřátým máslem. Mouku smícháme s kypřícím práškem, prosejeme, přidáme…
Kokosové mléko dejte pár hodin před začátkem přípravy do lednice. Poté, co tuk v mléce ztuhl, otevřete plechovku, vylijte vodu a tuk vyndejte do misky. Rozpustťe v…
Těsto: Připravíme 4 ks pečícího papíru, který štětečkem namažeme tekutým máslem a necháme máslo zatuhnout a zchladnout. Těsto mícháme na každé dva pláty zvlášť. …
Připravíme si vhodnou nádobu, nebo formičky. Želatinu vložíme do hrnce, zalijeme mlékem a na mírném ohni ji rozpustíme. Nesmí však vařit. Do dalšího kastrůlku nalijeme…
Ořechy spolu s vlašskými ořechy rozmixujte v mixéru, resp. food processoru (vanilkový lusk pro jistotu mixuju v elektrickém mlýnku na koření, který je menší). Přidejte…
Lněná a slunečnicová semínka namočíme na 4 hodiny do vody. Poté je přesuneme i s vodou do mixéru, přidáme vlašské ořechy a kokos a vše umixujeme na hustou hladkou hmotu …
Jako první jsem večer předem dala do lednice ztuhnout kokosové mléko.Druhý den jsem pomocí sítka dostala ven vodu z cizrny - mělo by jí být těch 110 g. Pomocí šlehače…
Do hrnku nalijeme smetanu, vhodíme vybrané koření a přivedeme téměř k varu. Odstavíme, vybereme koření a nalámeme do ní čokoládu, přisypeme kakao, necháme rozpustit a…
Slepované křehké linecké cukroví nemusíme připravovat jen na Vánoce. Z těsta vykrojíme libovolné tvary, po upečení je slepíme marmeládou a cukroví posypeme voňavým…
Sezóna likérů nepřeberných chutí začíná zpravidla s adventem. Klasický vaječný likér tentokrát můžete vyšperkovat o skvělou chuť pistácií a zelené potravinářské barvivo,…
Těsto: Do prosáté mouky přidáme máslo nakrájené na kousky, cukr, žloutky, citronovou kůru a vypracujeme těsto. Hotové těsto zabalíme do potravinářské fólie a dáme ho na…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 19. 5. 2024 13:06
Přidáno 19. 5. 2024 11:19
Přidáno 19. 5. 2024 10:00
Deset kroků k dokonalé velikonoční nádivce: Správnou chuť dá tučnější uzené, pečivo je lepší opečené a vejce se nepřidávají celá
Vietnamská kuchyně: Připravte si doma vlastní nudlový salát Bún bò Nam Bô. Takhle jednoduše se dělá
Rychlé jablečné tyčinky: Listové těsto skvěle doplní jablečná přesnídávka a snadný dezert lehce zvládne i začátečník nebo děti